Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Kredarica
djimuzl     
17.3.2020
Tu se ti ne more nič zgoditi...http://grzs.si/bilten.php?pid=74633
SamoK     
17.3.2020
Ah, kje so tisti svobodni časi, ko človek niti pomislil ni na to, da ga bo kdo reševal.
lijaneja     
17.3.2020
Hvala, Majda. Aprilsko deževje lahko povzroči veliko škodo, pa tudi ponoven močan veter zlahka olupi celo streho kot konzervo, sedaj, ko je že načeta. S pravočasnim posredovanjem je bil pred leti rešen gotove pogube bivak v Kočni, upam, da bo tudi v tem primeru tako.
panoramik     
17.3.2020
Saj glede GRS-a bi pa bilo še najbolj pošteno ,da bi se reševanja plačala preko PZS-ja ali drugih planinskih organizacij,na primer ÖAV, plačaš tistih 65€ in imaš vse krito.Avstrijski reševalci so plačani za reševanje in pomoč in verjetno ne razmišljajo zakaj se morajo izpostavljati ko opravljajo svoje delo.Tako bi bilo najboljše tudi pri nas in to čimprej.Vsi zadovoljni in očitkov več nebi bilo.Pa varen korak vsem.
grega_z_brega     
17.3.2020
Prostovljni prispevki društvom pa tudi niso prepovedani...
Lahko bi bil vsak hvaležen vsaj po svojih najboljših močeh. To bi bila lepa navada, ali celo nepisano pravilo.
j.     
18.3.2020
V zameno za skromen prispevek 6 EUR (lahko seveda prispevaš več) od GRS dobiš nalepko za avto. Pošljejo jo tudi na dom.

Pa se mi zdi, da jih na parkiranih avtomobilih pod izhodišči tur ne vidim prav dosti.

Škoda, saj nalepka poleg izraza solidarnostne pomoči spodbuja tudi k zavedanju, da reševanje ni kar samoumevno.


Kredarica1
primoza     
18.3.2020
Jaz sem nehal kupovati nalepke, ko so se GRSjevci odcepili od PZS. In jih ne kupujem več.
capraibex     
18.3.2020
A bejž no.Ne rešujejo le v gorah,pomagajo pri elementarnih nesrečah,pa še marsikje drugje.Če bi poznal in spoštoval njihovo delo bi nalepko GRS kupil tako kot jaz vsako leto.Ker včasih rešijo tudi take ki so najboljši,najhitrejši,pa sama hvala jih je.
primoza     
18.3.2020
Ja bejž no. Markacisti pa skrbijo za poti. Pa nimajo svoje nalepke. Alergičen sem na te delitve v Sloveniji in to da ne kupujem več nalepke od takrat je moja odločitev. Sicer pa sem član PZS že 40 let. Zadnjih 10 let A član. Tako, da povsem dovolj prispevam.
Od danes naprej je PZS večja še za eno članico.nasmeh
turbo     
18.3.2020
Primož,
si pomislil na to, da markacisti hodijo barvat skale sredi noči, na horuk, ne da bi jih prej kdo o tem obvestil. Enostavno pridejo po njih, ne glede na vreme, morebitne snežne razmere, odpeljejo jih označevat poti, četudi so na rojstnem dnevu svojih otrok ali žene. Seveda markacisti med označevanjem poti tvegajo svoja življenja, prav tako žrtvujejo stotine ur svojega prostega časa za usposabljanja in vaje. Povsem neprimerljivo z gorskimi reševalci, res.
Bojan_A     
3.5.2020
Turno na Kredarico po dolini Za Cmirom. Sneg se začne na višini 1350 m. Razmere popolnoma zimske.
https://bojanambrozic.com/2020/05/03/kredarica-za-cmirom/
Kredarica1 Kredarica2 Kredarica3
skala123     
7.5.2020
Današnji utrinki z lepega pohoda na Kredarico.Izhodišče-Krma.Zjutraj sneg trd,pri sestopu se je pa že prediral.Na vrhu precej vetrovno in hladno,razgledi pa čudoviti.Lep gorniški pozdrav
Kredarica Vernar1 Kredarica Bohinjska vratca2 Kredarica avrikelj3 Kredarica pastirska koča Prgarca4 Kredarica Kurica5 Kredarica Kalvarija6 Kredarica pogled na del prehojene poti čez Kalvarijo7 Kredarica zadnji del poti proti Kredarici8 Kredarica Triglav9 Kredarica klopca pri domu na Kredarici10 Kredarica kapela Marije Snežne na Kredarici11 Kredarica začetni del poti na Triglav12 Kredarica dom Valentina Staniča13 Kredarica Vrbanove špice14 Kredarica na vrhu Kredarice-zadaj Triglav15
j.     
10.5.2020
Včeraj (sobota, 9. maj) čez Kot na vrh Kredarice in nazaj - brez smuči. Prvi sneg se prične pri Studencu, dol grede se da do tja po snežišču tik pod Luknjo pečjo tudi presmučati. Pešpot je še nekaj časa sneženo - kopna, zvezen sneg se prične kakšnih 15 minut hoje višje.

Zaradi relativne odjuge sva naredila gaz bližje ostenju Rjavine, bilo je prijetno senčno, čez steno ni letelo čisto nič. Do Staničeve koče se gor grede ni kaj prida udiralo, sem ter tja pa je spodrsnilo na trdi podlagi pod odjuženim snegom. Zato sva si pred sitno prečnico nad Peklom nadela dereze s katerimi je bila hoja precej bolj udobna.

Od Staničeve koče sva nadaljevala po najbolj logični poti na vrh Kredarice - po desni od dveh grap, ki peljeta na greben med Ržjo in Kredarico. Na grebenčku ob grapi so vidne polomljene jeklenice stare poti. Mestoma se je prediralo do kolen ali čez. Z vrha je seveda lep razgled vse naokrog, tudi na kočo, pri kateri je bilo nekaj obiskovalcev, nad njo sva slišala brenčanje dronaeek.

Sestopila sva po isti poti, brez posebnosti, le na nekaterih mestih se je sneg nepredvidljivo predrl, tudi do pasu, z vsemi zoprnimi in v večji strmini (kljub odjugi) tudi potencialno nevarnimi posledicami.

Vreme je bilo lepo, sem ter tja se je pripodil kakšen oblaček. Čez Kot je prišlo vsaj 15 turnih smučarjev, precej tudi Za Cmirom. Poleg cepina in derez bolj za vsak primer so nujni nepremočljivi čevlji in gamaše.


Kredarica Jasno jutro je obetalo lep dan.1 Kredarica V smeri proti Kredarici se je večkrat udiralo.2 Kredarica Udoben prehod proti Kredarici, na grebenčku desno so ostanki stare poti.3 Kredarica Detajl iz grapice.4 Kredarica Dom na Kredarici in Triglav.5 Kredarica Staničev dom, levo Begunjski vrh.6 Kredarica Za mene najhitrejša pot na Kredarico.7 Kredarica Staničev dom je močno poškodovan.8 Kredarica Oblački okrog Triglava.9 Kredarica Rjavina.10 Kredarica Sonce je žgalo kot za stavo.11 Kredarica Vsi skoki so še dobro zaliti.12 Kredarica V dolini je vse zeleno.13 Kredarica Smučalo se je na veliko.14 Kredarica Prediranje...15
aleš.f     
12.5.2020
Še nekaj fotografij iz nedeljske nočno dnevne lepe ture klub precej vetra in nekaj dežja ob povratku.
Kredarica1 Kredarica2 Kredarica3 Kredarica4 Kredarica5 Kredarica6 Kredarica7 Kredarica8 Kredarica9 Kredarica10 Kredarica11
keti1     
22.5.2020
Ima kdo bolj svežo informacijo glede stanja poti iz Krme na Kredarico? Je še kje ledeno? Hvala.
Stoick     
22.5.2020
Stanje včeraj, sneg je samo zadnjih 500 vm, je bil mehak in se je prediral, a ne pretirano.
Če si prav zgodenj tam gor in če je jasna noč, bi znal bit tudi trd...
keti1     
22.5.2020
Hvala lepa za informacije. Lp in srečno!
Poss     
12.6.2020
Je pot iz Staniča mimo Rž do Kredarice prehodna brez zimske opreme?

Kaj pa nazaj direkt s Kredarice do Krme?
mmemic     
15.6.2020
Pozdrav, je li Dom na Kredarici otvoren?

Hvala
bbugari1     
15.6.2020
https://www.pzs.si/koce.php?reg=3
Stranica: 1 2 3 ... 105 106 107       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje