Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Gorski tek / Tek na Grintovec

Tek na Grintovec

Print
Bojan_A21. 08. 2010 17:50:11
Letos Teka na Gintovec na mojo veliko žalost ni. Zato sem si ga pa sam pripravil.

Štart pri Domu v Kamniški Bistrici direktno na štartni črti, ki se vidi še od lanske tekme. V prvih ravninskih kilometrih se poznajo trde noge od treningov v zadnjih dneh. Navzdol me sili tudi pretežak nahrbtnik. Vseeno sem V Koncu v kar spodobnem času.

Navzgor proti Cojzovi koči tečem zelo različno hitro, odvisno od terena. Vendar večinoma je zelo zopern za tek, sploh tisto vršnje melišče. Na Kokrsko sedlo pritečem že zelo skurjem. Vendar vseeno nadaljujem proti vrhu Grintovca. Na ravnini se celo malo spočijem in potem napadem strmino. Noge se nočejo odzivati tako kot je treba, blazno se mi vleče Streha.

V "cilju" sem s časom 1 h 44 min, kar je bilo razočaranje, ker sem pričakoval da bom tekel bolje kot sem 2 leti nazaj na tekmi. Ni veliko zmanjkalo vendar, vseeno ni to to. Vendar sem prepričan da bi na pravi tekmi uspel teči pod uro in pol.

Sestop prijeten, počasen. Folka na sami gori ogromno, vreme pa je bilo tudi idelano. Potem sem se še sprehodil skozi sotesko Predaselj. Nagrada za vse tekaške napore pa je bilo kopanje v Kamniški Bistrici.

S treningom sem konec koncev zadovoljen. Vendar, priznam: bilo je težje kot sem pričakoval. Teči na Grintovec res ni mačji kašelj, zato Grintovec, kot tekma sodi upravičeno med najtežje in najekstremnejše gorske teke v Evropi.

Žal grozi njegov propad, zato spodbujam Miko in Dušana Papeža da drugo leto spet organizirata to enkratno tekmo!
Tek na Grintovec Veliki Predaselj1
Tek na Grintovec 2
Tek na Grintovec 3
všeč
frenk6521. 08. 2010 18:39:43
zakaj pa ni letos teka
všeč
Bojan_A21. 08. 2010 18:51:44
Zato, ker Papeževa letos organizirata svetovno prvenstvo v gorskem teku na Veliko planino (4-5. 9. 2010).

Problem je v tem da Grintovec sodi med organizacijsko dražje in težje izvedljvie teke. Svetovno prvenstvo bo pa stalo še nekaj desetkrat več. Nekaj se govori, da bi bila Velika Planina odslej vsako leto, Gritovca pa naj ne bi bilo več.

To je naravnost grozno, ker takih (brezveznih) dirk kot je Velika Planina je v na svetu ogromno, medtem ko pa je tako težkih visokogorskih gorskih tekov izjemno malo. Res bi bila škoda da ga ne bi bilo več.
všeč
gams4429. 08. 2010 06:50:36
lahko je govoriti ko je pa treba kaj pomagat pa ni nobengamrk pogledjezenzmeden
všeč
prepolc8029. 08. 2010 09:52:59
Javi na zasebna sporočila, pa ti dam mail, potem me pa kontaktiraj, če bo potrebna pomoč. Letos mi kar malo manjka ta tek in bi drugo leto pomagal, če je v moji moči.
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići