Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Opći razgovori / 3,4-dnevna tura po kamnjiško savinjskih alpah

3,4-dnevna tura po kamnjiško savinjskih alpah

Print
david peterka14. 04. 2014 09:22:24
Tam nekje v sredi maja ali pa za prvi maj planiram podaljšan vikend v hribih. Štart torej v petek zvečer ali pa četrtek popoldne na veliki planini.Glede nato da je v kamnjiško savinjskih alpah polno lepih in dokaj dostopnih vršacev bi to napol zimsko turo šel kar tja. Gorniška oprema ki jo imam so res dobri čeveljci, 12 zobe dereze ter čelada ne vem pa če bo to zadostovalo za te zimske razmere ,ki verjetno še bodo takrat tako da razmišljam če bo potrebno kupit kar pohodniški cepinček za vsak slučaj,ker nikoli ne veš kdaj ti zdrsne. Kondicija ni neka težava sem utrjen tekač letos ima sicer za seboj samo grintavec in pa stol in nekaj sredogorja brez nekih posebnih težav in muskelfibra naslednji dan. gorniško zanje pa je druga težava saj pozimi razen letos še nisem nekaj zelo lazil po hribih tako da bi se kakemu alpinizmu kar izognil. Zadnjič sta mi sicer dva gornika namignila okvirno pot-štartal bi lahko na veliki planini pa potem prek konja in ostalih gor do koče na korošici in nazaj proti kamniškem sedlu pa brana,turska gora,skuta se mi zdi(ti vrhovi so sicer pod vprašajem vsaj za skuto in brano na kateri sem že bil vem da je kar težko priti gor v teh razmerah,ker brana že poleti ni nič kaj lahka tura. Zadnji dan bi sledilo spanje na kokrškem sedlu ali pa kr spust že v dolino. Kako je kaj z odprtostjo koč v maju? So samo zimske sobe a se maja že odpre kaj? Ste kdaj šli na podobno turo oziroma bi mi znali svetovati katere poti naj uberem in kako opremo naj si še nabavim.
všeč
franca14. 04. 2014 09:35:30
ena majhna pripomba: 12-zobe dereze, cepinček pa (mogoče) za vsak slučaj? Ker nikoli ne veš, kdaj ti zdrsne - kako se boš pa ustavljal, če se do sedaj še nikoli nisi? Sredi maja bo še veliko snega, na tvoji poti je nekaj problematičnih pobočij in grap, ki ostajajo zasnežene do poletja. Če se ti zdi Brana že poleti ne zdi prav lahka... daj, no, še malo razmisli.
(+10)všeč
_d_14. 04. 2014 11:29:50
12-zobe dereze in cepinček, OBVEZNO, ne mogoče. Turo, kje nameravaš hoditi si splaniraj že prej, tudi odprtost zimskih sob ali koč si lahko preveriš na spletu ali pa pokličeš v društvo, ki kočo upravlja. Srečno.nasmeh
všeč
Macesna14. 04. 2014 12:49:54
Hm. To je super predlog za poletje, ko je kopno, sedaj pa je precej zahtevna zadeva. Poleg tega je trasa, ki si jo navedel, poletna, v snegu pa se gre večinoma po drugih smereh pristopa. V teh hribih bo tudi sredi maja še ogromno snega. Bajte so v glavnem zaprte (Kamn. sedlo morda ne), gorilnik bi še moral nesti s sabo, hrano ... Predvsem pa cepin, obvezno. Fino je, če ga znaš uporabljati.nasmeh Jaz bi šla na tvojem mestu raje na posamične ture, po en dan.
(+1)všeč
geppo14. 04. 2014 16:21:13
Svetovati na tako dolgi rok je ....težko!Razmere do takrat se bodo še temeljito spremenile...
Eno so želje, eno je to izpeljati. Tudi to ni slabo. Lahko pa, da cepinček dva
sta poleg derez že nuja, sploh pa na severnih poboćjih...nasmeh
Palice in dereze, naj ne bi šle skupaj...?!! Zato se čudim, da v dosedanji opremi še ni cepinčkov takšnih /drugačnih..??
Kakšne bodo pa razmere takrat...??
pa Kamnjiško popravi v Kamniško
lp
1
(+2)všeč
smatjaz14. 04. 2014 18:23:47
David, kot vidim iz tvojega pisanja, ti ni povsem čisto jasno kaj te čaka tam gori! Glede tega dejstva ti bolj priporočam kako prečenje Pohorja, ali nižjih gričev od Kamniških kateri so bolj kopni. Ne poskušaj se precenit, ker zdrs bo lahko le eden za večno. Kamniške so še poleti dokaj problematične za nas povprečneže. Tako da v takih razmerah, tako visoko ni dovolj le kondicija, temveč paket kondicije, znanja, izkušenj in opreme. Če ti le nekaj od tega manjka ali nisi 100% še enkrat razmisli. zavijanje z očmi Pa tole pisanje ni pametovanje, le prijateljski nasvet mežikanje
(+6)všeč
mukica14. 04. 2014 18:56:40
Zelo lepa zimska tura za zelo izkušene gornikenasmeh,za povprečneže težko izvedljivamežikanje,za neizkušene zelo nevarna...zadrega
(+5)všeč
smatjaz14. 04. 2014 19:06:46
mukica, kratko in jedernato - ampak še kako resnično mežikanje
všeč
lynx14. 04. 2014 19:14:54
Kako da še nihče ni omenil udiranja? Najmanj še krplje bi rabil, če nima smuči. Se strinjam s priporočilom prečenja Pohorja.
(+2)všeč
david peterka15. 04. 2014 14:53:35
Hvala vam za nasvete, bom upošteval. Ja eno so želje drugo pa realnost sem res malo na vrat na nos precenil situacijo.Opremo bom že nabavil izkušnje pa se na žalost ne da. Gore majo dva pobočja na jugu ne dvomim da bo do takrt sneg že bolj ali manj pobralo, se pa hodil precej po severni strani. Ok potem pa res raje zdej kake enodnevne ture,nižje ture s cepinom pa potem poleti vidmo kako bo.
(+8)všeč
geppo15. 04. 2014 15:13:43
Še en majčken nasvet: pozimi ne hodi tam, kjer nisi poleti!
Ta nasvet je zelo pomemben!!! Na to se velikokrat spomnem, ko sem v snegu nekje višje...
lp in veliko lepih trenutkov v gorah ti želim
(+5)všeč
mukica15. 04. 2014 22:03:05
david....modra odločitevnasmehnasmehnasmeh

Morda cez praznike povežeš kakšno moravško zasavsko hribovje,če želiš kje prespati...Moravški PD ima 1.majski pohod in lep dom na Uštah..
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići