Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Plešivec
17.7.2008 - peter2
Plešivec je najlažje dostopen vrh Loške stene. Iz Loške Koritnice sva se z ženo povzpela do sedla Čez Brežice. Pot je zelo lepa. Zavarovan del na začetku z nekaj precej navpičnimi odseki, v nadaljevanju sprehod med bujnimi vrtovi alpskega cvetja, ves čas pa pogledi uhajajo k strmim stenam sosednjih vrhov.
S sedla sva nadaljevala na Plešivec po uhojeni nezahtevni stezici. Razgledi z vrha so fantastični. Na vse strani sami velikani in prepadne stene, doline pa v globinah pod nogami.
Od nadaljevanja na Bavh in naprej naju je odvrnil močan in hudo mrzel veter, ki nama je dobesedno odpihoval energijo, kjub temu, da sva se dobro oblekla.
Vrnila sva se po isti poti v Loško Koritnico. Navpični odseki zavarovane poti so bili v spustu še bolj zanimivi nasmeh

Nekaj utrinkov s te prelepe ture je na www.petersfoto.si

Sneg je spodaj pred vstopom v zavarovan del poti in ga brez problemov prečkamo na spodnjem položnem delu. Potem pa je še eno snežišče zgoraj pod sedlom, ki pa prav tako ni problematično, saj je položno in brez prepadnega zaključka. Varovala v začetnem delu so v dobrem stanju.
IgorZlodej     
25.1.2016
Iz Bavšice do Prevale kopno, naprej pa zasneženo. Dopoldan je bilo še dokaj pomrznjeno, vendar je pozneje sonce naredilo svoje.

S Sedla Čez Brežice malo naokoli, potem pa direktno na vrh.

Sestop opravljen po poti vzpona.
Plešivec  čuvaj doline1 Plešivec  pod sedlom Čez Brežice2 Plešivec  malo sem pogledal nazaj3 Plešivec  in čez sedlo4 Plešivec  senčna prečnica5 Plešivec  naprej proti vrhu6 Plešivec  proti Bavškemu Grintavcu7 Plešivec  utrinek8 Plešivec  pa je res plešast, levo Mangrt, desno Jalovec9 Plešivec  Mangrt10 Plešivec  Jalovec11 Plešivec  utrinek12 Plešivec  nazaj v dolino13 Plešivec  pogled nazaj z Logje14 Plešivec  proti dolini15 Plešivec  še pogled na Bavški Grintavec16
taubi4     
22.5.2017
Jutri, v torek 23.5.2017 grem pogledat kakšne so razmere od Bavšice skozi Balo do Plešivca.
Na parkirišču v Bavšici bom okrog 7:30. Če se mi kdo pridruži bom družbe vesel.
taubi4     
22.5.2017
Ne 7:30 , ampak 6:30
taubi4     
23.5.2017
Do sedla Čez Brežice pot popolnoma kopna. Sneg se še zadržuje na senčni prečnici, zato smo šli kar po grebenu čez Brežice in se više spustili na nemarkirano pot. Do vrha brez problemov. S Plešivca smo krenili po mestoma ispostavljenemu grebenu proti Bavhu. V škrbini med obema vrhovoma smo zapustili greben in se po južnih travnatih vesinah povzpeli še na Bavh. V škrbino smo sestopili po isti poti. Od tu naprej pa je sledil precej neugoden spust po grapi proti Lanževici. Ko smo prišli do strmega skoka, smo grapo zapustili na desno in se po travnatih vesinah spustili v Lanževico.
Lepa in zahtevna kopna tura.
lakkon     
12.8.2017
http://hribi.net/izlet/loska_koritnica_plesivec_loska_stena_/1/1377/2298

bi šel prvič sem. je kdo bil v zadnjem času na tej poti?
zanima me, če so varovala plezalnega dela v OK stanju?
kakšne druge posebnosti, težave na celotni poti?


Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje