Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasaj

Dražgoše

Print
vencelj115. 10. 2017 22:11:02
Dražgoše so zanimive za pohode v kateremkoli letnem času, ne le začetek januarja.
Danes sem vas obiskal iz doline, iz Železnikov sem šel v Kališe, Sv. Križ sem tokrat izpustil, šel sem pa v Jelenšče, pa do kapele v kozolcu, sušilnice lanu, pogledal novo ureditev okolice cerkve...in se skozi Rudno vrnil na izhodišče.
http://vencelj-sportnik.blogspot.si/2017/10/drazgoska-tura.html

Prehodil sem celo vas z enega na drugi konec (za pot do Novaka me je prehitela tema), nabralo se je skupaj za 11 km hoje oz. čiste uživancije v jesenski naravi.
Priporočam!!
(+1)všeč
Parkeljc15. 01. 2021 20:25:43
Zadnjih nekaj let pohod v Dražgoše ni izostal in tudi letos ni. Tokrat žal ne s Pasje ravni, a kljub temu sva šla. Sprva nekaj pomislekov zaradi novozapadlega snega in še pasje mraz je bilo, sva se odločila, da bo štart iz Tržiča. Parkirava v bližini bencinskega servisa v Bistrici/Tržiču in ob cesti skozi vasi mimo Zvirč, krožnega krožišča v Podtaboru, pod avtocesto mimo darsove ceste baze, nato pa v ostrem levem ovinku zavijeva z glavne ceste na makadamsko pot (bližnjica), katera se ponovno priključi glavni cesti v bližini križišča za Gobovce. Nadaljujeva čez most preko Save levo skozi Gobovce do vasi Ovsiše, kjer sva prečkala potok Lipnica, nato se povzpela naravnost do ceste proti Dobravici in naprej proti Češnjici. Kljub temu, da sva v Dražgoše šla organizirano že nekajkrat, sva za vasjo Dobravica prispela do križišča s kapelico in za njo zagledala markacijo, se nobeden ni spomnil kje smo takrat hodili. Zedinila sva se in nadaljevala proti Češnjici. Seveda sva kmalu prišla v slepo ulico, navigacija je zatajila, (morala bi v smeri prej omenjene markacije), sva se vrnila nazaj in nato bolj po občutku, po dobre pol ure ujela markirano pot, ki sva jo malo prej opustila. Kar se orientacije tiče je bilo odtlej vse lažje, snega na poti pa je bilo vedno več in ko sva prispela do ceste Dražgoše – Kropa, sva ga zadnjih nekaj deset metrov gazila krepko čez kolena. Po slabe pol ure hoje po asfaltu prideva do ostrega desnega ovinka z info tablo. Tukaj smo imeli s PD Tržič drugo pavzo, kjer so nas postregli z vročim čajem. A tokrat brez postanka odločno proti cilju, še zadnjih nekaj km. Mraz je nekoliko popustil, cilj je bil vedno bližje in ko prideva do cerkvice sv. Jedrti, kjer nam je PD Tržič ponudilo čaj in klobaso, sva tisti zadnji kilometer, ki že nudi pogled proti najinemu cilju, kar malo pospešila.
Po dobrih petih urah prispeva na cilj. Ostala statistika, mislim, da ni pomembna ;-)
Na koncu ugotovima, da se na vsej poti nisva ustavila, da bi kaj popila, pojedla in se vsaj malo spočila. Oba sva imela prijetno naložena nahrbtnika z vso potrebno opremo, polna hrane in pijače (za kar je vedno poskrbelo PD Tržič), katero sva prinesla na cilj. Da pa vsebine iz nahrbtnikov le nisva ves čas nosila zastonj, se na koncu celo malo posiliva s hrano, še najbolj je pasala turška kavica, katero sva si skuhala na gorilniku, voda pa je pritekla iz stajanega snega, ki ga je bilo obilo.
Tako, midva sva kljub temu, da so orgaqnizirani pohodi zaradi Covida odpadli, s tem tudi letos (8.1.2021) počastila in ohranila spomin na padle nedolžne vaščane in borce proti okupatorju.
večinoma po cesti..1
pa tudi po vedno globjem snegu2
..in spet po cesti3
Jamnik4
..5
..še malo6
sv. Jedrt7
cilj8
...9
nisva bila sama..10
(+15)všeč
mukica16. 01. 2021 07:31:39
Bravo,lepo da ohranjata spomin in vaju tudi Covid razmere niso zadržale.
Rada sem se ga udeležila,žal letos ni šlo,kršila bi vse priporočilamežikanje
(+7)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići