Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Pihavec
bos     
20.9.2019
Lepa tura, samo lahko bi še malo dlje uživale tam gori, glede na to, da ste bile že ob 14 uri na Luknjinasmeh.
Gorska planika     
21.9.2019
Martina, kolk ste luštne! Tako nasmejane nasmeh Pozdravček nasmeh
silvo1952     
21.9.2019
Ko sem pred tednom dni bil na Pogačnikovem domu, je pot na Pihavec bila zaprta zaradi aktivnega podora.
Postavljam vprašanje: je pot varna ali le za avanturiste?
djimuzl     
21.9.2019
Ne vem, v čem je fora pri 10000 km markiranih poti (in bogve koliko nemarkiranih), ki jih imamo pri nas, izbrati ravno eno od dvajsetih, ki jih je PZS zaradi objektivne nevarnosti zaprla...
mukica     
22.9.2019
Me smo se vračele po markirani poti, na vrhu ni nobenega obvestila da je pot zaprta, spremljale smo dogajanje pod steno, vedele smo da je nevarnost in varno sestopile do Pogačnikovega doma.Pri odcepu za Pihavec je opozorilan tabla, da je aktiven podor,vendar pa nobene table o zaprtju poti.
Fore o izbiri zaprte poti ni, je pa logično da nekje z gore sestopiš in po markirani je pač najlažje mežikanje pa še lepo krožno naredišjezik
djimuzl     
22.9.2019
Logično je tudi, da obvestila na vrhu ni, ker je zaprta pot edina markirana.
In logično bi bilo, da izkušena gornica, kot tudi si, pred odpravo na turo preveri stanje poti, še posebej, če ve za nevarnost na njej.
PZS poleg podora obvešča o zaprtju te poti, o tem pa opozarjajo tudi na istem forumu o trenutnih razmerah, kamor si dala objavo o prehojeni poti. In logično bi bilo tudi, da bi - če že drugega ne - v tej objavi tudi opozorila vsaj na podor. Uživancija pa lahko pride na vrsto kasneje.
dprapr     
22.9.2019
Uživa se lahko na vsaki poti. Samo dobra volja (včasih tudi primerna družba), malo znanja in izkušenj je potrebno. Ne vem, zakaj vas nekatere tako moti, če nekdo stopi na "zaprto" pot.
Tisti, ki vodijo skupine tja gor, menda ne bodo tukaj iskali informacij o poti. Drugi pa tako obiskujejo gore na lastno odgovornost in mnogi poti ("odprtih in zaprtih") sploh ne potrebujejo.
djimuzl     
22.9.2019
Drago, prav vsi obiskujemo gore na lastno odgovornost, po markiranih poteh, stezah, brezpotjih in stenah.
Planinska zveza pa ne "zapira" poti brez razloga in ne vem, zakaj se ne bi njenih navodil držali. Skorajda nešteto drugih možnosti je, a nekaterim je očitno izziv ravno hoja po zaprtih poteh.
Slab zgled, še posebej, če ob objavi na strani "Aktualne razmere" o razmerah ravno na tem kritičnem delu poti ne zapiše niti besede. In takih primerov ignoriranja zaprtih poti in hkratnega objavljanja tega v takih forumih in socialnih omrežjih je veliko in - ob nekaterih izjemah - so vsi najpametnejši ob pojasnjevanju razlogov za takšno početje. Še enkrat - 10000 km markiranih poti je v Sloveniji.
dprapr     
22.9.2019
Če se pridružiš organizirani skupini ali najameš vodnika, bo menda še nekdo zate odgovoren.zmeden Če bi v takšnem primeru moral podpisati, da grem na lastno odgovornost, potem hvala lepa za takšno ponudbo.
Kar se pa tiče "zaprtih" poti, pa so dolžni obveščati o stanju poti tisti, ki so te poti napravili in jih vzdržujejo. Zakaj bi se moral nekdo drug, ki je šel po tej poti in tam "užival", s tem obremenjevati. Že neštetokrat je bilo zapisano, da tukajšnje informacije zaradi subjektivnosti niso merodajne. Marsikdo od teh bi tam hodil tudi, če ne bi bilo napravljene poti.
In pustimo že enkrat tiste, ki so še pripravljeni kaj objaviti (in to z navdušenjem nad doživetim dnevom), pri miru.
djimuzl     
22.9.2019
Okej, pri omembi odgovornosti nisem upošteval organiziranih skupin. A o razmerah na poteh se na teh straneh v veliki večini pozanimajo tisti, ki se v hribe odpravljajo v lastni režiji, ali pa se motim?

In - o razmerah na planinskih poteh berite na straneh PZS, tukajšnji zapisi so namenjeni samo navdušenim pohodnikom? zmeden Njihovi zapisi pa itak niso merodajni... Na koncu koncev tudi tale moj ne...
lino     
22.9.2019

Mukica ima toliko gorske kilometrine in prehojenih gorskih poti, da sigurno svoji dve prijateljici ne bi vodila v kakšno nevarnost. Na sliki 10 in 13 je videti toliko veselja, da lahko samo rečem - uživajte še naprej!
redbull     
22.9.2019
Marty, Tonyka, Darchy perfektna tura
Srečno
Stranica: 1 2 3 4       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje