Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Golava
zajko     
5.6.2013
Podmeja(724m)-Golava(834m)-Reška planina(925m)-Podmeja.Skupne hoje 7 ur,skupni vzpon 1340m.Kar zahtevna tura,posebno nevaren spust z Golave do ceste Prebolt-Trbovlje.Ne vem zakaj so planinci PD Prebolt pot markirali,ne da bi jo na nekaterih mestih zavarovali ali nadelali.
aditaker     
20.9.2015
Pozdravljeni!

Jaz bi vprasal, kaksne so kaj sedaj razmere na tej poti in zanima me se to, ali bi bila ta pot primerna zame, kljub temu, da imam vrtoglavico v visinah in prepadih in me je strah visine, ce je primerna da bi se povzpel po njej in ce ti na tej poti slucajno zdrsne ali pades v prepad ali ni nic kaj tak nevarnega da bi lahko kam padel. Kondicijsko sem pa dobro pripravljen, tako da strmina me ne ovira, strah me je le da nebi zdrsnil v kak prepad.?

l.p. Aditaker
geppo     
20.9.2015
Na tej poti ne boš zdrsnil v prepad. Sicer je ponekod strmo, ni pa nič kaj posebno nevarnega, da bi kam globje zdrsnil. Torej, kar korajžno se loti te poti.
lp
Golava1 Golava2
aditaker     
21.9.2015
Aha super hvala geppo, ali mi se lahko samo napises kje tocno je izhodisce za to pot kje naj pustim avto in kje startam, da bom sel gor po pravi poti po markacijah, da nebom zalutal na napacno pot.

l.p. Aditaker
andi2     
29.4.2018
Krajši jutranji pohod, lepa tudi s te strani (Marija Reka). Zvonetova pot ima kar precej metrov dodane jeklenice, tako da verjetno problemov pri vzponu ne bi smela več povzročati. Nato spust po grebenu mimo lovske koče skoraj do Prebolda (razpelo), tam pa v izogib vračanju po cesti kar po gozdni/lovski poti nazaj do kmetije Huš. Vlaka je v začetku dobro zvožena, nato se spremeni v pot in kasneje v stečino. Dober nos nas privede skoraj do vlake iz nasprotne smeri (povezal sem jo z vzponom okrog 20 višinskih metrov). Iztečemo se naravnost do kmetije.
geppo     
28.11.2018
Golava ( Zvonetova pot )
Med vožnjo proti Preboldu dobim idejo za Golavo. Sicer mi jo je kolega pred dnevi omenil in predlagal, da bi šla. Danes sem se jo lotil brez planinskih čevljev, palic. Trenuten navdih med vožnjo po Savinjskicool. Pot, sicer ne vodi več mimo hiše in psa s "slabimi živci". Izhodišče je malo nižje in tudi parkira se lepo ob cesti.
V začetku blatno, nad 500m nmv se prične zmrzal in poprh svežega snega. Zaradi neustrezne obutve in brez palic sem ponekod lezel po vseh štirih in se grabil za korenine. Vesel sem bil varoval, kjer so zahtevnejše prečnice in vertikale. Na vrhu SV veter in začetek spusta na prisojni legi blaten. Kaj kmalu pa zopet zmrzal. Na vrhu je bilo sicer cck. - 4C. V cck. 2 urah sem na izhodišču, kjer imam parkiran avtomobil +2.5C. Naredil lepo krožno pot, ki sem jo ponovil po 10letih.
lp
Golava Med vzpenjanjem po grebenu je veliko razglednih pomolov1 Golava2 Golava Varovala na Zvonetovi zahtevni poti3 Golava4 Golava  Pri bivaku5 Golava Vrh je že čisto blizu6 Golava Bivak na vrhu7 Golava Spustim se po Andrejevi, pred 10leti je bila Ovčja8 Golava leta 20089 Golava Vso pot se spogledujem z Mrzlico, ki je tudi pobeljena10 Golava Na pričetku spusta na prisojni legi ni bilo zmrzali11
geppo     
15.3.2019
KlemenD mi je zadnjič s svojo objavo dal idejo.cool
Danes sem šel pogledat pristopni / sestopni greben Gradišča 525m nmv. Greben, če ga vzameš direkt je precej strm. Se pa potem lepo položi in postane lepo sprehajalen. Bil sem začuden, da sem na tem grebenu našel ostanke zgradb ( od kdaj izvirajo? ). Prišel na markirano, ki vodi do vrha grebena Gradišča. Do vrha nisem nadaljeval, ampak sem se spustil v dolino, prečil cesto in obiskal Golavo.
Na vrhu Golave na klopci pomalical, spil pivo in nazaj v dolino. Za povratek izbral napačno pot in potem imel cck. 700m asfalta do izhodišča.zavijanje z očmi
vsega skupaj malo manj kot 4ure. Lep sončen dopoldan. Zjutraj +1 in potem +10 na izhodišču.
lp
Golava Greben se prične na koncu Prebolda1 Golava Precej strmo2 Golava Zraščeni bukvi3 Golava Ostanki zgradb na grebenu4 Golava Ostanki zgradb5 Golava Greben se položi in postane sprehajalen za nekaj časa6 Golava Tu se odločim, da sestopim in ga mahnem proti Golavi7 Golava Golava vrh8 Golava Čemaž, kronice...9 Golava Greben Gradišča10 Golava Golava 833m nmv - bivak11 Golava Tako packi reciklirajo odpadke12 Golava Prehojeno13 Golava Začetek je direkt v to konico14
cico     
15.3.2019
Začetku in do ruševin stare domačije rečemo
Pepelčev hrib, še eni ostanki stare domačije
so ob travniku pod vrhom Gradišča na vzhodni
strani, precej zaraščeno, mislim da je bilo
to zapuščeno po 2sv!! Bom šel malo po detaljne
informacije, LPnasmeh
geppo     
15.3.2019
Hvala
Če naletim na zapuščena poslopja, vedno iščem v bližini izvir vode. Običajno so poslopja postavili tam, da je bila voda v bližini. V teh strminah mi pa ni bilo jasno, kje so jo dobili?
Sicer sem našel en kotiček? Ampak, nisem prepričan, da so se tu oskrbovali z vodo...
lp
andi2     
12.4.2020
Nekaj dodatnih idej, če ima kdo željo za lokalno raziskovanje in že nekaj nabrane spretnosti pri hoji po brezpotjih. Nimam žal shranjenega slikovnega materiala.
Zelena pika - zakrasela področja pritokov potoka Velika reka. Računajmo na zdrsljiva pobočja, če hodimo izven lovskih poti in na veliko možnost srečanja divjih živali, ki so lahko tudi nevarna.
Rdeča pika - skalnat zob pod Golavo. Razgledna točka, kjer se za travnato sončno preprogo ne rabimo kregati s katerim od pohodnikov. Pristopov (ali sestopov) je več. Dobro je poznati okolna markirana pristopa in obvladati hojo v strmini ali porasli skali.
Modra pika - vrh (Homič) v neposredni bližini največje gužve tega predela, ki nam ponudi lep razgled na okolico proti jugu in stoletna drevesa na pristopnih grebenčkih.
lp
Golava Približno vrisane lokacije1 Golava Eno sem pa našel - Golavin zob2
seinfeld     
14.4.2020
Katere so te nevarne divje živali?
Jaz imam probleme samo s hišnimi ljubljenčki, ravno včeraj mi je na poti na Kamčič grozil velik pes, z oddaljenim lastnikom.
andi2     
14.4.2020
Divji prašiči, imel nekaj neprijetnih srečanj. Na Kamčič pa se obema kmetijama raje izognem, če si mislil na tisti del domačih živalimrk pogled
j.     
14.4.2020
Andi, daj kaj več napiši prosim o srečanjih z merjasci. Si jih videl podnevi, ali bolj v mraku? Sam jih v naravi še nisem srečal, so pa menda kar hitri, in z njimi ne gre češenj zobati, če so razdraženi... Te dni sem pod Jančami velikokrat opazil razrito podrast, ki bi lahko bila od njih.
Golava Razrito od merjascev?1
bogi     
8.5.2020
Že dolgo v načrtu, pa toti korona virus...., včeraj pa sva le prisopihala na Golavo. Šla sva iz Matk mimo turistične kmetije nad travnikom do grebena. Greben je kar strm, še dobro da je v gozdu in senci. Na vrhu srečava pravega kuščarja, ki je lepo poziral pred aparatom.
Spust po isti poti, za konec pa sva še šla na Hom do Dragotovega doma.
Poti so normalno prehodne, paziti je le treba na električnega pastirja, kateri nekajkrat prečka stezo na Golavo.
Golava Matke1 Golava turistična kmetija2 Golava3 Golava ob poti, električni pastir4 Golava Kamnik5 Golava6 Golava7 Golava8 Golava9 Golava10 Golava Savinjska dolina11 Golava Savinjska dolina12 Golava Kamnik, Gozdnik13 Golava14 Golava15 Golava16 Golava Blažev bivak na Golavi17 Golava18 Golava domačin...19 Golava20 Golava21 Golava22 Golava23 Golava Bukovica24 Golava25 Golava26 Golava Hom27 Golava Dragov dom na Homu28 Golava29 Golava cvet ileksa30
Stranica: 1 2       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje