Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
popis foruma / Slovenija / julijske alpe / špik nad nosom (foronon del buinz)
 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)
turbo     
1.9.2017
Henrik Tuma za Buinz uporablja ime Planja:

http://www.veneti.info/articles/popular/75-imenoslovje-julijskih-alp
ljubitelj gora     
8.10.2017
Nekaj današnjih slik s Špika nad Nosom.
Špik nad nosom (Foronon del Buinz)1 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)2 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)3 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)4 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)5
veja5     
22.10.2017
Včeraj, v sončnem vremenu, na Špiku nad nosom.
Po policah je pot lepa in zanimiva. V začetnem delu zavarovane poti se pot strmo vzpne po skalah. Jeklenice so tam, kjer jih rabiš. Po grebenu pa je pot zračna, v suhem in brezvetrovnem vremenu ne povzroča problemov. Na vrhu je bivak, ki nudi dobro zavetje. Vsepovsod pa je polno kozorogov, ki nas opazujejo in se čudijo našim tehnikam hoje in plezanja.
Lep pozdrav! Venčeslav.
Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Špik nad nosom desno.1 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pogled proti Kaninu in Prestreljeniku.2 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pogled proti zahodu.3 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Po policah proti zavarovanem delu.4 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Vstop, preko melišča.5 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) V steni.6 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pogled nazaj.7 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Na južni strani.8 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Proti grebenu.9 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Greben.10 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Proti Višu.11 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Greben.12 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Vrh.13 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Vrh.14
miri     
22.10.2017
sl.1,si siguren?
veja5     
22.10.2017
Pardon, na desni je.

Pozdrav! Venčeslav.
lijaneja     
22.10.2017
Venčeslav, po četrti sliki sodeč, si prispel do sedla med Špikom nad tratico in Špikom nad Nosom po poti Ceria Merlone. Zadnjič sem sestopil z omenjenega sedla (sl.1) po udobni potki direkt do koče Brazza.
veja5     
22.10.2017
Ja, točno tako, po Ceria Merlone. In tudi vrnil sem se po njej. Zelo dobro bi bilo dati na splet opis direktne poti, iz sedla do koče Brazza. Po policah se zelo vleče.
Pozdrav. Venčeslav.
lijaneja     
22.10.2017
To si delal dvakrat zelo dooooolg ovinek. Od koče Brazza ni niti deset minut, ko se odcepi komaj vidna stezica desno (naravnost) in ker makaronarji ne znajo postavljat možicev, jo nepoznavalci zgrešimo, zarisane pa ni na nobenem zemljevidu. Že po kakšnih 30 metrih je smreka z manjšim balvanom, par metrov naprej pa še macesen, tako, da je to dobra orientacija že od daleč. Seveda sem tudi jaz našel to pot prejšnjo soboto šele med sestopom s Špika nad tratico.
www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=7689
Stranica: 1 2 3       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje