Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Križ
24.6.2013 - ZoranV
Naša Slovenija je res pravi biserček, en dan se potapljaš na Cerkniškem jezeru, naslednji dan deskaš v Alpah. Datumu primerna je tudi garderoba, za ene kratke hlače, za nekatere pa .... si poglejte v videu nasmeh


Križ - http://youtu.be/m9yXdhsEFJg

Cerkniško jezero - http://youtu.be/pSf-y7rYHnM
Križ1 Križ2 Križ3 Križ4 Križ5
slavi0902     
24.6.2013
hvala,ker tvoje čudovite pustolovščine deliš z naminasmeh
skalaš70     
24.6.2013
ZoranV, zame ste pravi carjinasmeh! Zanima me, s kakšno kamero tele odprave snemaš, ker nameravam nekaj tašnega kupit.
Lep pozdrav in varen korakvelik nasmeh
Irina     
24.6.2013
Ja, čestitke za tako lepe fotografije in filma. Panoramska slika in tolsti krapek sta mi najbolj všečni.
ZoranV     
25.6.2013
Hvala za pohvale. Tist stric krap je mene verejtno bolj prestrašil kot jaz njega. Dobro uro sem snemal ribce nekje 10-15cm max, potem se ti pa iz megle takšen tanker pripelje nasmeh
Kamera je pa Gopro Hero. Kupil sem še dodaten nastavek da lahko namontiraš kamero na kakršnokoli cev - v mojem primeru na pohodniško palico, dostikrat jo pa dam tudi na kolo.
peter2     
8.5.2015
Danes na Križu z Vrat čez Sovatno.
Sneg se prična nekje na višini 1800m.
Na Stenarskih vratcih sem okleval med Stenarjem in Križem. Prehod pod Stenarjem je bil zjutraj pretrd, zato sem obrnil in šel na Križ. Tudi tu pa je bilo kar precej snega in vrh sem dosegel malo po svoje.
Lepo vreme, igre meglic, oblakov in sonca ... nasmeh
Nazaj preko Bovških vrat proti bivaku IV. Na tej strani je še večinoma zasneženo vse do bivaka, je pa pot bolj položna.
Slike:

http://www.petersfoto.si

http://www.petersfoto.si/thumbnails.php?album=datebrowse&date=2015-05-08
Križ S poti na Križ1
kgregor     
5.10.2015
V petek, 2.10. sem šel do Križa. Začel sem pri Ruskem križu in mimo Koče v Krnici prek Kriške stene na vrh. Po vstopa v Kriško steno vseskozi megleno, potem pa oblačno, le na trenutke se je malce pokazala modrina. Čez Kriško steno gre, vendar je treba biti kar previden zaradi grušča in kje tudi krušljivosti. Od nekje 1900 metrov je bilo malce poprhanega snega, ki pa ni oviral. Na celotni poti nisem srečal niti enega pohodnika, torej dan za ljubitelje samote.
Križ Gams na poti pred meliščem pod Kriško steno1 Križ Pred vstopom v Kriško steno2 Križ Detajl3 Križ Ob izstopu s stene, pogled proti Stenarju in Križu4 Križ Prava smer5 Križ Križ, 2410 m6 Križ Žig na vrhu7 Križ Pogačnikov dom s Srednjim Kriškim jezerom8 Križ Zgornje Kriško jezero9 Križ Stenar10 Križ Megleno morje11
vstarc16     
10.1.2017
V hudem mrazu in veetru (ki je k sreči ponehal popoldan) sva se v soboto z Natašo povzpela na Križ mimo Bivaka IV. Pot je bila poprhana s snegom že od Aleževega doma, trdi sneg se začne pri odcepu poti za bivak pod Stenarskimi vratci, ampak se do bivaka dalo pridet brez derez. Naprej sve hodila z njimi, do grebena je trda skoraja neprekinjeno. Na spustu proti Pogačnikovemu domu je veliko kopnih mest (predvsem na grebenu), zadnjih 100 m višine je boljše sneti dereze. Prespala sva v zimski sobi Pogačnikovega doma, ki je zelo v redu.
Križ1 Križ pri B IV2 Križ3 Križ4
Julijec     
14.1.2019
V soboto na Križu. Gor čez Sovatno, dol mimo IV-ke. Pot je brez zimske opreme neizvedljiva, že v gozdu je poledenelo. Opozoril bi tudi na zasnežene luknje od Križa do bivaka, predvsem tiste manjše, a dovolj nevarne.
Križ Pogled nazaj vedno navduši.1 Križ Proti Križu2 Križ3 Križ4 Križ5
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje