Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Briceljk
Jany     
4.8.2011
Lepo @rozka. Videti je zelo razgleden vrh, saj so okoliški Mangart, Jalovec pa Triglav in drugi, kot na dlani.
Škoda, da nihče ne nadaljuje pastirskega izročila na omenjeni planini Bala. Sicer pa na žalost ni edina.
LP
peter2     
15.8.2011
Povzpeli na Briceljk in vmes iskali zanimivo cvetje. Vreme včeraj kot naročeno. Nekaj slik: http://www.petersfoto.si
Briceljk Na Briceljk1
velesa     
19.8.2011
Ko so najvišji vrhovi najbolj oblegani, se v sredo odločim, da po nekaj letih obiščem Briceljk. Lepa, samotna tura, z dolgim samotnim uživanjem na vrhu. Pri sestopu sem srečala le tri, ki so se vzpenjali.
Pravi dan je bil za vzpon na Briceljk, saj so bile visoke trave suhe.
Briceljk na koncu ture je bila tu dobrodošla osvežitev1 Briceljk čez travnik visokih trav2 Briceljk pri lovski koči v Bali3 Briceljk le čemu tako početje...4 Briceljk vzpon po visokih travah5 Briceljk med balvani in po melišču proti sedlu6 Briceljk še so v svežem razcvetu7 Briceljk skozi žleb na sedlo8 Briceljk mogočna soseda v meglicah9 Briceljk na drugi strani pa Trentarski mogotec v soncu10 Briceljk globoko spodaj pa Log pod Mangrtom11 Briceljk v bujnem razcvetu12 Briceljk očnice se počasi poslavljajo 13 Briceljk po grebenu proti Oltarjem in nazaj14 Briceljk ta del poti se mi je zdel najbolj izpostavljen - grušč in zemlja15 Briceljk eden od mnogih možicev, ki kažejo pot16 Briceljk Bala še kar globoko pod mano...17 Briceljk ... in pogled iz Bale navzgor18
jprim     
19.8.2011
Velesa lepo, kar potegne tale Briceljk.
LP!
skalar50     
19.8.2011
hvala za krasno idejo kam uiti poletnim množicam !
Briceljk1 Briceljk v eni od koč2
velesa     
19.8.2011
prosim, skalar50. Ravno gneči sem se želela ogniti. In ko sedaj gledam fotke, ugotavljam, da sem se ji ognila v velikanskem ovinku. srečno nasmeh
cupkovic     
11.9.2011
Na Bricejk (Loška stena) smo se odpravili iz Bavščice ob 7:00. Oblakov ni bilo, tudi pihalo ni nič. Do lovske koče (nad planino Bala) je pot prijetna in označena (označena pot nadaljuje proti zavetišču pod Špičko). Pred kočo je manjši izvir tako da priporočam dopolniti zaloge pitne vode. Iz izvira bolj curlja kot teče, ampak nas to nič ni motilo saj sva bila vesela počitka. Nadaljujemo proti našemu cilju ostro v levo. Pot skozi gozd je lahko sledljiva ker so možici kar pogosto posejani. Na skalah so vidni nekakšni ostanki markacij katere so očitno z pridom brisali. Pri izstopu iz gozda nas je pozdravil sonček in strme trave. Stezi smo sledili samo z pomočjo možicev ker ni več bila tako vidna. Do prvih balvanov je treba malček potrpeti. Kasneje stezo zagledamo ob levi strani in spet grizemo kolena. Sitno mesto na poti je prečenje poličke (ob levi strani Stadorja - nad meliščem) ker je zelo krušljivo in se na travo zanašati ni imelo smisla. Meglice so se začele nabirati proti vrhu in smo tekmovali kdo bo prvi dohitel vrh. Žal so oblaki bili zmagovalci in od razgledov ni bilo bog ve kaj. Proti Oltarjem nismo nadaljevali. Sestop po megli nam se je zdel precej tvegan, tako da smo na vrhu spili pir in takoj v dolino. Pri sestopu je treba biti pozoren na luknje v travah (med kamni), kar to zna biti precej zoperna izkušnja. Po poti smo srečali samo enega gornika, tako da za vsakega ki išče lep razgleden vrh in samoto je Briceljk prava izbira.
Lep pozdrav iz Kopra.
Briceljk proti današnjem cilju (Briceljk je zadaj za najvišjim vrhom)1 Briceljk Pot na Briceljk2 Briceljk Sitna polička3 Briceljk Razgled s poti (Mangart in Jalovec)4 Briceljk Auto-portret na vrhu (v ozadju Viš in Montaž)5 Briceljk Nekaj se kuha - bo treba pohiteti nazaj6 Briceljk Vrh Briceljk (... del neuradne Zlatorogove transferzale ....)7 Briceljk Megla nas je varno pospravila domov8
jprim     
19.8.2012
Ja, pa berem moj post leto dni nazaj, Briceljk, no , pa pojdimo ....zavijanje z očmi, pa padec na izpitu, brez osvojenega vrha, bila je pametna odločitev, saj pred tem jih je bilo nekaj neumnihnasmeh, ...
Ker sva pozno prispela v Bašico, zaradi poznega odhoda od doma, se pogumno odpravima na pot, seveda sva s seboj imela Sidartin vodnik ... pa zemljevid.
Tu pa je zadnja voda pravim, mojemu dragemu ... eh pijače, da gre prek teče zavijanje z očmi ...
Pod Stadorjem sprememba plana, saj je bilo pijače samo še liter, pa še kakih 200 višincev je manjkalo do vrha ... ja, pa ja, pa kdaj drugič, bi dejali, pa še res je, saj sva pijače imela le za eno osebo s seboj že v štartu.
Kaj hočem povedat, osvojiti Briceljk res ni enostavno, saj ob tem moraš upoštevati, da niso mokre trave, saj je res strmo - zelo, da imaš dovolj pijače, če je vroč dan, in da štartaš bolj zgodaj kot sva midva, ... in na poti si res sam, kljub temu pa je bilo prekrasno. No, ja, če ne bi bilo spet gadov.eek
LP!
Briceljk pot1 Briceljk pot skozi bukov gozd2 Briceljk proti vrhu3 Briceljk strma pot4 Briceljk pod Stadorjem5
gorskidecek     
20.8.2012
zippo     
20.8.2012
Hja, pot na Briceljk od lovske koče in tudi tista povezovalna od planine Bale čez Prevalo v Bavšico (NE Bavščico) čez planino Bukovec sta bili pred leti zgledno markirani, nato pa potihem ukinjeni in prebarvani po skalah pa spraskani z dreves.

Na Briceljk so ostali možici, povezovalna pa je že čisto zaraščena. Šlo je za neko popuščanje lovcem ki v te konce vodijo tujce na odlov gamsov, seveda za lep denar.
Jagrski lobi je žal močnejši od planinskegajezen
ruševec     
22.8.2012
Zippo kar se jagrskega lobija tiče le tole. Kdo je bil prej, lovec na gamse ali turist? Kdo se je v zadnjih sto letih umikal komu po slovenskih gorah ko je bila nadelana pisana množica planinskih poti? Planinski lobi je pregnal gamse in lovce iz marsikaterega kotička. Primer so magistralne poti na Triglav. Glede lepih denarjev pa....Dokler jaga ni privatna, je ta denar v blagajni društva. Društvo za svoj obstoj in funkcioniranje potrebuje sredstva. Tudi PDji ne podarjajo hrane in pijače po kočah.
korl     
22.8.2012
@ruševec - Glede lepih denarjev pa....Dokler jaga ni privatna, je ta denar v blagajni društva.

Očitno sam nisi jager. Fičniki že gredo v blagajno, tistemu ki gamsa ustreli gre trofeja, vse meso pa si jagri razdelijo. Ga ni jagra katerega poznam da nima vsaj pol skrinje divjačine, na vprašanje če jo je odkupil se pa samo zasmeji.
BT88     
22.8.2012
Ja jagri teli pa so ja zaščitniki narave ma dejte no. velik nasmeh Ga srat
ljubitelj gora     
17.11.2012
Čez Cerkno, Tolmin v Bovec od tam pa v dolino Bavščice, odpravim se proti Briceljku a tik pod vrhom v žlebu je bil sneg, zato se odločim, da se vrnem nazaj v dolino. Ko prispem do avta se odločim, da poskusim z Jerebico, iz Možnice je označeno 5 ur iz Rabeljskega jezera pa vem, da je pisalo 4 ure in sem jo res dosegel.
Briceljk1 Briceljk2 Briceljk3 Briceljk4 Briceljk5 Briceljk6 Briceljk7 Briceljk8 Briceljk9 Briceljk10 Briceljk11 Briceljk12 Briceljk13 Briceljk14 Briceljk15 Briceljk16 Briceljk17 Briceljk18
MANGRT     
17.11.2012
Gre čez škrbino.Nevem pa zakaj si se obrnil(menda zaradi snega),ko pa si se nekaj tem nazaj hvalil koliko opreme nosiš sabo ,da te kaj nepreseneti?jezik
ljubitelj gora     
17.11.2012
Sem zasledil v preteklih objavah, da gre pot tam, opreme nisem imel s seboj.
Hribovc88     
17.11.2012
Matej!

Lepe slike, lepa gestanasmehmežikanje, tako, da sem ti dal palec, če že ravno morajo bitizavijanje z očmi
Irina     
17.11.2012
Palček za izlet in drugo fotografijo ... nekdaj domačija, danes verjetno vikend. Kako pridni in vztrajni so morali biti ljudje, da so tam preživeli.
joža x     
18.11.2012
Lep dan si imel LG,lepe slike.Ja Irina, ljudje so pa bili,verjetno,predvsem bolj skromni kot mi danes.
primoza     
18.11.2012
Saj je v pricipu čisto vseeno, če je oprema ali je ni - bolj je važno, da se zna človek obrniti pravi čas. S tem je seveda pomembno tudi načrtovanje ture tako, da gre vzpon in sestop po isti poti.
Stranica: 1 2 3 4       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje