Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Ratitovec
Planinček     
3.4.2008
Je bil te dni kdo na Ratitovcu. Kakšna je cesta do Prtovča imam že letne gume in pot na vrh? Je shojeno ali se udira? Hvalanasmeh
esedic     
3.4.2008
Na Ratitovcu smo bili s prijatelji v nedeljo. Cesta do Prtovča je bila kopna. Na vrh smo šli po poti čez preval Povden. Šele od tu naprej je malo več snega. Pot je zgažena čisto do vrha, nas je pa na poti "pozdravil" manjši plaz, večino poti od prevala Povden do koče so opazni sledovi manjših plazov (verjetno posledica višjih temperatur).

Nazaj smo šli po drugi (severni oz. vzhodni) strani, kjer je bistveno več snega.
Planinček     
3.4.2008
Pol bo šlo brez problemov, hvala.nasmeh
andrej jerina     
20.4.2008
Danes sem opravil turo na Ratitovec iz Zalega loga. Polovica poti je strma, da je kaj. Na začetku je pot blatna, ko pa se pot pridruži poti s Prtovča in od Torke se stanje izboljša. Na poti proti vrhu je še nekaj zaplat snega, katerega pa bo v nekaj dneh pobralo. Pot je sicer skoraj v celoti kopna, le na Gladkem vrhu je še snežena kapa. Na vrhu je precej pihalo, razgledi na Julijce so bili zelo lepi.
Ratitovec Višinske oznake na poti iz Zalega loga1 Ratitovec Ratitovec2
branči     
25.4.2008
Po daljšem času včeraj spet malo v hribih, tako da me je pot kar ogrela. Pot s Povdna na nekaterih delih kar precej blatna, vendar v celoti kopna. Čeprav je bilo obljubljeno sonce, se je le - to precej skrivalo za oblaki med katerimi so bili nekateri grozeče temni. Na vrhu je pihalo in bilo hladno, razgledi na Julijce, Karavanke in KS alpe pa so bili čudoviti. Ti delo so bili bolj obsijani s soncem, kot sem ga bil deležen sam. mežikanje
Ratitovec1 Ratitovec karavanke2 Ratitovec triglav3 Ratitovec porezen4 Ratitovec blegoš5 Ratitovec altemaver6
tintin     
26.4.2008
Evo, jaz sem bil pa danes na Ratitovcu in je res - pot s Povdna je kopna v celoti; čez Razor je pa še kr zasnežena in ker se ljudje dričajo navzdol so nastali snežni kanali.

Še današnja panorama:
http://www.mojvideo.com/video-ratitovec-1678-m/3bdc17f2c7d05cf0f2ca
briner     
3.5.2008
Čez Razor je pot zasnežena in ker se dričajo navzdol nastajajo kanali.Zmalo neprevidnosti ti lahko gre noga.Sneg pa je mehak,tako da če se previdno in počasi vspenjaš ni velikih problemov.Naš šest letnik je z roko v roki normalno prišel do vrha.Gre pa lažje gor kot dol.
matic4     
3.5.2008
Danes sem bil na vrhu. Od Zalega Loga preko Povdna do koče je pot suha. Le od koče do Altemaverja je še nekaj zaplat snega.
elpadre     
20.7.2008
pozdravljeni danes sem jo po dovgem času spet mahnil na ratitovec in je bilo zelo lepo edino na vrhu se je malo zmeglilo in je kazalo že na ploho ampak je k sreči ni bilo lp
Ratitovec1 Ratitovec2 Ratitovec3 Ratitovec4
Urh     
17.8.2008
Danes sem bil na vrh Ratitovca in se mi je zgodila nesreča, mojega psa so napadle krave in je pobegnil nismo ga več našli.Je mlad Koker Španjel rjave barve ki sliši na ime Ajla. Če ga kdo vidi naj se javi na forum.


P.S. Možno , da za seboj vleče MODER povodec.
underberger     
17.8.2008
Js bi ga skos čaku,ni šans da grem domu brez dogya. Velik sreče, upamo da se najde!
Urh     
17.8.2008
Hvala vendar smo nga našli že
furioso     
11.1.2009
Bli danes iz Provč - čez Razor. Lepa shojena gaz,..Na vrhu čudovit razgled na Julijske, Kamniške Alpe. Prilagam par slik.
Ratitovec1 Ratitovec2 Ratitovec3 Ratitovec4
brencel     
4.2.2009
s prijateljico sva bile 17.1. iz prtovč čez
razor na ratitovec
zelo lepa zimsak tura in prečudovit razgled na julijske in kamniške alpe
priporočam turo na ratitovec
dj12     
4.2.2009
Pozdravljeni,vidim da se nekateri od vas podajate v zimskem času v hribe z turnimi smučmi.Sam namreč smučam zaenkrat samo na alpskih smučeh, bi pa poskusil tudi kako je z turno smuko,predvsem bi si za začetek rad sposodil opremo ali pa mogoče kupil rabljeno - ali kdo pozna koga ki kaj takega prodaja,ali izposoja !? Hvala za kakršno koli pomoč in nasvet ter varno v gore.
pikec1     
4.2.2009
lp
v Igluju imajo sposojo, pa na netu se tudi marsikaj najde. Tudi jaz razmišljam o tem , samo za board.
zamet     
7.2.2009
Lep pozdrav.A mogoče gdo ve kje lahko dobim zemljevid od Škofjeloškega hribovja,na planinski zvezi Slovenija ga ni.
Tadej     
7.2.2009
http://www.gzs-dd.si/kod&kam/karte.htm
podplat     
28.2.2009
Včeraj sem šel prvič na Ratitovec in to sam iz Prtovča. Šel čez Povden, pot do vznožja strmega pobočja lepa in uhojena. Pred vstopom v strmino pa sem nataknil dereze, ker je sneg zmznjen, stare stopinje pa zapihane s snegom, velika nevarnost zdrsa. Na vrhu snega veliko, razgledi zelo lepi, samo pihati je začelo zelo močno, tako, da sem jo kar hitro ubral levo na Razor nekaj po BOB stezi, nekaj po celcu v dolino. Prilagam nekaj slik LP Borut.
Ratitovec pa dajmo1 Ratitovec na levo ali na desno, gremo levo2 Ratitovec zmrznjena struga hudournika ob poti3 Ratitovec veliko snega na razpotju4 Ratitovec skozi gozd proti vrhu5 Ratitovec tja gor je treba6 Ratitovec pogled na Porezen7 Ratitovec pogled na Blegoš8 Ratitovec prečenje strmega pobočja prvič9 Ratitovec pogled proti Sorici in Bohinjskim goram10 Ratitovec grizenje poledenele strmine11 Ratitovec prečenje  poledenele strmine drugič12 Ratitovec ven iz ta hudga13 Ratitovec koča na vrhu14 Ratitovec jest na vrh15 Ratitovec pogled na klože vrh Ratitovca iz Razora16 Ratitovec povratek v dolino čez Razor po bob stezi17 Ratitovec tako gredo ta spretni18 Ratitovec pogled na greben proti špički19 Ratitovec pa smo nazaj20 Ratitovec še pogled kje smo bili21
serajko     
20.3.2009
imam vprašanje !?
Ali lahko kdo pove , če je pot od Jesenovca preko Paška do Prtovča urejena in markirana.
lp
Stranica: 1 2 3 4 ... 38 39 40      
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje