Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasaj

Lokve - Veliki Bukovec 1445m

Print
ksena14. 02. 2010 18:22:07
Na vrhu bivšega smučišča Lokve se začne "snežna avtocesta, ki jo je speljal entuziast z Obale. Domačinom, ki so nekoliko zaspali, želi pokazati, kaj turisti in gibanja željni ljudje iz te in one strani meje rabimo in si želimo. Steptal je bivše smučišče, ki že desetletja vztrajno propada, potegnil kar nekaj km tekaških prog, odprl mini šolo smučanja in bordanja. In z motornimi smučmi povleče smučanja željne na vrh bivšega smučišča.Danes se je bodočih smučarjev in tekaških privržencev na Lokvah kar trlo. Tudi zame je bil danes tekaško - pohodni dan, ki je ta konec tedna nadomestil gibanje v visokogorju. Zavila sem na pohodno in tekaško progo pod severno stranjo Ojstrovice (1356m), ki vodi po osrčju Trnovskega gozda do Turškega klanca. Tam je razcep več poti. Odločila sem se za pot proti Smrekovi dragi in Malemu Golaku. Tekaška smučina in gaz za pešake sta lepo speljani po res idilični in neokrnjeni naravi. Snega je ogromno. Če ne bi bilo gazi, bi se gotovo udiralo preko kolen. Nekoliko po razcepu za Veliki Bukovec sem se odločila, da se povzpnem na ta - meni neznan kucelj. Seveda sem se do vrha prebijala med drevesi in tam, kjer sem predvidevala, da ni večjih zametov.Vrh ni ravno razglednik, saj je kar poraščen.Vračala sem se po isti poti, le da sem s Turškega klanca zavila levo proti Mrzovcu in se priključila poti, ki pripelje na Lokve z vzhodne strani. Glede na majhno obljudenost tega področja turo priporočam vsem miru in tišine željnim tekačem ali pohodnikom.
Lokve - Veliki Bukovec  1445m začetek avtoceste :)1
Lokve - Veliki Bukovec  1445m nevesta2
Lokve - Veliki Bukovec  1445m za tekače in pešake3
Lokve - Veliki Bukovec  1445m snega je v izobilju4
Lokve - Veliki Bukovec  1445m 5
Lokve - Veliki Bukovec  1445m 6
Lokve - Veliki Bukovec  1445m lepota narave7
všeč
roker22. 02. 2010 11:20:21
Ola! me zanima kje si šla na Bukovec...jst sm bil že večkrat s tekaškimi spodaj in sm mislu gor, a al se mi ni dalo, al je blo preveč snega...Ko se pot zravna (predpredzadnja in predzadnja slika) je en odcep levo...si šla tam gor al kje drugje?
Drgač sm bil pa jst včeri na Črnem Vrhu J od Mrzovca s tekaškimi..noro strmo
všeč
ksena22. 02. 2010 12:43:05
Ojla! Pravilno si uganilnasmeh...šla sem kar na slepo..po "nakazani" poti - poo reliefu sem namreč sklepala, da naj bi bila tam pot na Bukovec. Snega je zdaj verjetno še več. Za Črni vrh južno od Mrzovca pa prvič slišim. Bo treba iti raziskovat nasmeh. Srečno pri iskanju Bukovca.
všeč
Swiss25. 12. 2011 17:25:53
Pozdravljeni !

Ne iz Lokev ampak iz smeri Vojsko. Pri Anini koči desno v hrib . Zapornica vlake je odprta , na njej pa opozorilna tabla , katera me malo " požgečka v trebuhu " . Vseeno se odločim za napredovanje po snegu . Čeprav sem prejšnje dni , ko sem hodil bolj vzhodno , sledil šape medveda v snegu me ni odvrnilo od zastavljenega cilja . Nadaljujem po poti , ki je speljana proti zahodu in se zložno dviguje . Na mali čistini pa se konča . Malo ocenjujem in se odločim za neoznačeno stezo na desno med skale . Steza je lepo sledljiva . Vendar gre v krogu vrtače pod mano . Odločim se napredovati naravnost v hrib v smeri zahoda . Pridem na greben kateremu sledim in ta me pripelje na vrh . Tu je mejni kamen na njem pa še vedno italijansko ime vrha . M.Bucovizza 1448 .
Kot je že opisano ni posebno razgleden vrh . Obilno je poraščen z viharniškim bokovjem .
Ako je zima bogata s snegom je lep turnosmučarski cilj .
LP in srečno v Gorah !
Brez besed !1
Še enkrat !2
Mejni kamen 3
Zavijem na stezo4
Še enkrat mejni kamen 5
Mrzla Rupa 6
Spredaj smučišče Cerkno , v ozadju Karavanke 7
Skulptura pri Anini koči 8
(+1)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići