Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Julijske Alpe / Bohinjske gore

Bohinjske gore

Print
premix12. 09. 2009 10:14:33
Pozdravljeni,
s punco si zeliva v prihodnjem tednu obiskati Bohinjske gore, pa me zanima kako je kaj s trenutnimi razmerami. Poti si sicer se nisva cisto zamislila, vendar bi sla iz Stare Fuzine do Koce pri Triglavskih jezerih (mogoce vmes na Prsivec) ter se nekako (se se odlocava nasmeh) krozno vrnila do Stare Fuzine. Poskusila bi obiskati kak primeren vrh na tej poti. Za to bi si vzela 2 do 3 dni (1x ali 2x bi prespala).
Za ponedeljek in torek sem videl, da kaze bolj dezevno, od srede naprej pa je bolje.
Zanima me, ce to pomeni le kake plohe, ali je mozen dez skozi cel dan oz. vec dni?
Manjsa ploha naju namrec ne ustavi nasmeh

Hvala za mnenje
všeč
viharnik12. 09. 2009 10:32:20
V prihodnjih dneh bo kar namakalo,vse do četrtka.Najlepša varianta po Fužinski planoti je sledeča:Najprej do Pl.pri jezeru,nato do Dednega poja,kjer se direktno povzpnemo na Kredo(smer drži najprej nekoliko v desno,naprej pa je treba v skrajnem desnem grebenu najti prehode čez težko rušje)ali druga varianta smer Vrata do pobočij Slatne,kjer zavijemo desno in v lahkih travah dosežemo oba vrhova.Naprej spust doli in naprej do Štapc in triglavskih jezer.Prespimo in nazaj na štapce,vzpon na Malo Tičarico,naprej do Pl.Ovčarija,Pl.Viševnik,nato na Pršivec in doli do Pl.Hebed in kmalu do Pl.Vogar ter v Staro fužino.Če bo grmelo,se izogibajte jeklenic in grebenov!,povprašajte še,če bo koča na trig.jezerih še odprta,če ne, spalne vreče in zimska soba.
všeč
viharnik12. 09. 2009 10:38:11
Opomba! od Pl.Ovčarije,je najprej treba najti nzajgrede najprej tri stanove skrajno na jugu planine(od ustaljene poti niso vidni),nato pa s pogledom proti vzhodu-Smer vrha Vrtec in malo levo,ozko stečino,ki se vzpne do višje ležečih stanov pl. Ovčarije.Naprej gre markirana pot.Vmes tudi globoko brezno-megla!.Prijetno potepanje.
všeč
premix14. 09. 2009 14:43:21
viharnik, najlepša hvala za informacije.
Zaenkrat se zaradi vremena nisva odločila za pohod.
Če je kdo iz tistih krajev in mogoče pozna trenutno vreme, me zanima, ali so padavine skozi cel dan, ali je to le popoldanska ploha oz. kako urico na dan. Še vedno imava upanje za konec tedna nasmeh

Hvala
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići