Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
popis foruma / Slovenija / Turno smučanje / krajni / krni dol
 Krajni / Krni dol
19.3.2015 - ZoranV
Štart v Žlebeh in že od avta direkt na split. Cesta je za vzpon ok, za smuko je pa že polno prekinitev in skritih kamnov. Na planini je tudi malo snega a se jo še da zvozit.Drugače je bil pa krasen dan brez vetra in par meglicami. Na soncu je bilo vroče in naporno a vredno vsake kaplje znoja nasmeh Malo novega snega na trdi podlagi v višjih legah, povsem na vrhu mogoče 15cm.

Na mojem Youtube kanalu je pa še kratek povzetek v gibljivih slikah nasmeh

https://youtu.be/GGBlU7Scri8

velik nasmeh
Krajni / Krni dol Kanin1 Krajni / Krni dol Na planini2 Krajni / Krni dol Proti cilju ...3 Krajni / Krni dol4 Krajni / Krni dol5 Krajni / Krni dol Pogled nazaj proti Kaninu6 Krajni / Krni dol Italijanka je odvriskala v meglo :)7 Krajni / Krni dol Na škrbini8 Krajni / Krni dol9 Krajni / Krni dol Meglice so se razpihale ... 10 Krajni / Krni dol ... in Krajni dol se je pokazal v vsej svoji lepoti.11 Krajni / Krni dol Široooooko.12 Krajni / Krni dol Terasa z razgledom :)13
djimuzl     
15.12.2018
Danes sem se vzpel po mulatieri do vrha hrbta La Plagnote pod Vrhom Krnega Dola. Start v mrazu Na Žlebeh, višje pa je sicer na soncu prijetno temperaturo krojil veter. Medtem, ko je naša kabinska žičnica na Kanin ravno zaradi vetra mirovala, je nevejska vozila nemoteno.
Do okoli 1800 metrov je na poti v glavnem pršič, višje pa je podlaga trša in - predvsem zaradi vetra - mešana (od spihanosti do zametov, mestoma pa trda podlaga). Nemarkirana pot je še kar sledljiva, veter je zunanji rob mulatiere "čistil" do okoli 2100 metrov visoko, približno na tej višini pa sem tudi zaključil z vzponom. Domnevam, da so razmere proti Vrhu Krnega dola "trše", mulatiera pa dodobra zapihana s snegom. Razgledi lepi.
Pot je dobro poznati že iz kopnih dni, zimska oprema pa je višje "pod mus".
Krajni / Krni dol Planina Krni dol1 Krajni / Krni dol Mulatiera proti Vrhu Krnega dola2 Krajni / Krni dol Mulatiera je sprva dobro prehodna in sledljiva3 Krajni / Krni dol Višje je svoje naredil veter..4 Krajni / Krni dol Kanin5 Krajni / Krni dol V osredju Vrh Krnega dola, desno ostanki opazovalnice iz 1. svetovne vojne6 Krajni / Krni dol Malica z zaščito pred vetrom7 Krajni / Krni dol Špik nad špranjo8 Krajni / Krni dol Malo romantike :-)9 Krajni / Krni dol Pogled proti našim Julijcem; levo Visoka Bela špica10 Krajni / Krni dol Kakšna Bohinca se tudi najde.. :-)11
ločanka     
15.12.2018
Dobro, da si Bohinco opazilnasmeh
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje