Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Opći razgovori / Kekčeva domačija

Kekčeva domačija

Print
smatjaz19. 01. 2014 12:25:33
LG je že prav da se take stvari razvejo, seveda dobre in slabe, čeprav kakšno na dolgo pljuvanje in zlivanje gnojnice tudi jaz ne podpiram preveč, je mogoče dovolj nekaj čisto na kratko. cool
(+2)všeč
smatjaz19. 01. 2014 12:27:21
LG fotke Mojčine domačije predvidevam da so s kraja snemanja filma,kje natančno pa je to, bi rad sina enkrat tja peljal kjer so snemali. Hvalamežikanje
(+1)všeč
ljubitelj gora19. 01. 2014 12:37:05
Pišnica-Krnica
Kekčeva domačija je kot zgleda res v Trenti, Kekčeva dežela pa v Kranjski Gori.mežikanje
http://www.youtube.com/watch?v=v4lA8JAb0X4
(+3)všeč
Ruzowski19. 01. 2014 13:22:28
malo offtopic

Lokacije snemanja

Gozd (majhna vasica v občini Tržič)
Kranjska Gora (snemali so na Bedančevem koncu, kjer so posneli večino filma)
Slap Peričnik (snemali so tik pod slapom)
Mojstrana (scensko postavljena vasica)
Sleme (posnet prizor s pesmijo: "Dobra volja je najbolja")
Cerkev svetega Jožefa, Ljubljana (nekdanji atelje, posnet prizor soteske s potokom)


velik nasmeh
(+6)všeč
smatjaz19. 01. 2014 16:00:40
Hvala obema !nasmeh
(+1)všeč
NaniC25. 08. 2016 11:32:35
Takola je to pr'ns : eden postavi ringenšpil, pa bi svi radi klobase obračal. To pač ne gre! Pa de bote vsi vedl : Lo Duka se v Trenti, razen lastnikov na Kekčevi domačiji, ne piše nihče. Tam so doma Kravanja, Zorč,... Majo pa naprej od Julijane in cerkve Sv, Ane lep britof, vreden obiska. Kuhal pa v Trenti nikol niso dobro, je bla vedno reušna, razen polente, čompov s skuto z luštrekom in pa krafne s nadevom iz suhih hrušk. Povem vam še, da boste v edini gostilni v Trenti, težko naročili prej opisane dobrote (treba se bo znajti). Pa še naprej lep dan, je kjer koli v Trenti še veliko lepih razgledov nasmeh
(+2)všeč
mglds24. 07. 2017 21:55:46
Zgodba se nadaljuje.Prideš na ta konec trente in vidiš smerokaze kekčeva domačija!

Ok logično to pa je sigurno kaj za videti o snemanju filma. Ja ko prideš do lesene ograje,opaziš tablo za psa z sliko in napisom ,tukaj sem pa jaz domanasmeh Super prav lušten vtis dobiš! No in ko prideš do hiše,imajo vsaj enih 8 velikih miz in gostje so bili vsi nadrenjani pred vhodom v notranji prostor v gostilni.Hitro je bilo opaziti,da je to ena klapa,ki se poznajo in kmalu so potem tudi odšli.Dobiš vtis,da dejansko sploh ni nobenih gostov!
Seveda ko prideš do domačije tudi ne moraš ločiti med prišleki in gospodarji ali strežniki !
Gremo malo naokoli za 4 minute sploh pogledat kako izgleda hiša še iz drugih strani in hitro priletita oba kao gospodarja,da malce pokontrolirata(so mislili da bomo kaj ukradli)??
Seveda tisti pes na tabli tudi dejansko obstaja,bil je tudi zelo glasen in nadležen.
Po krajšem ogledu okolice smo na videz tudi zaznali gospodarje,tako da smo se odločili,da nekaj popijemo ali pojemo.
Ob soncu smo si malo ogledali lokacijo za sedenje in vmes še pogledali bazen.A glej ga hudiča gospodarica je začela nekaj nabijati čez goste kaj delajo na bazenu zmeden

Ok gremo za mizo in predno naročiva pridejo drugi gosti ter vprašajo ali se kaj dobi za pojesti? Jah ubistvu nimamo nič,razen mogoče kakšno JOTO !!!
Ok potem naročiva pijačo in ko jo prinese vmes na hitro vzamemo sendvič in malo prigriznemo ! "ni bilo nobenih gostov takrat zunaj in osem miz praznih"

O a vas lahko vprašam kako bi bilo čudno,da bi v Ljubljani v gostilni vzeli ven sendvič in bi ga jedli !!

O mater samo gledaš in se čudiš!!

Mi bi radi imeli en nivo !!

Ja kekčeva domačija?? Zakaj že??

Cenikov nisem videl nikjer vse malo po domače.

Ja veste pridejo pa namakajo noge v bazenu zmedenpa mi moramo kositi in urejati okolico in ja veste to je PRIVAT !!!!

OK POTEM PA GREMO IN NIKOLI NAM NE PRIDE NA MISEL,DA PRIDEM V BLIŽINO !
(+4)všeč
grega_z_brega24. 07. 2017 22:43:52
Velko vtisov, pa noben doberzavijanje z očmi
(+3)všeč
korl25. 07. 2017 09:28:04
To je turistična kmetija s ponudbo predvsem za goste ki pridejo tja na oddih, ne pa lunapark kjer starši in otroci zasledujejo Pehto in Bedanca, kar se gredo v Kranjski Gori. So pač dali malo nerodno ime svoji lokaciji in ga nočejo spremeniti. Pozanimajte se prej kam se odpravljate, pa ne boste sitnarili
(+2)všeč
G_K24. 08. 2019 20:14:30
midva z ženo sva lutala po tistih koncih in seveda z veseljem odšla pogledat še tole domačijo, spomini na mlada leta ob gledanju Kekca..... in doživela hladen tuš. Uspela sva spiti samo kavico, hrane niso stregli z razlogom, da imajo goste in da nama ne morejo nič ponudit?! eekeek
Oba lastnika sta ves čas dajala občutek, da sva tam čist odveč, čeprav spodila naju nista.
Pobrala sva se kakor hitro je šlo, in pomalicala v koči na Soči....

Bila sva brez otrok, nobenega razgrajanja nisva zganjala, pa tut denar ni problem.... pa več kot očitno nisva bila dobrodošla in sva razočarano odšla. Smilijo se mi starši in otroci, ki polni veselja pridejo tja in doživijo takšno neprijaznost. Mene ne vidijo več!
(+6)všeč
klo6. 08. 2020 09:13:55
Hladen tus, obcutek, da si odvec, cudno dozivetje. Pred 3 leti. Imeli smo malega otroka ampak bili smo mirni, kulturni, njihov odziv pa neverjetno hladen. Adijo pamet, psihici. Ce ze imajo tak “sistem” naj to napisejo na tablo pred vstopom (namesto pozor hud pes), da se nas znebijo ze vnaprej.
(+1)všeč
Trobec6. 08. 2020 10:13:05
Zadnjič sem po radiu poslušal o verigi restavracij, ki je znana po tem, da so natakarji izjemno neprijazni. In so stalno polni, ker ljudje hodijo tja že "iz firbca".
So zgleda kopirali to strategijo...in marsikdo jim tu gor še dela reklamo mežikanje
(+3)všeč
aleš819. 05. 2021 20:21:18
Pozdravljeni. zanima me kako je kaj letos 2021 z to kekčevo domačijo, malo berem tukaj komentarje in me mine da bi kaj rezerviral tam za 1 teden z 2 otrokoma. Do sedaj smo hodili v bovec, vendar po tem ko to prebiram mislim da bomo šli drugam, ali je zdaj kaj drugače?
hvala
všeč
Trobec10. 05. 2021 00:38:36
Okolica Bovca je velika in ponuja veliko zanimivega. Zakaj bi zaradi ene črne pikice na zemljevidu komplet spremenili dopust? nasmeh
(+1)všeč
VanSims10. 05. 2021 05:30:31
Turistična kmetija pač, ki je prijazna do gostov, ki so tu za kak teden ali dva. Ker pa vse delo na takem biznisu in prijaznost seveda utrudi (še posebej če nisi po srcu prijazen) pa je treba pač si malo baterije polniti z izživljanjem nad naključnimi gosti. Da jih privabijo pa lepo na glavno cesto tak privabljajoč napis. Da bodo prišli tudi otroci in bo zihr kak vzrok za prepir.

Pa brez skrbi, do Avstrijcev, Italijanov, Nemcev ... so prijazni. To sem že doživel pri nas npr. v Gostilni Švab, v Hrastovljah. Italijani so tam 1. klasa, Slovenci pa zadnja. To je sicer posebnost Slovencev, kajti v tujini, če se že to zgodi, je ravno obratno. Imaš občutek, da so do domačinov prijaznejši (za katere je večja verjetnost da bodo še kdaj prišli).

Predvidevam, da kmetiji ne gre slabo, hladnost je namreč doma pri bogatih. Medtem, ko so sicer Hrvatje in predvsem Italijani, vredni svojega denarja, predvsem pri stvareh okoli denarja, le redko tam doživiš tisto res hladnost. Če že potem bolj nonšalantnost ali pa tisto neprijaznost, ko je nekdo pač tistega dne z levo nogo vstal.

V Avstriji in Nemčiji (predvsem južni) pa včasih samo da vstopiš že v trgovino ali oštarijo, dobiš tisti hladni pogled, da te vse mine. Nekako imam občutek, da se mi to dogaja bolj pri ženskah, a tudi moško osebje zna biti včasih hladno.

Zdaj vem tudi zakaj so Nemci tak resen narod in zakaj večkrat opazim, da nekateri pri komunikaciji z osebjem uporabljajo tisto vzvišeno držo in malo da ne vpijejo na človeka. S tem dajo že vnaprej vedeti, da z njimi ni heca!

Da imajo goste in te nočejo postreči, ... eee ... to je pa balkanska navada. Doživeto v skoraj bližnji oštariji "Pod Mostom", v Žagi. "Imamo poroko, lahko samo kaj spijete." Nezamisljivo za razviti del Evrope. Tam bodo včasih (doživeto že) vstali tudi sredi noči, da bodo postregli gosta. Zaslužek je tam na prvem mestu.

Skratka, treba bo sedaj pa res iti tja in videti. Neprijaznost, te najbolj zadene ko ravno nič hudega sluteč uživaš (kar je prefinjena taktika tistega, ki si fila baterije na tvoj račun), če pa zanjo veš pa se lahko na to pripraviš oz. jo vzameš v zakup. Na koncu vsaj ne odideš z grenkim občutkom. Vedel si namreč!
(+2)všeč
SamoK10. 05. 2021 07:30:18
VAnSims, ne smeš se preveč čuditi, če te kje postrani pogledajo, saj se ti na daleč vidi, kakšen šovinist si.
(+10)všeč
turbo12. 05. 2021 06:33:08
Me prav zanima, ali se da pri njih koristiti turistične bone zmeden Se moram pozanimati velik nasmeh
(+4)všeč
zvezdica_zaspanka6. 07. 2021 13:38:52
Sprejemajo bone, sem se pravkar pozanimala! Imam rezervacijo na čakanju, ampak me po vseh negativnih komentarjih na spletu zdaj malo skrbi in ne vem, če bi jo potrdila ali ne eekvelik nasmeh
(+1)všeč
turbo6. 07. 2021 13:53:19
Vsekakor potrdi. Narava je tam tako lepa, da karkoli boste počeli, vam še tako neprijazen ali neprijazna ne more in ne sme zagreniti počitnic. Jedli in pili boste tudi, če bo kdo siten in neprijazen, pa ga enostavno ignoriraš. Po potrebi večkrat velik nasmeh
(+6)všeč
Stranica:12345
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići