Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Visoki Kanin
Maemi     
2.9.2015
Gozdec - Planina Gozdec - Veliki dol - Zadnji dol - Visoka glava - Visoki Kanin - Dolgi prodi - Vrh Osojnic - Dom Petra Skalarja - Postaja D - Postaja C - Gozdec

Z oprtano culico na rameh na potep v svet divjine, miru in tišine.
Prijetna stezica vseskozi lepo sledljiva, v Zadnjem dolu pa v pomoč tudi mnogi možici na dobro vidnih mestih. Markacije so sicer še opazne, vendar ponekod tako močno zbledele, da bo ta pot sčasoma postala neoznačena steza s predeli brezpotja.
Na območju podov med Visoko glavo in Visokim Kaninom sta me dva možica povedla preveč v desno, očitno sta vodila proti Visoki glavi. V polkrožnem raziskovanju ugodnega pristopa na njen vrh med številnimi brezni in skalnimi skladi sem malo pod vrhom obrnila, se vrnila in poiskala možice za vstopno mesto v melišče pod Visokim Kaninom. Jeklenice so v brezhibnem stanju.
Na vrhu me je pozdravil kozorog, ki je radovedno kukal izza skrinjice. Prekrasna samotna pravljica, po vpisni knjigi sodeč pa za mnoge bolj interesanten pristop po italijanski ferati via Julia.
Sestop do Doma Petra Skalarja z lepše vidnimi markacijami, kjer mi je del poti delal družbo kozorog nasmeh Od doma dalje čez smučišče Kanin nazaj do avta brez večjih posebnosti na poti.

Tako zelo lepo samotno, da na momente ta razsežnost vzbudi tiste težko opisljive občutke. Samotarske ture so pač razred zase... mežikanje

Visoki Kanin Stezica skozi Veliki dol1 Visoki Kanin Pri razcepu  Vrh Laške Planje  in Visoki Kanin2 Visoki Kanin3 Visoki Kanin Možici v Zadnjem dolu po poti naprej4 Visoki Kanin Pogled nazaj po prehojeni poti5 Visoki Kanin Visoka glava6 Visoki Kanin Pogled proti melišču s poševnega žleba na Visoki Kanin7 Visoki Kanin Visoki Kanin, v ozadju Mali Kanin8 Visoki Kanin Zadnji dol z vrha9 Visoki Kanin Dolgi prodi in Dom P.Skalarja z vrha10 Visoki Kanin Visoka glava s številnimi brezni....zelo lunarno :)11 Visoki Kanin Pogled v Italijo12 Visoki Kanin Sestop po grebenu s pogledom nazaj na Visoki Kanin13 Visoki Kanin Štirinožni ljubitelj Kaninskega pogorja14 Visoki Kanin Prestreljenik15 Visoki Kanin Kanisko smučišče16
buda1     
2.9.2015
Čestitke....

Brez navdušenja se ne da doseči nič veličastnega-(Ralph Waldo Emerson)Maemi     
2.9.2015
buda1, najlepša hvala nasmeh

Res je, navdušenje vzklije in vedno bolj raste, nato te gora sama vpokliče k sebi, ko celostno dozoriš zanjo, sledijo predpriprave in na koncu zadovoljstvo veličastnega vzpona.
palček plezalček     
2.9.2015
Samohodstvo je užitek, čeprav človeka včasih spreleti... "It's further than it looks, taller than it looks, and harder than it looks."jezik
ločanka     
2.9.2015
Maemi, dobro si napisala o navdušenju, to je resnično gonilo vseh dosežkov, predvsem lastnih. Vsaka tura se najprej začne z navdušenjem nad idejo, ki te prevzame vsega, da iščeš podatke, načrtuješ, prebiraš, primerjaš in se radostiš že ob teh pripravah. In če se navdušenje povečuje, je bila izbira prava. Vzpon je potem le še krona vsega navdušenja in načrtovanja. Dejansko se zadovoljstvo začne že z idejo!
Edina     
3.9.2015
nasmehnasmehnasmeh
IgorZlodej     
6.7.2016
Gozdec - Ruševine stare koče - Veliki dol -Zadnji dol - vrh - Dolgi Prodi - Vrh Osojnic - Dom Petra Skalarja - D postaja - Gozdec.

Pot že večkrat opisana, sneg je, vode razen tiste pod ruševinami ni, koča zaprta, bivak še nefunkcionalen.
Visoki Kanin pred Velikom dolom, vrh že viden1 Visoki Kanin v Zadnjem dolu še precej snega2 Visoki Kanin v južno steno3 Visoki Kanin po poševni gredini na vrh4 Visoki Kanin vrh5 Visoki Kanin na Dolgih prodih še precej snežišč na poti6 Visoki Kanin Za Konjcem od prejšnjega petka tudi bivak, ki pa še ni dokončan7 Visoki Kanin proti D postaji8
janez.novak     
10.8.2016
Zanima me, ali je za dostop do Julči v tem času potrebna zimska oprema? Hvala za odgovor.
Parkeljc     
10.8.2016
da
janez.novak     
14.8.2016
Včeraj sem se na povratku z Žrdi povzpel še do vstopa v ferato Julia. Sneg je še, ni pa potrebna zimska oprema (mogoče male derezice za boljši občutek), krajne poči praktično ni.
Visoki Kanin Pogled proti ferati Via ferata divisione Julia1 Visoki Kanin Vzpon do ferate po snežišču2 Visoki Kanin Približna višina začetka ferate3
pikpok     
2.9.2016
Vceraj zgodaj zjutraj na kaninu, krozna tura grasselli-Julia. Na poti nobene posebnosti, zajle v odlicnem stanju, markacij je na nekaterih tockah smesno dosti (slika 4), le odcep 30 metrov pred bivakom ni dobro oznacen tako da smo se v temi malcek iskali. Snega pod julijo ni. Vprasanje za boljse poznavalce teh koncev: malo po zacetku ferrate Julia se na levi policki opazi markacijo in nekaj zajl (zadnja slika) , po stezici na meliscu bi rekel da je kar obiskana. A kdo ve kaksna pot je to oziroma kam vodi?
Visoki Kanin1 Visoki Kanin2 Visoki Kanin3 Visoki Kanin4 Visoki Kanin5 Visoki Kanin6 Visoki Kanin7
jax     
2.9.2016
Via delle cenge, druga varianta severne poti na Kanin, v glavnem nevarovan prehod čez steno. Ne vem, kako težka je, najbrž v okviru II. stopnje. Izstopi pa na slovensko pot na Kanin nekoliko dlje od vrha kot Julia. Saj če greš po slovenski poti na Kanin ali z njega, je izstop čisto lepo viden (nekoč je bil celo označen, sedaj ne vem, če je še).
pikpok     
2.9.2016
Hvala!!! nasmeh
turbo     
2.9.2016
Kar resna zadeva !
Na povezavi so fajn fotografije, tudi tista, kjer se lepo vidi ključno mesto !!!

http://www.vieferrate.it/forum/viewtopic.php?f=3&t=1695
jax     
2.9.2016
Kul link, hvala. Bo treba probat ...
lukapet     
9.9.2016
Danes ena krožna na Visoki Kanin. Štart iz sedla Na Žlebeh (Nevejsko sedlo). Peš proti koči Gilberti in proti sedlu Bela peč. Potem do odcepa za ferato Julia (na skali nova smerna oznaka). Sneg se prečka samo za nekaj metrov, tako, da zimska oprema ni potrebna. Ferata zares dobro varovana. Potem še skok do vrha. Žiga na vrhu ni, če ga bo kdo iskal. Potem pa po slovenski strani proti koči Petra Skalarja in novega bivaka. Bivak je z zunanje strani videti končan, je pa zaklenjen. Pri koči nič posebnega, nekaj navlake. Je pa potrebno opozoriti, da je na poti proti kabinski žičnici na planinski poti zajla, ki se jo prečka nekajkrat. Namreč podrla sta se oba lesena stebra tovorne žičnice (najbrž že kar nekaj časa nazaj, lahko bi zadevo vsaj sanirali). Zgleda, da so tudi že pripeljali nove stebre, ki pa so končali v breznih. V nadaljevanju še obisk D postaje, ki je začela prav danes obratovati. Sama zgornja postaja, kot tudi žičnice niso nič obnovljene, zadeva zgleda zares zapuščena, torej žalostna podoba smučišča. Ko prideš na italijansko stran smučišča čisto druga zgodba. Vračal sem se preko sedla Prevala in po poti 636 nazaj do sedla.
Visoki Kanin1 Visoki Kanin2 Visoki Kanin3 Visoki Kanin4 Visoki Kanin5 Visoki Kanin6 Visoki Kanin7 Visoki Kanin8 Visoki Kanin9 Visoki Kanin10 Visoki Kanin11 Visoki Kanin12 Visoki Kanin13 Visoki Kanin14 Visoki Kanin15 Visoki Kanin16 Visoki Kanin17 Visoki Kanin18 Visoki Kanin19 Visoki Kanin20 Visoki Kanin21 Visoki Kanin22 Visoki Kanin23 Visoki Kanin24
viharnik     
10.9.2016
Že leta odlomljen križ na Kaninu nam je lahko samo v ponoszavijanje z očmi
miri     
10.9.2016
Čigav je ta bivak? Kdo bo imel(ima)ključ? Kdo ga je financiral ?Kdo ga je predlagal?zmeden
IgorZlodej     
10.9.2016
@viharnik, namesto da klobasaš na forumu, bi lahko že zdavnaj gor odnesel nov križ, pa s tistimi iz Rezije, ki so ga postavili se prej poveži, mogoče ti bodo celo pomagali, čeprav kolikor vem jih ni ostalo ravno veliko, ki so še pri močeh.
@miri zelo si radoveden, običajno pa znaš toliko povedati tukaj mežikanje.
miri     
10.9.2016
@Igor,pa ne,da sem podrezal v sršenje gnezdo?
Stranica: 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 16 17       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje