Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
popis foruma / Slovenija / Gorski tek / tek na shanghai tower
 Tek na Shanghai Tower
palček plezalček     
30.11.2017
Dprapr ni napisal, da je država karkoli plačala, ampak omogočila, kar ni enako. Dobro je natančno brati in pravilno razumeti.
palček plezalček     
30.11.2017
Ah, očitno je bilo že odgovorjeno.
VanSims     
1.12.2017
V kakšnem smislu omogočila? V kolikor ni tajkun, politik, socialec ali morda še kaka kategorija, ki od države več dobi kot vanjo vlaga, si je potovanje torej omogočil sam! Ne vem kaj bi tukaj imela zraven država in standard, saj potujejo tudi ljudje iz držav z manjšim standardom le da večina pač bolj skromno, nekateri pa zato toliko bolj razkošno.

Vsi, ki ne spadamo v zgornje kategorije, si potovanja omogočamo sami. V državo več vlagamo, kot pa iz nje prejmemo in nam le ta kvečjemu še kako potovanje odškrne.
grega_z_brega     
1.12.2017
V smislu:
V nekaterih državah je edino potovanje, ki je državljanom omogočeno, sprehod z ajmarjem na glavi čez opice in leve po nepitno vodo.zavijanje z očmi
b.k.     
2.12.2017
V neverjetno super državi živimo, ni nam treba z "ajmarjem na glavi čez opice in leve po nepitno vodo" Če smo s tem zadovoljni in izgleda, da večina je, potem nam ni pomoči.
VanSims     
2.12.2017
Nismo se razumeli glede pomena besede 'omogočiti'. Narobe sem razumel ker sem pač mnenja da država to ne omogoča sama po sebi. V vsaki kapitalistični državi, še posebej taki, ki še ne dosega niti povprečnega zahodnega standarda so taki, ki si takega potovanja ne morejo privoščiti in taki, ki bi jim bil to drobiž. Predvsem je odvisno to od posameznika oz. bi v neki zdravi družbi moralo biti.

Standard je v neki meri res odvisen od države. Odvisen pa je predvsem od geografskih, zgodovinskih, geopolitičnih,... faktorjev, mednorodnega položaja in situacije pa od mentalitete ljudi in predvsem njihove pridnosti in delavnosti pa še česa.

@b.k.: Pravilno je seveda, da nismo zadovoljni s trenutnim in želimo še več. To je gonilo razvoja. Drugo je, če se to nezadovoljstvo sprevrže v jamranje in jadikovanje, kako nam gre ne vem kako slabo. To pa je kontraproduktivno. Kot sem zgoraj napisal: slednji gredo za kako leto živeti v Azijo pa bodo videli...
Tomazp     
2.12.2017
Bojan A. Še veliko tekov po raznih koncih sveta ti želim. Pa ne sekiraj se za tole slovensko fovšijo. Eni pač šparajo za ( podaljške ), drugi gremo pa raje mal po svetu.velik nasmehmežikanje
Bojan_A     
2.12.2017
@ Hvala Tomazp. Saj vem.

Rad se mal matram.
Tek na Shanghai Tower1 Tek na Shanghai Tower2 Tek na Shanghai Tower3 Tek na Shanghai Tower4 Tek na Shanghai Tower5
dprapr     
2.12.2017
Tomazp, nič ni narobe, če greš "mal po svetu". Še posebej, ko si mlad. Vsi smo to počeli, nekateri več, drugi manj.
In nihče mu ni "fovš". Če pa že vse to objavlja in daje na ogled vsakomur, pa malo hvaležnosti do tistih, ki so mu to "omogočili", ne škodi.
Sploh se ne bi oglasil, če ne bi omenjal "države iz kamene dobe". Dobro vem, da bi bilo lahko marsikaj boljše v naši lepi Sloveniji. Ampak je že tako, da je država takšna, kot so ljudje, ki tam živijo.
Če pa smo med tistimi, ki nam je dano pohajkovati naokoli, pa bodimo vsaj malo hvaležni in ne dajajmo v nič našo domovino. Ni vsem dano in niso si vsi sami krivi, še najmanj pa tisti, ki so bili žal rojeni v kakšni azijski, južnoameriški ali afriški državi. Pa še kakšna bi se našla, kjer niti slučajno ni odvisno samo od posameznikove sposobnosti, da si bo ustvaril takšen standard, ki bi zgoraj navedeno aktivnost "omogočal".
Bojan_A     
2.12.2017
@ dprapr: Sklepam da se ne voziš vsak dan v službo s SŽ vlaki. Ker če bi se, bi spremenil svoje mnenje. S svojo objavo sem predvsem hotel poudariti kontrast. V Sloveniji je Kitajska sinonim za zaostalo državo. V resnici pa je popolnoma obratno. Slovenija je kar se tiče javne prometne infrastrukture ena najbolj zaostalih držav, kar sem jih doslej obiskal. In ne morem razumet kako sem lahko deležen kritik, ker dobrohotno opozarjam na probleme. Na Gorenjskem se vsak dan vozimo s 63 let starimi vlaki. Avtobusna postaja v Ljubljani spominja na obešene brisače v kampu. Nakup karte za vlak ni možen prek interneta. Denar za vzdrževanje železnic gre iz fonda registracij za avtomobile. Halo! zmeden eek Povej mi: "Se ti res zdi vse to normalno?" Si ti ne zdi, da če bi nekdo imel 5 min časa, bi te težave lahko takoj rešil? Zato sem tako kritičen, ker enostavno ne razumem kako si lahko "razvita" država kot je Slovenija, lahko take stvari privošči.
dprapr     
2.12.2017
V mojo vas ne vozijo vlaki, še avtobusi bolj poredko.nasmeh Se pa spomnim dostopov v hribe v mladosti, ko sem bil odvisen od takšnih prevozov. Če ne drugega, je bil vsaj čas vmes za kakšno pivo, ko smo čakali na postajah za vezo dalje.
Ja, nič, Bojan, saj si zaposlen v takšni ustanovi, kjer lahko kaj ukreneš. Pošlji še vsakič kakšen link SŽ, pa bodo morda začeli delati s "polno paro".
denist     
2.12.2017
Bravo Bojan!
SamoK     
2.12.2017
>V Sloveniji je Kitajska sinonim za zaostalo državo.

Prvič - ???? Od kdaj?

Drugič, Šanghaj ni Kitajska. Pojdi pogledat še na primer v Xinjiang, preden posplošuješ. Šanghaj je bil razvit že v britanskih kolonialnih časih.
(Lahko pa po teku v moderni stolpnici tudi v Šanghaju zaviješ še v kakšno odmaknjeno četrt in si ogledaš bedo, kakršno boš v Sloveniji težko našel.)
jax     
2.12.2017
@VanSims
Nismo se razumeli glede pomena besede 'omogočiti'. Narobe sem razumel ker sem pač mnenja da država to ne omogoča sama po sebi. V vsaki kapitalistični državi, še posebej taki, ki še ne dosega niti povprečnega zahodnega standarda so taki, ki si takega potovanja ne morejo privoščiti in taki, ki bi jim bil to drobiž. Predvsem je odvisno to od posameznika oz. bi v neki zdravi družbi moralo biti.

Dobro, tu pa zelo zelo posplošuješ. Žal si moramo vsi priznat, da, za primer, učiteljica, medicinska sestra, zavarovalniški agent ali šofer avtobusa v Nemčiji ali pa Maroku delajo bolj ali manj enako delo. Pa vendar si bo eden - vsaj z malo planiranja in odrekanja - lahko privoščil tudi pot na Kitajsko, drugi pa bo o tem kvečjemu sanjal. Tako da, to da je stvar odvisna predvsem od posameznika, je zelo posplošeno in na pamet povedano.
VanSims     
3.12.2017
@jax: imaš prav ampak važno, da se zavedamo, da ni samo država tista, ki nekaj omogoča. Ti časi so, upajmo, že za nami.
lubadar     
3.12.2017
@Bojan_A fizično si dosegel zavidljive uspehe, ko jih boš pa še mentalno bo pa svet mnogo lepšimežikanje
Bojan_A     
17.3.2018
Na še eni umetni gori - na Eifflovem stolpu. Vremenske razmere v viharju in dežju so bile zelo podobne kot v hribih, saj Eifflov stolp nima "strehe". Za primerjavo, višincev je bilo za eno slabo "Šmarno goro":

https://bojanambrozic.com/2018/03/17/tek-na-eifflov-stolp/
Tek na Shanghai Tower1 Tek na Shanghai Tower2 Tek na Shanghai Tower3
Stranica: 1 2       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje