Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Kdaj na Triglav
1.8.2007 - Gost
Lep pozdrav
odpravljamo se na triglav kdaj po vašem mnenju je najboljši termin, ter kako glede vremena
LP
Gost     
1.8.2007
Prva polovica septembra.
Gost     
1.8.2007
Kaj pa v Avgustu
Gost     
1.8.2007
Avgusta je še velika gneča in pa nevarnost neviht. Do sedaj mi je bilo vedno najlepše v septembru. Sem pa doživela, da mi je po 20. avgustu na Kredarici presenetil sneg in zelo slabo vreme. Ma, vse je v hribih mogoče. So pa danes vremenske napovedi že zelo točne (preden greste na pot se lahko še posvetujete z dežurnim prognostikom) in z malo sreče boste doživeli Triglav v vsej svoje lepoti in mogočnosti. Sploh, če vas gneča ne moti. Pa srečno in varno!
Gost     
2.8.2007
Bila sva na vrhu Triglava 29.7.2007. Bilo je super, na vrhu je bilo še 8. planincev. Čas prihoda na vrh ob 13 00, nebo brez oblačka. Priskrbite si rezervacijo prenočišča, naval Nemcev in Nizozemcev je kar precejšen.
zlatorog     
3.8.2007
Najboljši termin za vzpon na Triglav je prvi ali drugi teden v septembru,seveda pa te takrat že lahko preseneti sneg.Ampak tudi,če je malo snega je zelo zanimivo.
Gost     
3.8.2007
proti triglavu smo šli sredi tedna.šlo smo čez konjščico.bilo je super,prijazni oskrbniki in veliko svizcev.priporočamonasmeh
Gost     
3.8.2007
Bili smo na Triglavu v sredo 1.8.in pot
nas je vodila iz Vrat - Luknja - Plamenice - Triglav - Krederica in čez Prag nazaj v Vrata. Izbrali smo dnevno turo, ki je z počitki trajala 12h. Bilo je super, gužva pa kar velika. Naval tujcev je gromozanski.
Gost     
3.8.2007
Kakšna pa je pot čez Plemenice? Je potrebna oprema za samovarovanje?
Gost     
3.8.2007
Le redko ti pride prav. Pot je zelo zahtevna s skopimi varovali. Komplet ti pride prav na vršnem grebenu Triglava od Škrbine do vrha.
veseli planinec     
4.8.2007
Pač jst grem vrjetno naslednji vikend na Triglav pa me zanima če se splača met čelado če grem iz Pokljuke ?
Gost     
4.8.2007
Vsekakor čelado na glavo, pa ni važno iz kje greš! Sicer se pa vsak sam odloča kako in kaj..
Gost     
6.8.2007
Sem bila ta včeraj gor in je bilo vreme prekrasno. Pot je bila Krma-Planika-Mali Triglav-Triglav-Kredarica-Krma. Hoje s postanki cca 12 ur. Če si vsaj malo pripravljen zmoreš. In seveda brez današnjih bolečin v nogahmežikanje
Gost     
6.8.2007
Ja pa še to večina je folka je Čehov:eek :eek
Gost     
7.8.2007
Jaz pa si za Triglav vedno vzamem čas in si turo razdelim na 2 dneva, že zato, da zvečer uživam na Kredarici, ob pogledu na vse gore okrog, ko imam občutek, da sem res daleč od ponorelega sveta. In po potem zgodaj zjutraj na vrh, da ujamem prve sončne žarke. Kar se poti čez Plamenice tiče: to je v vseh vodnikih označen kot najbolj zahteven vzpon na Triglav - za tiste, ki se ne bojijo prepadov in imajo zelo, zelo dobro kondicijo (beri: vzdržljivost). Srečno in varno!
MARJETICA 78     
7.8.2007
Popolnoma se strinjam s prejsnjim postom, nikar divjat po tako lepih krajih. Ce si le lahko privoscite, razdelite turo na dva dni. Cas za razglede, opazovanje flore in zivali, za fotografije in za dozivljanje vzdusja se meni zdi najbolj pomemben. Ko je guzva (in na Triglavu je prakticno neizbezno) pa hitet ustvarja nervozo. Sicer pa vsak po svojem okusu.
Bambergova je bila zame, ki sem povprecno trenirana, kar naporna.eek
Gost     
8.8.2007
Lansko leto sva bila drugi teden v oktobru na Triglavu, Izhajala sva iz koce pri Savici ces Komarce do koce 7 jezer, prespala drugi dan direkten vspon na Triglav do Kredarice in prespala 3 ti dan pa pot v dolino preko Vodnikovga doma v Staro Fuzino.
Bilo je prekrasno samo za povedat je da ta tura je samo za vajane hribce porocliva.
nama se zdi da je to navzahtevna Pot ces triglav kjer je kontra vseh poti.nasmeh
Gost     
8.8.2007
Včeraj sem bila na Triglavu. res je kar gneča, vendar če greš ponoči in si zgodaj na vrhu je kar v redu. pa še vreme je bolj sigurno. Ko smo se spuščali je bil vrh že v megli in kasneje je začelo celo deževati.
Drugače pa supercanasmehnasmeh

pa srečno
Gost     
9.8.2007
Zanima me kaj menite o pohodu na Triglav 11.8 ter vrnitev 12.8. Predvsem glede vremena, ali priporočate oz.odsvetujete.
Gost     
9.8.2007
Popoldan bodo plohe, nevihte pa niso napovedane kar pa ne pomeni, da jih ne bo. Najverjetneje bo vrh v oblakih tako, da razgleda ne boš imel-a. Če imaš možnost pojdi ta vikend nekam nižje in prestavi vzpon na Triglav na lepše vreme. Jure
Gost     
9.8.2007
Odsvetujem!
Stranica: 1 2       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje