Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Obiteljski izleti / Večdneva tura Prehodavci, Triglavska jezera

Večdneva tura Prehodavci, Triglavska jezera

Print
kdoveodkod18. 07. 2018 22:42:11
Pozdravljeni,
v naslednjem tednu nameravamo prvič za več dni v hribe in zamislili smo si tako pot:
Zadnjica - Prehodavci (spanje) - Triglavska jezera - Planina pri jezeru (spanje) - Pod Kopico - Prehodavci (spanje) - Zadnjica. Otroci so stari 8-12, letos smo bili v hribih recimo pri jezeru v Lužnici, lani na Krnu, oboje s planine Kuhinja. Prisegamo še na lahke poti nimava z možem toliko izkušenj, da bi si upala varovati 3 otroke. Zanima me vaše mnenje glede ture, predvsem sem v dvomih glede drugega dne, če ne bi po prvem napornem dnevu (1400m višinske razlike) malo bolj počasi uživali in šli samo do Triglavskih jezer. Pa pot za Kopico me zanima - kako je trenutno s snežišči? Hvaležna za vsako mnenje in nasvet.
všeč
bbugari119. 07. 2018 09:08:44
Ta tempo je zelo počasen zato ni problema za drugi dan, ko je sam en polurni vzpon. Mislim da snežišč ni več...
všeč
iUnknown19. 07. 2018 09:12:27
Kadar se jaz vračam preko Sedmerih jezer mimo Planine pri Jezeru in sem že malo utrujen, ker grem vedno v enem dnevu gor in dol, potem med Kočo pri sedmerih jezerih in planino Ovčarija -> Planina pri jezeru, raje izberem malo daljšo pot čez Prodi, ki ima samo en manjši klanček navzgor, kot pa da bi lezel gor čez Štapce. Če boste izbrali to pot, potem ne vidim problema, da ne bi zmogli do Planine pri jezeru.

Za kaj drugega pa ne bi vedel.
všeč
robson19. 07. 2018 09:56:37
Pred 10 dnevi so bila v dolini za Kopico še manjša snežišča, ki pa se jih je že takrat dalo prečiti brez težav in brez zimske opreme (uhojene stopnje). Zdaj ne bi smelo biti nobenih težav - najverjetneje snežišč ni več.
Dolina za Kopico 9. julija 20181
všeč
mirank19. 07. 2018 12:37:44
Tista snežišča za Kopico so vam (če so?)lahko samo v zabavo, sicer pa povprašate v koči. Dejansko so odseki kratki in nenaporni, kar korajžno na pot. Edino bi predlagal mogoče spremembo in povratek ne čez Zadnjico ampak na Trebiški dol. Ekipa počaka, šofer pa po cesti 20min po avtomežikanje
(+3)všeč
BamBI20. 07. 2018 10:47:43
Ta pot v takem tempu ni tako zelo naporna kot se morda zdi. Verjamem, da boste uživali.. velik nasmeh
(+1)všeč
kdoveodkod23. 07. 2018 19:15:29
Hvala vsem za odgovore. Smo se odločili, da vztrajamo pri načrtovani turi, z vračanjem po Trebiškem dolu, kot je predlagal mirank. Komaj čakamo!
(+1)všeč
margu5023. 07. 2018 19:36:05
Jaz bi predlagala v obe smeri čez Trebiški dol. Dolina Zadnjice je čudovita, kmalu, ko se začne vzpon je pa en sam pesek, oziroma melišče in to do stičišča s trentarsko varianto. Poti sta časovno enako dolge, je pa neprimerno lepša ta iz Trente. No brez zamere tako jaz vidim, da ne bo kakšne nepotrebne debate.
všeč
kdoveodkod30. 07. 2018 00:08:01
Smo jo opravili; iz Zadnjice na Prehodavce, prespali, po Dolini triglavskih jezer čez Prodi do koče na Planini pri jezeru (prespali), nazaj pa čez Dedno polje in po dolini pod Kopico, čez Vrata in na Prehodavce. Četrti dan čez Trebiški dol v Trento.
Tempo za otroke super. Rabili smo približno pol več časa od označenega.
Drugi dan smo hoteli še mimo Črnega jezera, ampak so bile plohe in nismo upali.
Krasna je bila razlika med obema kočama, prva lokacija razgledna, druga "v luknji".
Najbolj zoprn del poti med Dednim poljem in Planino pri jezeru.
Če bi vedela, kakšna je pot med sedlom Vrata in križiščem s pojo na Hribarice, ne bi šli tam, čeprav je bila pot med Dednim poljem in Vrati najlepša. Za moj okus je ta del preveč izpostavljen. Za povrh nas je lovila nevihta in smo hiteli.
Primerjava Trebiški dol - Zadnjica je pa težka; meni je mogoče po Trebiškem dolu lepša, razen delov, ko hodiš po strugi hudournika, ki utrudi noge, mož pa pravi, da po Trebiškem dolu ne bi šel nikoli več.
Vsi smo bili navdušeni nad oskrbniško ekipo Zasavske koče, otroci pa seveda nad kozorogi in svizci.
Turo priporočam, spust z Vrat pa samo za pogumne in predvsem izkušene male planince.
(+4)všeč
bumbi30. 07. 2018 07:55:52
Včeraj sem se vračala po Trebiškem dolu in ta pot mi je res pri srcu. Zgoraj razgledi na visoke gore v okolici, nato prehod v zeleno dolino macesnov. Na drugi strani hudournika so me spremljali trije gamsi. Res je nekaj razdrapane poti, vendar precej več mehke, posute z listjem. Odveč mi je bila samo makadamska cesta, ki se kar ni hotela končati.
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići