Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Opći razgovori / Kredarica iz doline Krma

Kredarica iz doline Krma

Print
ppegan5. 08. 2020 10:22:29
Pred 3 tedni sem to pot prevozila s Cliom pa nisem imela večjih težav, le čez luknje je treba bolj počasi. Edini siten detajl je lahko malo pred parkiriščem, kjer je širok nanos peska. Najprej sem mislila, da tu čez ne bom mogla, saj se mi je zdel del poti precej strm, ampak ko sem pobliže pogledala, sem videla, da bo šlo. In res je bilo tako.
Ta del je lahko precej razrit zaradi dežja. En vikend prej so nekateri obstali na parkirišču, saj je na tem mestu en del poti odneslo in niso mogli čez, vsaj tako je vedel povedat pastir v Prgarci. Če ne bo šlo drugače, avto pustiš pred tem delom ali nižje pri koritu, da ne bo kakšnega obvestila od TNP mežikanje
(+1)všeč
rokii30. 07. 2021 16:47:03
lep pozdrav.
glede kredarice,cista sramota,hrana nekuhana,zajtrk napau narejen,surov,2jajcki peceni kos kruha 7.5€,cista nategancija!!!
zasluzite 1.300.000 na leto in nemorete malo obnovit wcjov,kaj sele postelj,jogiji so 30let stari,v zaporu majo bolse,ce nimate za jogije mi napisite.bomo iz zapora pripeljali 200jogijev rabljenih ampak 10krat bolsi in bol udobni!
SRAMOTA ZA oskrbika hise ko si polni zepe z nasim denarje. a na koncu se fehtate za obnovo koce,ja pa kaj bi se vi?da vam fasado zastojn naredijo?
v sobi za 4osebe je glih 3m2 prostora,bolj zlomljen se zbudis kot pa si sau spat.
SRAMOTA IN SE ENKRAT SRAMOTA!jezenjezen
(+2)všeč
VanSims30. 07. 2021 17:35:14
Jah, udobja kot ga najdeš v avstrijskih, nemških in vsaj do neke mere tudi italijanskih in francoskih kočah, pri nas še dolgo ne bo, kljub kar primerljivim cenam. Tudi ne samopostrežnega zajtrka 'all you can eat', ki je postal tam že skoraj standard kot v dolinskih namestitvah. Švico sem namenoma izpustil, tam zna biti komfort še večji, a tudi cene kot 60 CHF ali še več za polpenzion na skupnih ležiščih niso tam prav nobena redkost.

No, pri nas, vsaj, ko sem še jaz spal v njih, za kak zajtrk ali večerjo večina niti slišala ni, vse sestavine si moral posebej nabaviti in za vsako stvar do šanka, po možnosti ob smejočih se ti pogledih, pijančkov, ki so tja prišli zgolj popivat. Če bi oskrbnika vprašal ali imajo polpenzion, bi verjetno rekli: kakšen 'penzl'?

Sicer pa cene se prej preveri. Koliko stane in kaj za to dobiš. Nekateri tu na hribi.net temu nasprotujejo (vem, da samo provocirajo ali pa sami nasedjo takim fintam), je pa to edina obramba pred tovrstnimi nategi, kakršnega opisuješ. Mimogrede: cenase mi zdi za Kredrico kar normalna.

Me pa zanima, glede na to, da že dolgo nisem bil tam, pravzaprav v nobeni slovenski koči, če so na Kredarici, Planiki, Doliču še vedno žurke do 3h 4h zjutraj, na veliko veselje tistih, ki morajo zjutraj na turo in niso prišli gor žurirati, kar se sicer lahko počne v vsaki oštariji v dolini.

Dalje, ali je osebje kaj bolj prijazno. Ne rečem, da bi morali biti takoj tako kot v tujini, a vikanje gostov, je npr. osnova osnov, ki jo upoštevajo skoraj že v vsaki zakotni oštariji v dolini. Minimum prijaznosti, do tistega, ki ti nosi denar.

Dalje, ali že kaj bolje znajo svetovati za pot, ne pa samo reči 'Tja!' in pokazati z roko, v kateri smeri se gre ali pa ob vprašanju, če je še kaj snega, reči: "Po mojem, da ne bi smelo bit!"

...

No, take stvari mene bolj motijo, zahodnega komforta še dolgo ne bo pri nas. Še posebej ker za njihovo izboljšanje ni potrebnega denarja, ampak le dobra volja, malo več brige za svoj posel in, pravzaprav smisla za ta posel. Ne more biti vsak oskrbnik, tudi če ima gore še tako rad. Kar je seveda prvi od pogojev.
(+4)všeč
Climber9130. 07. 2021 17:38:51
Cene so visoke verjetno zaradi hel. prevoza. Sicer so pa meni osebno gor porazne razmere kar se tice higiene, ampak tudi planinci niso ravno vzor. To kar opisujes ni nic novega, verjamem pa da te je šokiralo, če si bil prvič.

Malico v ruzak, veliko vode, bolj zgoden start in ogni se Kredarice/Planike.
(+2)všeč
VanSims30. 07. 2021 17:42:10
Točno tako, le kar se tiče cen, se ne strinjam popolnoma. Delno so visoke tudi zaradi načina transporta, še bolj pa na to preprosto vplivata ponudba in povpraševanje.
(+1)všeč
simon7913. 08. 2021 13:22:57
Ali pod Prgarco kaj vode teče v korito, ali je že suho?
Hvala, LP
všeč
ben13. 08. 2021 14:02:02
Pod in nad Prgarco je v torek veselo žuborela voda nasmeh
LP B
(+1)všeč
simon7913. 08. 2021 14:37:06
Hvala, bom startal s 3 kg manjnasmeh,
LP
(+1)všeč
Stranica:12
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići