Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Vitovska krožna pot
7.4.2015 - bagi
Še nekaj fotk za lušte ker se pod *Komentirane izlete* ne dajo prilepiti. Na kratko še razmere ... Vse je lepo označeno, nekaj snežnih jezikov na Trnovski strani se poslavlja in ne ovirajo. April je idealen čas za obisk, množic se ni bati nasmeh
Vitovska krožna pot1 Vitovska krožna pot2 Vitovska krožna pot3 Vitovska krožna pot4 Vitovska krožna pot5 Vitovska krožna pot6 Vitovska krožna pot7 Vitovska krožna pot8 Vitovska krožna pot9 Vitovska krožna pot10 Vitovska krožna pot11 Vitovska krožna pot12 Vitovska krožna pot13 Vitovska krožna pot14 Vitovska krožna pot15 Vitovska krožna pot16 Vitovska krožna pot17 Vitovska krožna pot18 Vitovska krožna pot19 Vitovska krožna pot20 Vitovska krožna pot21 Vitovska krožna pot22 Vitovska krožna pot23
Kigeot     
30.4.2015
Super turca. A je mogoče kak opis te poti? Razumem, da gre do velikega Roba, ne vem pa kako je speljan krog?
Hvala!!
bojan79     
1.5.2015
Tud mene zanima, kje si štartal?
Pri cerkvi sem sicer enkrat bil mimo Vitovljskega jezera.
Na Veliki Rob pa pridem ponavadi iz vzletišča pri Krnici in grem še mimo tiste hiške
http://www.panoramio.com/photo/59939808

Kigeot     
8.5.2015
Posredovali so mi ta link z opisom poti:
http://www.vitovlje.com/portal/?page_id=39
nisem pa je še prehodila nasmeh
bagi     
19.5.2016
Tokrat sva prehodila malce razširjen krog Vitovske krožne poti do Modrasovcev, s povratkom nižje doli po Čavenskem pobočju preko Male gore do Vitovelj.

Tu se je pokazalo, da prečne poti od Koče na Mali gori pod Kucljem ( označene na zeljevidu Nanos 1:50.000 letnik 2007 ) v naravi ni zaslediti, ali pa poteka precej drugače kot je zarisano. Ravno tako ni zaslediti označevalnih tabel oziroma markacij v tej smeri.

Poznavalci naj me popravijo če temu ni tako, je pa pot v celoti zelo lepa in razgledna, ob povratku poteka po mehkih stezicah nasmeh.

Malce previdnosti zaradi klopov ne bo odveč.

Vitovska krožna pot Vitovlje1 Vitovska krožna pot Oznaka za Vitovsko krožno pot2 Vitovska krožna pot Obzidje okoli starodavne cerkve3 Vitovska krožna pot Vzletišče na Kopitniku4 Vitovska krožna pot Zaselek ob poti, nedaleč od lovske koče5 Vitovska krožna pot Tukaj je zanimivo pogledati na vrt pred hišo6 Vitovska krožna pot Pozor na odcep za Veliki rob z makadamske ceste7 Vitovska krožna pot Trnovski gozd8 Vitovska krožna pot Veliki rob9 Vitovska krožna pot Veliki rob10 Vitovska krožna pot Smer proti Kuclju11 Vitovska krožna pot Čavensko pogorje12 Vitovska krožna pot Kucelj13 Vitovska krožna pot Pogled proti Velikem in Malem Modrasovcu14 Vitovska krožna pot Pogled nazaj prti Kuclju15 Vitovska krožna pot Na poti proti Velikem Modrasovcu16 Vitovska krožna pot Odcep za Veliki Modrasovec17 Vitovska krožna pot Veliki Modrasovec, precej nezanimiv vrh18 Vitovska krožna pot Precej lepši je Mali Modrasovec z radioamatersko kočo na vrhu19 Vitovska krožna pot Prijazni domačin in notranjost radioamaterske koče20 Vitovska krožna pot Koča na Čavnu21 Vitovska krožna pot Koča na Čavnu22 Vitovska krožna pot Za pultom ... ravno po pravilih tole ni :)23 Vitovska krožna pot Smerokazi pred kočo na Čavnu24 Vitovska krožna pot Spust pod gornjo potjo na Čavensko pobočje25 Vitovska krožna pot Mala gora in smerokazi 26 Vitovska krožna pot Koča pod Malo goro27 Vitovska krožna pot Tile smerokazi te popeljejo nazaj na gornjo pot proti Kuclju. Drugih oznak ni.28 Vitovska krožna pot Večni spomenik29 Vitovska krožna pot Spet na Kuclju30 Vitovska krožna pot Hmmm .... kaj kažejo GPS karte ???31 Vitovska krožna pot Smerokazi med Kucljem in Velikim robom32 Vitovska krožna pot Mehke travnate stezice ....33 Vitovska krožna pot Utrinek ob poti34 Vitovska krožna pot Utrinek ob poti35 Vitovska krožna pot Tukaj se pridruži pot iz Velikega roba36 Vitovska krožna pot Utrinek ob poti37 Vitovska krožna pot Mehke travnate stezice ....38 Vitovska krožna pot Mehke travnate stezice ....39 Vitovska krožna pot *Napoleonova cesta* po kateri so vlačili les iz Trnovskega gozda v dolino40 Vitovska krožna pot Oznaka za svetišče41 Vitovska krožna pot Sveta Lucija, ki naj bi pomagala slabovidnim42 Vitovska krožna pot Prehojena pot z označenim delom, ki ga v naravi ni zaslediti43
džana     
19.5.2016
mežikanje
BT88     
19.5.2016
Bagi cestitke za talo dolgi krog.Pot katera je vrisana se nahaja cca 200 višincev pod Malo goro oz.na mali gori bi morala v dolino in ne v hrib pa tudi kaksna oznaka bi morala bit ampak ce je dobra druzba se marsikstero stezico spregledavelik nasmeh.Pot se imenuje Srednjecavenska in pride direktno od tunelov do Vitovske cerkvice.Seveda je pot vredna obiska saj preci Cavensko pogorje v celoti pa lp in srecno.
Enka     
20.5.2016
A prav po Srednječavenski poti se pride od tunelov do Vitovelj?
bagi     
20.5.2016
@BT88 ... hvala za informacije nasmeh. Sem si kar mislil da pot sicer je, ampak ne poteka ravno tako kot je vrisana na zemljevidu. Bo počakala do naslednjič velik nasmeh
košuta12     
20.5.2016
Tudi do Gorice: kot skoraj tukaj.
BT88     
20.5.2016
Enka ja točno tako mal gor in mal dol in se pride.
Majdag     
11.4.2017
...Veliki Rob, Kucelj na Čavnu, Vitovska krožna pot...Luštne so te poti in veliko je lepih razgledov...

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/04/veliki-rob-kucelj-na-cavnu-po-vitovski.html
Vitovska krožna pot  - Veliki Rob1 Vitovska krožna pot - Na poti  do Kuclja2 Vitovska krožna pot - Vitovski hrib s cerkvico3 Vitovska krožna pot - Cerkev Matere Božje na V. hribu4
bagi     
11.1.2019
Dve leti nazaj se nam je uspešno skril del Srednječavenske poti blizu Koče na Mali gori. Odkrivanje skrivnosti je prišlo na vrsto ta vikend z napovedjo lepega vremena na Primorskem.

Markacije na ključnem mestu še vedno manjkajo. Tam, kjer se začne gozdna cesta je točno tako, kot je napisal @BT88 nekaj prispevkov nazaj. Del poti namreč poteka po njej. Vse ostalo na naši krožni poti je odlično označeno, sneg je samo na pobočjih nad Kočo na Čavnu v smeri Modrasovca, oziroma Golakov.

Vitovska krožna pot Začeli smo v gornjem delu Vitovelj. Parkinih prostorov ni nikjer prav dosti1 Vitovska krožna pot V zdravilnem gaju nad cerkvico smo se usmerili desno po Srednječavenski poti2 Vitovska krožna pot Nekaj jutranje oblačnosti nam je pričaralo lep sončni vzhod3 Vitovska krožna pot Napoleonka. Zgradili so jo Francozi v namen oskrbe z lesom iz Trnovskega gozda4 Vitovska krožna pot Pogled nazaj na Vitovsko cerkev5 Vitovska krožna pot Srednječavenska pot je nadvse udobna. Večinoma poteka skoraj vodoravno, le občasno menja nivoje6 Vitovska krožna pot Še vedno nadaljujemo naravnost v smeri Predmeje7 Vitovska krožna pot Občasno prečimo nekaj melišč8 Vitovska krožna pot Bivak lovskega društva sredi gozda. Tu zapustimo Srednječavensko pot in se usmerimo proti Mali gori9 Vitovska krožna pot Markacije nas vodijo kar po cesti, ki je povsem na novo razširjena10 Vitovska krožna pot Proti Mali gori, še pred njo je koča11 Vitovska krožna pot Koča na Mali gori. Običajno jo dobimo zaprto, tokrat je bila polna vesele družbe12 Vitovska krožna pot Lične markacije13 Vitovska krožna pot Kraški rob s Sinjim vrhom kot najvišjo vzpetino14 Vitovska krožna pot Odpravimo se proti Velikem Modrasovcu15 Vitovska krožna pot V začetku so bila južna pobočja povsem kopna16 Vitovska krožna pot Odcep za naš cilj17 Vitovska krožna pot Veliki Modrasovec, dokaj neugleden vrh18 Vitovska krožna pot Mali Modrasovec z radioamatersko postojanko na vrhu19 Vitovska krožna pot Na severnih pobočjih je kar nekaj zbitega, drsečega snega.20 Vitovska krožna pot Koča na Čavnu je bila odprta, gostov kar nekaj21 Vitovska krožna pot Vračali smo se po zgornjem robu. Nas naslednji cilj je bil Kucelj22 Vitovska krožna pot Na vrhu23 Vitovska krožna pot Pogled proti Velikem robu v smeri Vitovelj24 Vitovska krožna pot Pogled proti Koči na Čavnu, Velikem in Malem Modrasovcu25 Vitovska krožna pot Pogled proti Ajdovščini26 Vitovska krožna pot Na vrhu Velikega roba27 Vitovska krožna pot Veliki rob iz druge perspektive28 Vitovska krožna pot Lovska koča blizu Kopitnika, nenavadno velik, slabo vzdrževan objekt29 Vitovska krožna pot Utrinek ob poti30 Vitovska krožna pot Obzidje okoli cerkve za zaščito pred turškimi vpadi31 Vitovska krožna pot Vitovska cerkev32 Vitovska krožna pot GPS sled prehojene poti33
BT88     
11.1.2019
Nekaj je že na tem in naključje je hotelo, da smo se videli na vrhu Kuclja.Prej že ponoči na Triglavu, ko smo čakali sončni vzhozd.
Bagi pa dama, ki je bila z vami Mislim,da sem 3 ali 4 leta nazaj sestopil v vaši družbi iz Travnika.(sestopili smo po brezpotju) to lepo pot, ki ste mi jo prijazno pokazali sem obiskal še velikokrat.
Superca se mejte,pa še kar tako naprej vandrajte.velik nasmeh


akvarij     
12.1.2019
Bagi, krasen krog!
Če pridete še kdaj, je veliko parkirišče med vasicama Vitovlje in Užiče... reče se mu "prireditveni prostor"..
bagi     
12.1.2019
@BT88 ... sedaj je ime dobilo tudi obraz nasmeh. Lep pozdrav od vseh nas.
@akvarij ... tudi tebi hvala za informacijo nasmeh
MatejaP     
14.1.2019
BT88 lahko bi me pocukal za rokav, ker nisem niti dobro pogledala okrog sebe.
Res smo sestopali skupaj iz Travnika, vendar je bil zraven moj sodelavec, ki je dober poznavalec tistih koncev in pozna vse skrite potke. Nam so ti konci malo od rok, zato jih obiščemo ponavadi enkrat na leto, takrat pa z veseljem in užitkom.
Tebi so bližji, če se prav spomnim.
Tudi tebi čim več lepih in prijaznih poti in pocukaj me, ko se naslednjič srečamovelik nasmeh

BT88     
15.1.2019
Prav gotovo pocukam.Ja je pa Kucelj z okolico moj hišni hribček.
Drugac pa ah ... sej ne bo dolgo,ko se zopet vidimo.nasmeh
Pa srečno


Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje