Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Yinshan
19.5.2011 - VanSims
Yinshan(700 m in še nekaj n.m.v.) pomeni v kitajščini Srebrna gora in se nahaja severno od Pekinga. Goro sem obiskal med 14 dnevnim bivanjem na Kitajskem skupaj z bratom, ki tam začasno živi.

Dostop: S pekinško podzemno se peljemo do zadnje postaje Nanshao na liniji Changping(roza barva). Tam prestopimo na avtobus št. 31 in se peljemo še kako uro. Podzemna je 2 RMB, avtobus pa 4 RMB. Izstopimo pri vasi, ki je izhodišče za Yinshan(vozniku rečemo 'Yinshan', da nas opomni).

Od postaje hodimo po cesti še kake pol kilometra, dokler ne pridemo do vhoda v park. Tam plačamo vstopnino(trenutno 25 RMB). Od vhoda ni daleč do znamenitega gozda pagod(18 vsega skupaj).

Od tam naprej sem se srečal s kitajsko posebnostjo in sicer da na praktično vsako turistično obiskano goro vbijejo stopnice! S tem sem se moral sprijazniti. Sprva je pot dokaj senčna. Od malega sedelca, ki ga dosežemo po kake 45 min. pa je malo bolj izpostavljena soncu. Od sedelca je do razglednega vrha še 15-20 min. Skupaj torej dobro uro hoda.

Iz vrha je lep razgled na okoliške vasi, gozd pagod in okoliške hribe, vidi pa se celo delček znamenitega kitajskega zidu(če se že ne vidi iz lune kot se je včasih špekuliralo zavijanje z očmi ).

Dol sva šla po drugi poti, ker sva zgrešila prvotno a se vse končajo pri vhodu v park(ne nisva se izognila stopnicam velik nasmeh )

Ker gre pot čez sedelce in je pri njem še zvon želja in zaradi primerljive višine bi goro lahko krstili nekako za pekinško Šmarno goro. Le na vrhu ni oštarije (k sreči) in cerkvice oz. kakega tempeljčka. Je le razgledna ploščad.

Sicer pa naj še slike svoje povedo.

Yinshan Gozd pagod1 Yinshan Pogled na goro iz gozda pagod2 Yinshan Razgled s sedelca3 Yinshan Stopnice, stopnice...4 Yinshan Razgled z vrha5 Yinshan Razgled z vrha6 Yinshan Razgled z vrha na gozd pagod7 Yinshan Pogled na Kitajski zid8 Yinshan Pogled z vrha9 Yinshan Pot po kateri sva šla nazaj10 Yinshan Vas po Yinshanom, kamor nas pripelje avtobus11 Yinshan Vaška oštarija ;)12
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje