Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
popis foruma / Hrvatska / biokovo i dalmacija / sveti ilija (pelješac)
 Sveti Ilija (Pelješac)
risto     
17.8.2016
No sedaj pa bol konkretno. V avgustu 2012 sem šel 9.8. iz Orebiča preko Belega polja na vrh in po isti poti nazaj. Kupil sem si manjšo svetilko in 11.8. ob 3 uri (po poti, ki je bila cca dva tedna prej usodna za gledališkega igralca Mira Podjeda)iz hotela čez Ruskoviče na vrh.Vračal sem se z vrha in z glavo zadel manjše drevesce (bolje rečeno vejo debeline 4 cm) in hitro sklonil glavo. Čeznjo mi je poletel poskok. V enaki situaciji je pred mano hodil prijatelj in zadel z glavo v vejo in od takrat sem prepričan, da je bil napad usmerjen v vrat.Mobitel imejte s sabo vendar se resnično obnašajte kot,da ga nimate.Kače so realna nevarnost in nobeno pleteničenje ne bo pomagalo. Pravljičarji so polni nasvetov dokler se nič ne zgodi. Ta trenutek je še vse v redu; že v naslednjem je vse narobe ! Domačini že vedo in ne podcenjujte jih. In srečno vsem !
korl     
17.8.2016
Vsaj do sredine septembra ga tu res ni za srat. Po tem pa kar, poskoki in lastovke odletijo na jug, do pomladi nevarnosti ni.

Kakšni pravljičarji neki? Če bi bilo pol res kar nakladaš, dalmacija še poseljena ne bi bila več. Daj nam izbrskaj na spletu, kdaj je bila na hrvaškem zadnja smrtna žrtev kačjega pika in nam pripopaj link! Po iznajdbi interneta gotovo še ne...... Če je tako kot opisuješ, morajo imeti več žrtev od kač kot na cestah.
risto     
17.8.2016
Čista resnica ; nakladaš ti korlek !
Jaz stojim za vsako svojo besedo ! Vzemi ali pusti! In žališ tudi ? Pripopaj si link do resnega razmišljanja ! velik nasmeh
viharnik     
17.8.2016
Korl, kače tudi grizejo!velik nasmeh, nazadnje planinko pri sestopu s Košutnikovega turnaeek
redbull     
18.8.2016
Ne vem, če je kdo videl, da bi kača pičila. Tistemu se reče ugriz, drugače pa kače pičijo le iz risankvelik nasmeh
korl     
18.8.2016
risto - pičila, ugriznila ali kušnila, samo spreminjaš namen svojega posta ki je bil izključno strašenje ljudi.
Kače so tudi pri nas in ne malo, pojdi prečit recimo Polovnik, če imaš toliko dometa. Kdaj tudi koga katera useka, to je realnost, ni pa treba tu prodajat pravljic o nekih načrtno usmerjenih napadih v vrat in podobno, saj nismo otroci.
risto     
18.8.2016
Korlek to se ti mora zgoditi in večina ne verjame dokler se to njegovemu egu ne zgodi.Saj sem napisal vzemi ali pusti !Ni bilo načrtno ampak nagonsko ! Kaj je to domet ?Top ima domet? Korlek ti si lolek !zavijanje z očmi
B2     
18.8.2016
Naj kača piči, ugrizne ali useka, ni nedolžno! Kač (strupenjač), je po naših hribih (in na planinskih poteh, kjer se prav rade zadržujejo) več kot preveč. Prej je bil omenjen Polovnik. Pred časom sem šel po mulateri, ki je v vodnikih sicer opisana kot razrušena in neuporabna (v resnici je lepo prehodna in še kako uporabna), in je lepo vidna iz glavne ceste Žaga - Kobarid. V času okrog devete ure dopoldne ni bilo nič sumljivega. Šel sem do manjše izravnave, kjer so temelji italijanskih barak iz prve svetovne vojne in tu raste visoka trava in koprive.Po krajšem "sprehodu" po tem terenu (je bilo že okrog enajste ure), pa je "zaživelo". V visoki travi je kar mrgolelo "tistih ta črnih". Res sem moral bezati s palicami, da sem bil kolikor toliko varen. Tudi pri povratku, je pri hoji po"neuporabni" mulatereri iz kamenja gledala "tam glava, tam rep".Svetujem, da naj si v opoldanskih urah gredo ta teren ogledati "junaki" v kratkih hlačah in naj potem, ko jo fašejo, kažejo svoje junaštvo še naprej, toda ne tukaj!
Janezs     
19.8.2016

Tole sem slikal pred nekaj dnevih v Karavankah.
Sveti Ilija (Pelješac)   Malo mu je hladno.1
miri     
19.8.2016
Ujet krasen trenutek.Čestitka.
zlatica     
19.8.2016
Janez, pa kaj je to ? Črni gad?
Stranica: 1 2       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje