Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Monte Pisimoni
turbo     
14.6.2019
Obema hvala nasmeh
bagi     
7.11.2019
Karnija je bila v prvih dneh Novembra povsem kopna vsaj do 2200 m višine. Za polnjenje baterij sva izbrala Monte Pisimoni in greben proti Crostisu, kar je nekako postalo najina vsakoletna mantra. Najbrž zaradi divjine, slikovitih poti in razgledov daleč naokoli nasmeh.

Sva pa tokrat obrnila smer vzpona in se najprej odpravila skozi sotesko potoka Rio Simon proti Crostisu in nato po grebenu proti Pisimoniju. Ta varianta ima obilo sonca od jutra do večera, kar je v pozno jesenskih dneh nadvse dobrodošlo. Strmega vzpona pa se kljub temu ne izogneš velik nasmeh.

Koordinate izhodišča : 46.399850, 13.242486

Monte Pisimoni Že na parkirišču se nahaja tabla za tokratno smer vzpona1 Monte Pisimoni Kapelica, posvečena alpinom2 Monte Pisimoni Niso vojaški križi, najstarejši datira še v 19. stoletje3 Monte Pisimoni Obraz, ki že dolgo gleda v sotesko Rio Simon4 Monte Pisimoni Nad sotesko vodi prijetna, nič kaj naporna pot5 Monte Pisimoni Renato in Lucija sta bila tukaj :)6 Monte Pisimoni Lovska koča daleč od prometnic. Poleg je korito z vodo7 Monte Pisimoni Odpadlo listje že na debelo prekriva potko8 Monte Pisimoni *Ospedale militare* iz prve vojne, solidno ohranjen objekt in predvsem gromozanski9 Monte Pisimoni Prostori bolnišnice so bili kar v dveh nadstropjih10 Monte Pisimoni V Sloveniji je deževalo in snežilo, tukaj pa je bil čudovit jesenski dan11 Monte Pisimoni Nadaljujeva proti sedlu Fonderis12 Monte Pisimoni Ob poti proti sedlu se odcepi ena od dveh smeri za Zuc dal Bor13 Monte Pisimoni Zuc dal Bor je v sredini fotke. Bivše ferate na vršni del še niso obnovili14 Monte Pisimoni Sva že na bolj ali manj grebenski poti Crostis -> Pisimoni15 Monte Pisimoni Desni vrh v ozadju je Monte Pisimoni, mali velikan16 Monte Pisimoni Monte Pisimoni17 Monte Pisimoni Pogled proti Sloveniji18 Monte Pisimoni Pogled proti Tolmezzu in Amariani nad njim. Padska nižina je bila vseskozi v megli19 Monte Pisimoni Ob poti20 Monte Pisimoni Izpostavljen del sestopa21 Monte Pisimoni Tegale so pred leti ukradli. Original sedaj nadomešča replika22 Monte Pisimoni Spustila sva se do vasice Ovedasso in po cesti nadaljevala proti izhodišču23 Monte Pisimoni GPS sled prehojene poti24
funnyboy     
7.11.2019
Čudovito (kot ponavadi) velik nasmeh nasmeh
ločanka     
8.11.2019
ja, čudovito res! Koliko pa tak krog znese časovno?
bagi     
8.11.2019
@ločanka ... kompletno krožno preko Crostisa in Pisimonija sva naredila v slabih 10 urah z malco vred, nanese pa okoli 2200 višincev in 25 km. Za ta letni čas je morda bolj primerna krajša, a ravno tako lepa krožna varianta samo čez Pisimonija, brez Crostisa. To sem opisal stran nazaj, datirano 4.1.2019. Tu narediš dobrih 12 km in 1500 višincev, rabili pa smo 6 ur in pol v kompletu. Lepi konci, priporočam nasmeh.

Monte Pisimoni Modra sled je krajša varianta, modra in rdeča skupaj pa daljša, brez modre sredinske povezave seveda1
turbo     
8.11.2019
ločanka,
tudi sam se za turo porabil približno deset ur. Šel sem iz Ovedassa gor, potem na Crostis in ob Rio Simonu dol. Če se boš, oziroma ko se boš odločila za turo, jo nikar ne krajšaj, saj boš ob najlepše mežikanje Se je vredno potruditi in jo opraviti v celoti, čeravno je dolga nasmeh
ločanka     
8.11.2019
hvala obemanasmeh
Stranica: 1 2       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje