Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasaj
Popis foruma / Hrvaška / Jadranski otoci / Mali Hlam (Krk)

Mali Hlam (Krk)

Print
turbo27. 12. 2019 17:41:12
ponedeljek, 23.12.2019

Izhodišče sva imela v Vrbniku, kjer je parkirišče v tem času brezplačno in s prostorom ni težav. Po cesti, po kateri sva se pripeljala (bližnjica je betonski "pločnik", ki skrajša vse ovinke), sva se povzpela nad mestece in pri vinarni Katunar udela markirano stezo. Pot do vrha je markirana, na razcepih so smerokazi, torej se ne moreš izgubiti (naj se ne bi), kot sva se midva. In to ne enkrat. Na lažjih poteh se mi to zgodi kar pogosto, saj jih včasih vzamem preveč "na izi". Po drugem izgubljanju, ki je bilo precej daljše od prvega (oba sta vidna na priloženem "tracku"), sem se vzel v roke in potem sva potep opravila, kot se spodobi. Na vrhu so naju pozdravile ovce in midva njih, med sestopom pa nekaj njih, ki so delali v vinogradu. Poti navzgor in navzdol nista težavni, nekaj ostrih skal in trnja je na vršnem pobočju, zato previdnost ni odveč. Nama je na začetku malce ponagajalo blato in velika količina vode (globoke luže), kar je tod nekaj izrednega in se verjetno zlepa ne bo ponovilo. Vsaj ne v takšnem obsegu. Z vrha so lepi razgledi na celino, na odprto morje in sosednje otoke pa manj, kot recimo z Obzove ali Velikega Hlama... Zelo prijeten potep, zato se sem blizu zagotovo kmalu vrneva nasmeh

http://tubojan.blogspot.com/2019/12/mali-hlam.html
Mali Hlam (Krk) 1
Mali Hlam (Krk) 2
Mali Hlam (Krk) 3
Mali Hlam (Krk) 4
Mali Hlam (Krk) 5
Mali Hlam (Krk) 6
Mali Hlam (Krk) 7
Mali Hlam (Krk) 8
Mali Hlam (Krk) 9
Mali Hlam (Krk) 10
Mali Hlam (Krk) 11
Mali Hlam (Krk) 12
Mali Hlam (Krk) 13
Mali Hlam (Krk) 14
Mali Hlam (Krk) 15
Mali Hlam (Krk) 16
Mali Hlam (Krk) 17
Mali Hlam (Krk) 18
(+2)všeč
lilyd20. 03. 2023 21:40:47
V nedeljo društvena tura s prijateljskimi društvi po Krku, na Mali Hlam, izhodišče Žanac, pa do Misučajne. Pot je markirana, pričeli smo turo ob cesti proti Baški. Malo smo si ogledali Vrbnik, pa Punat. Iz Punata smo se sprehodili ob obali do FKK Konobe in nazaj. Sprehod po kampu ni mogoč, je zaprto. Pohajkovanje po Krku je vedno super, še posebej v lepem vremenu.
V četrtek smo prehodili Rajski put od Malinske do Njivic, čudovite barve, zalivi. Del poti je možno tudi prekolesariti, delno tu poteka tudi Camino Krk.
V petek smo hodili po poteh v okolici Opatije, ki jih ne manjka. V soboto pa Kastav, kjer je označenih več lahkotnih, krajših in daljših poti. Tokrat smo šli po daljši, poti srne in šli še na Mačkov vrh, ki me spominja na Medvižico....Vreme je bilo pretekle dni krasno.
Malinska1
Rajski put od Malinske do Njivic2
Camino Krk, 140 km3
čudoviti zalivi4
Kijac5
Njivice6
Camino Krk7
mornar v Njivicah šiva mrežo8
v Njivicah9
Opatija, Kvarner10
idilična vasica na Opatijo, razgledi11
Kvarner12
Mali Hlam13
Mali Hlam14
na vrhu15
razgledi16
pot na Mali Hlam je označena17
Punat18
(+1)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići