Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Ceria Merlone
IgorZlodej     
26.8.2015
Obstaja več markiranih poti. Ena na planino Krni Dol, pa na planino Larice in Pecol. Vse planine pa povezuje cesta, zaprta za javni promet. Najboljša opcija je parkirišče nekje na pol ceste Na Žlebeh - Pecol, moja zadnja opisana varianta.
mirank     
26.8.2015
Zakaj pa bi začel v dolini; meni je bolj všeč začetek s prelaza V žlebeh-S nevea. Začetek poti je označen na velikem parkingu desno tik pod smučiščem. Zadnjič (v začetku meseca) mi je potem ustavil prvi avto s planine Pecol za povratek dol. Pa tudi peš prek planine Larice ni tako grozno daleč, seveda če se odločiš za peš povratek. Lahko pa računaš, da bo v soboto manj avtov gor in posledično tudi manj možnosti za štop.
Srečno in zanesljiv korak
Janiel74     
26.8.2015
Hvala za odgovore. nasmeh
Nekak se nagibam za varianto od mirank.

Izhodišče je mišljeno tisto malo nižje , kamor v desno ostro na levem ovinku zavije pot do Pecola?


LP
IgorZlodej     
26.8.2015
@mirank, po moji varianti je 300 višinskih metrov višje, kot sam svetuješ zavijanje z očmi
mirank     
26.8.2015
Verjamem, da je res tako, nisem pa še poizkusil te variante. Zagotovo je manj hoje če greš vseskozi peš! Sicer pa je zhodišče, ki sem ga jaz svetoval 100m PRED odcepom za Pecol-Altopiano del Montasio.
IgorZlodej     
26.8.2015
Ja vem pri kasarni financev, sem tedensko tam.
Janiel74     
31.8.2015
V soboto prehodil celo Ceria Merlone iz Nevejskega prevala gor prek sedla Scalini , preko Škrbine Prednje Špranje in krožno dol mimo Brazza in prek planine Larice. Res dooolga doolga tura. Ampak nepozabna in vredna vsakega truda..nasmeh
bagi     
1.9.2015
Pot je brez posebnosti, omenim naj nekaj novosti glede bivaka Luca Vuericha na Špiku nad nosom. Kot prvo se okoli bivaka potika še malce puhast kozorogec s poškodovano prednjo tačko. Zelo je vesel ščepca soli in vode. Pomagajmo mu preživeti.
Kot drugo so dogradili WC školjko v tipično italijanskem slogu s špranjo spredaj, tokrat tudi zadaj velik nasmeh. Dimenzioniran je konkretno tako da nanj paše vsaka rit zavijanje z očmi. Glede na vpisno knjigo ima bivak skoraj vsak dan kakega obiskovalca. V bodoče bodo verjetno zaželjene rezervacije ker so ga žal odkrili tudi Čehi jezen.
Planina Krni dol je zaprta tako da ne računajte na kako hmeljno osvežitev ....
Ceria Merlone1 Ceria Merlone2 Ceria Merlone3 Ceria Merlone4 Ceria Merlone5 Ceria Merlone6 Ceria Merlone7 Ceria Merlone8 Ceria Merlone9 Ceria Merlone10 Ceria Merlone11 Ceria Merlone12 Ceria Merlone13 Ceria Merlone14 Ceria Merlone15 Ceria Merlone16 Ceria Merlone17 Ceria Merlone18 Ceria Merlone19 Ceria Merlone20 Ceria Merlone21 Ceria Merlone22 Ceria Merlone23 Ceria Merlone24 Ceria Merlone25 Ceria Merlone26 Ceria Merlone27 Ceria Merlone28 Ceria Merlone29 Ceria Merlone30 Ceria Merlone31
PFranci     
1.11.2015
Včeraj smo se odpravili po tej poti.
Začeli smo na Pecolu in po cesti mimo planine Krni dol in čez sedlo Scalini do Škrbine prednje špranje.S škrbine proti Vrhu Krnega dola je bilo po policah nekaj snega,ki se ga je dalo prehoditi brez zimske opreme.Naprej po policah je bilo kopno,le okrog Špika nad nosom in na spustu na Škrbino na tratici je bilo nekaj snega,ki pa je popoldne ravnoprav popustil.S sedla smo sestopili direktno do koče.
Zdaj so pravi dnevi za to pot.velik nasmeh
Ceria Merlone Spet se je obetal lep dan1 Ceria Merlone Krni dol2 Ceria Merlone3 Ceria Merlone Sedlo Scalini4 Ceria Merlone Viška planina5 Ceria Merlone Proti Škrbini prednje špranje6 Ceria Merlone Tu se Ceria začne7 Ceria Merlone8 Ceria Merlone9 Ceria Merlone10 Ceria Merlone11 Ceria Merlone12 Ceria Merlone Vse to nas še čaka13 Ceria Merlone Krasne police14 Ceria Merlone15 Ceria Merlone Lepo16 Ceria Merlone Sestop na sedlo Forca de la val17 Ceria Merlone Zadaj ostenje Viša18 Ceria Merlone Pogled na prehojeno pot19 Ceria Merlone Pogled na bivak z vrha Špika nad špranjo20 Ceria Merlone21 Ceria Merlone Zares krasen bivak22 Ceria Merlone23 Ceria Merlone24 Ceria Merlone Dokaj zahteven sestop zaradi nekaj snega25 Ceria Merlone26 Ceria Merlone27 Ceria Merlone Utrinek28 Ceria Merlone Konec dneva,konec ture29 Ceria Merlone30 Ceria Merlone31 Ceria Merlone Montaž v zadnjih žarkih32
matjazp60     
1.11.2015
Čestitke... je res čudovita tura. Srečno!
Lepe fotke.
pikpok     
20.12.2015
Vceraj prehodili celotno cerio merlone. Snega zelo malo, v kaki grapi, na policah ga ni. Derez nismo uporabili, cepin pa vzeli v roke le na nekaterih krajsih kosih. Kljub temu je potrebna velika previdbost na predelih kjer je kamenje le pospricano s snegom / delno poledenelo.
Ceria Merlone1 Ceria Merlone2 Ceria Merlone3 Ceria Merlone4 Ceria Merlone5 Ceria Merlone6
planika82     
4.9.2016
27.8.2016 prehojena Ceria Merlone, ki je resnično pot za dušo... Prelepo prečenje Poliških Špikov s prelepimi razgledi. Varovala (jeklenice) dozirana ravno prav, pot omogoča malo poplezavanja in uživanja v skali. Kdor pričakuje pot, okovano v napete jeklenice in številne kline in skobe (le-teh na poti ni), naj ne nanjo raje ne podaja.

Vsekakor se strinjam s T. Miheličem, ki je pot označil kot "neizogibno dolžnostno turo za vsakega pravega ljubitelja Julijskih Alp)."

fjr     
3.7.2017
kako je kaj na poti ceria merlone? je prehodna brez zimske opreme. hvala.
VanSims     
3.7.2017
Takole na prvo žogo bi rekel, da!

V nedeljo iz Nabojsa je bila Montaževa severna stena kopna, prav tako Viševa, v Gola NE je bilo nekaj zaplat. Greben nazaj od Montaža proti Višu je iz severne strani zgledal kopen.

Leta 2014, ko je bilo tisto poletje ko se je sneg zadrževal ponekod, kjer sicer normalno skopni, še pozno v julij in avgust, mi je oskrbnik koče Corsi enkrat v prvi polovici avgusta dejal da je Cerria Merlone prosta snega.

Za vsak slučaj še pokliči tja. Oskrbnik je takrat govoril angleško.
http://www.tarvisiano.org/code/39973/Rifugio-Corsi
redbull     
3.7.2017
Po Ceria Merlone, pot Leva kopna. Od bivaka Suringar proti Amalii nekaj malega snega ki ga lahko obhodis. Gola Nordest na Vis ima v zajedi na visini 2200m nekaj snega, ki ne bi smel predstavljati tezav, vsaj nama ni. Preverjeno 01.07
Srecno
panoramik     
3.7.2017
Tako je izgledala škrbina Forca de lis sieris pred vstopom v plezalni del na Špik nad Nosom 19.6.2017. Prečiti je bilo treba samo spodnje snežišče , ki ni bilo težavno pot naprej se umakne snegu.
Ceria Merlone -1 Ceria Merlone -2 Ceria Merlone -3
bagi     
6.7.2018
Letos nam vreme na polno kroji izbiro poti in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Obilna megla okoli dvatisočakov nas je nagnala višje, tokrat na velikokrat prehojeno, a vedno čudovito Merlonko nasmeh.

Vzpeli smo se proti Špiku hude police, sestopili pa po stari, sedaj označeni mulatjeri direktno na opuščeno planino Krni dol. Celotna pot je prehodna brez derez in cepina. Nekatere ostanke snežnih zametov se da varno obhoditi. Vsa varovala so v solidnem stanju, kapitalci se nastavljajo soncu in fotoaparatom velik nasmeh.

Ceria Merlone Jutro na planini Montaž ni bilo najbolj spodbudno, le italijanska napoved je obetala sonce v višinah1 Ceria Merlone Odpravili smo se v smeri Špika hude police, sestopiti pa smo nameravali na planino Krni dol2 Ceria Merlone FVG Meteo je zakon, imeli so prav. Modrina neba nam je raztegnila usta do ušes :)3 Ceria Merlone Rogate kozorogice in mladina, kot je običajno za Špik hude police. Kapitalce tu težko srečaš4 Ceria Merlone Špik hude police v smeri Montaža5 Ceria Merlone Špik hude police v smeri Špika nad nosom. Tja gremo6 Ceria Merlone Tudi planina Montaž se je občasno prikazala7 Ceria Merlone Pot užitka :)8 Ceria Merlone Stvaritev narave9 Ceria Merlone Za tiste, ik še niste bili tu ... Ceria Merlone je pot iz WW1, udobna kolikor se le da, razgledna, a tudi zahtevna10 Ceria Merlone Na sedlu pred prvim resnim vzponom11 Ceria Merlone Domorodec, oziroma žlahta po mojem horoskopu :)12 Ceria Merlone Brez skrbi, snežišče v ozadju je izven poti13 Ceria Merlone Sopotnika :)14 Ceria Merlone Proti Špiku nad nosom 15 Ceria Merlone Eden atraktivnejših bivakov ... Luca Vuerich. Je izjemno domiselno opremljen in stalno vzdrževan16 Ceria Merlone To manjka našim bivakom, predvsem v slovanskih jezikih. Pravila lepega vedenja in čistoče17 Ceria Merlone Vsestranski alpinist Luca Vuerich, preminil v našem Prisanku. Bivak je posvečen njemu18 Ceria Merlone Nadaljujemo v smeri Špika nad Špranjo19 Ceria Merlone Pot je izpostavljena, a zelo razgledna20 Ceria Merlone Pogled nazaj na bivak Luca Vuerich21 Ceria Merlone Prvo resno snežišče, ki se ga za lahkoto obhodi skozi krajnjo poč22 Ceria Merlone Iz oči v oči z okamenelim ježem :)23 Ceria Merlone Tudi Zajzera se je končno odprla24 Ceria Merlone Zahodni Juijci so čudovito gorstvo25 Ceria Merlone Drugo snežišče, ki tudi ne predstavlja težav26 Ceria Merlone Vse jeklenice razen ene so v dobrem stanju27 Ceria Merlone Opoldansko sonce je občasno nagnalo megle tudi k nam28 Ceria Merlone Zgleda težavno, a ni nič posebnega. Za nevajene pa je SVK na tej poti vsekakor dobrodošell29 Ceria Merlone Pot od koče Corsi v smeri Škrbine, Koštrunovih ali Merlonke je delno še pod snegom30 Ceria Merlone Bilo je tako lepo, da smo pridelali še malo dodatka izven poti :). Naš tokratni zadnji vrh31 Ceria Merlone Opaaaa, rogatci na obzorju32 Ceria Merlone Sami kapitalci :)33 Ceria Merlone Spust po označeni mulatjeri proti planini Krni dol. Ta pot ni del uradnih markacij in nedolgo nazaj še ni bil označena34 Ceria Merlone Mulatjera se nekaj malega pred planino združi z uradno potjo, ki pride od koče Corsi35 Ceria Merlone Obeležje ob planini36 Ceria Merlone Planina Krni dol, že nekaj let opuščena. Pred tem si tukaj dobil  vse sorte okrepčil37 Ceria Merlone V enem od poslopij so podstrešna vrata odprta, očitno se da prespati notri38 Ceria Merlone Krni dol39 Ceria Merlone Do jutranjega izhodišča smo makadamčkali slabo uro. 40 Ceria Merlone Zemljevid prehojene poti41
djimuzl     
6.7.2018
Krasno, z malo oblačnosti pa verjetno tudi manj vroče.. nasmeh
Hoje pa verjetno nekje 10-11 ur?
bagi     
6.7.2018
@djimuzl ... niti ne toliko. Mi smo jo naredili v 8 urah z dodatki vred. So pa časovnice vedno problematične, ker ima vsak svoj tempo. Bolje je predvideti več, kot premalo nasmeh.
Vreme smo res zadeli v nulo, megla je sicer občasno poskrbela za senco, a tudi za soparo. Kljub temu smo kar godli od zadovoljstva velik nasmeh
djimuzl     
6.7.2018
Hvala! Sem bil na obeh "koncih" te poti, nikoli pa prehodil cele. nasmeh
Stranica: 1 2 3 4 5 6       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje