Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
popis foruma / Slovenija / karavanke / ferata spodnji plot
 Ferata Spodnji plot
primoza     
16.6.2018
Včeraj po službi v celotni družinski postavi vzpon po tej E/F ferati. Varovala bp. Razmere odlične. Skala se tu hitro suši. V mlaki pri koči je Ajda opazil redko žabo Česnovko. Med potjo pa precej hroščev rilčarjev in mirnega slepca.
Ferata Spodnji plot Pot do Spodnjega Plota1 Ferata Spodnji plot Rilčar2 Ferata Spodnji plot Slepec3 Ferata Spodnji plot Plata4 Ferata Spodnji plot Fotografinja5 Ferata Spodnji plot V srednjem previsu6 Ferata Spodnji plot Prečka7 Ferata Spodnji plot Izstopni È8 Ferata Spodnji plot Družinska z vrha9 Ferata Spodnji plot Simpatično pozno popoldne10
bperc     
16.6.2018
V Griffen ste že šli pogledat... Mislim, da take ni pri nas, pa tudi verjetno najtežja na avstrijskem Koroškem...

Schlossberg - Klettersteig
primoza     
16.6.2018
Smo že slišali, a mi vsaj skica deluje malo dolgočasno, ker je prečka, ki je ni tako zanimivo plezati, kot navzgor.
janezs73     
17.6.2018
@bperc & @primoza: potem, ko sem včeraj prebral vajin zapis o ferati nad Griffnom, sem jo danes takoj preizskusil.

Primož, ne bo ti žal, če jo preizkusite tudi vi... prečke so v resnici precej navite in številne nagnjene precej gor ali dol, v previsu oz. tik nad njimi ali večjimi spodmoli... skupaj je v tej ferati cca 200 m E prehodov in cca 200 C/D (ali bolje D) prehodov...

Se strinjam z izrečenim, da je tole najtežje na avstrijskem koroškem, pa verjetno tudi širše... dolžina E delov je res izjemna in tu se pokaže največja težava, brez popkovin nikar ne hodite sem, če niste sposobni 1h viset na rokah, ne da bi vam vmes popustile... jaz nisem, zato sem na popkovinah počival na stevilnih klinih.

Skratka , težko!

Je pa že v tem dobrem mesecu, odkar je ferata odprta, v vpisni knjigi vpisanih precej Slovencev. Bravo!
don kihott     
17.6.2018
Mislim,da ena izmed težjih v celi Avstriji...Sicer sm jo lezu brez uporabe skob samo jeklenica in trenje ,popkovino sm vpenjal le za snemanje težjih kadrov in slikanje...V ferati je bilo že okoli 5 ali 6 krat izvedeno reševanje izčrpanih plezalcev/feratarjev,zato so tudi pred dvema tednoma v steno zavrtali 30 dodatnih večjih skob...Večina pa itak skoz visi na popkovini ali se od sidra do sidra šlepa po zajli,zatikajo se roke za zajlo...itd...itd...Zadeva je dolg in konstantno navita,možnost za oddih je le preden se ferata iz desne prečke obrne v levo tam je nekaj mest z oxeno B/C...Skala je pa ful krušljiva in ostra!!!
primoza     
17.6.2018
Bomo šli ob priliki, ampak prečke me spominjajo na tistega našega starega rimca.
Stranica: 1 2 3 ... 6 7 8       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje