Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Opći razgovori / Garmin felix ali suunto ura?

Garmin felix ali suunto ura?

Print
daver7. 10. 2017 13:36:07
Pozdravljeni.
Sem pred nakupom sportne ure in me zanima, ali je kdo imel v uporabi garmin felix 3 ali pa katero suuntovo uro?
Predvsem me zanima anatomija baterij, natancnost gps-a,..
Zelo zazeljena je mozna sinhronizacija preko movescount aplikacije. Sem odprt tudi za druge znamke ur.
Lep pozdrav,
David
všeč
MountaineerX16. 10. 2017 07:15:01
Osebno mislim da kar Suunto... Odvisno kaj gledaš pri uri, isti rang je tako pri garminih kot suuntu cenovno enak... na koncu gre samo za obliko. Kar se pa GPS-a tiče pa kompas In karta zmagata v vseh pogledih! mežikanje
(+1)všeč
alpin16. 10. 2017 07:37:56
Z Garminom fenix 3 HR sem izredno NEzadovoljen.!! Višina in srčni utrip na zapestju zelo odstopata,tudi če višino umerim pred odhodom na vrh pride do odstopanja vsaj 50m- .
(+1)všeč
mailman17. 10. 2017 10:04:46
Imam Suunto Traverse. Baterija naj bi zdržala po navedbah proizvajalca z vsemi vklopljenimi funkcijami do 10 ur. Meni zdrži 7,5 ure!!! Višinomer še gre nekak, recimo da je 90% točen, ampak zna falit tudi 70m! Srčni utrip pa tudi kakor kdaj, kaže včasih nemogoče cifre, tudi 80 utripov več kot je res! Večinoma je koristna, včasih bi jo pa najraje...(sam si predstavljaj kajeek). Skoraj bi rekel da ni vredna cene.
(+2)všeč
A-Zaslap17. 10. 2017 15:53:46
Sinhronizacija preko Movescount aplikacije spravlja v obup praktično vse uporabnike Suunto ur. Najprej traja celo večnost, da se ura sploh poveže, nato pa se še nekaj minut sinhronizira. Če potem preko aplikacije spreminjaš nastavitve ure, se hitro zgodi, da se povezava po naključju prekine in moraš spet skozi celo kalvarijo od začetka. Bog ne daj da se ti vmes telefon zaklene ali preklopiš na drugo aplikacijo.

Je pa to ena izmed redkih pripomb, ki jih imam sam pri uporabi Suunto Ambit3 Vertical. Seveda, avtonomija baterije je pričakovano nekoliko nižja od navedb, ki izhajajo iz idealnih okoliščin - namesto 10 ur meni zdrži kakšnih 8, 9. Ampak s pravimi nastavitvami lahko spraviš avtonomijo tudi na 200 ur, konec koncev večinoma ni tako pomembno, da se ti GPS pozicija zabeleži prav vsako sekundo.

Zelo sem zadovoljen z natančnostjo GPS navigacije, večkrat se je že zgodilo, da me je samo ura vodila po neznanih poteh in sem se super znašel. Tudi višinomer je kolikor toliko zanesljiv, v mojem primeru večinoma na cca 15m razlike. Možno ga je seveda umeriti in prilagoditi. Merilca utripa ne morem oceniti, ker nimam s čim primerjati - kaže konkretno več kot Fitbit, nisem pa se nikoli preveč poglabljal v natančnost enega in drugega.

Na koncu je najbolj važno to, za kaj uro potrebuješ. Za kakšna športna udejstvovanja so te ure odlična naložba, saj imaš dobesedno na dlani vse mogoče informacije. GPS navigacija je tudi vredna svoje cene, če se rad potikaš po manj znanih poteh. Suunto Ambit3 Vertical ima tudi pregled višinskega profila, če imaš naloženo pot ti na grafu lepo kaže, koliko si že dal skozi in kaj te še čaka.

Skratka, s samo uro sem zelo zadovoljen. Izjema je Movescount aplikacija, ki pa vseeno deluje dovolj dobro, če si potrpežljiv.
(+2)všeč
fanucci17. 10. 2017 20:14:13
Imam Suunto Ambit3 Peak. Uro uporabljam za tek in hribolazenje. Je zelo udobna in tudi po dolgotrajni uporabi ne moti na roki. Baterija zdrži tudi večdnevne ture. Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem na posneti GPS sledi upazil anomalijo. Npr. da je ura vmes za 2 km zgrašila pozicijo in se ob naslednjem odčitavanju spet vrnila.

Z Movescountom nimam težav. Počakaš tistih 30s in gremo...
všeč
pohodnik3826. 07. 2020 13:51:59
Vsi ki uporabljate Garminove naprave ste verjetno že opazili da njihova spletna stran in aplikacija ne delujeta že od srede.Aktivnost se pa da dobiti iz naprave.Uro priključite na računalnik preko usb in aktivnost prenesete v Stravo.Klik ročno prenesi aktivnost in v uri v mapi Activiti datoteko trenutnega datuma fit datoteko naložiš na Stravo in že lahko si ogledaš potek tvoje aktivnosti.
1
(+1)všeč
dprapr26. 07. 2020 14:54:12
Osnovne podatke o aktivnostih imaš na ogled v uri.
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići