Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Ojstrica
7.7.2007 - g.gomboc
Mene pa zanima kakšne so razmere na Ojstrici, šel bi namreč jutri iz planine Podvežak...Hvala vsem za odgovore!LP, Gašper
Gost     
7.7.2007
glede snega ne vem drugače pa je pot dobra
Gost     
7.7.2007
Prioročam, da greš za gor po Kocbekovem grebenu (pot se odcep na Sedlcu) sestopš pa po južni poti h Kocbekovem domu in nazaj na Podvežak.
Gost     
7.7.2007
Tak je bil tudi načrt, gor preko male Ojstrice, nazaj pa preko Kocbekovega doma na pivo in do avta na planini Podvežak!Hvala za informacije, jutri javim kako je bilo!
Franci H.     
7.7.2007
Tud jest grem jutri na Ojstrico, le da grem jaz iz Logarske mimo Klemenče jame po zavarovani poti. Tudi od mene sledi poročilo. Lp
g.gomboc     
8.7.2007
Tako, dan je pri koncu, kot tudi moj izlet na Ojstrico...vreme lepo, vrhovi pa žal v megli, zato ni bilo razgleda...od planine Podvežak do Sedelca in nato prek male Ojstrice na veliko Ojstrico dve uri in pol zmerne hoje, pot je zanimiva, sicer skoraj brez varoval, ki pa tudi niso potrebna, saj je oprimkov več kot dovolj, pa tudi pot je zelo lepo speljana, je pa kar zračna, vendar nisem mogel natančno ocenit, ker je bilo megleno...nazaj pa po poti do Kocbekovega doma na Korošici, pot je bistveno lažja od prej omenjene, je pa na nekaterih mestih še sneg, vendar je južen in ni težav...se pa že veselim naslednjih tur, Špik, Škrlatica oz. Jalovec, so dobrodošli vsi predlogi in mnenja o zahtevnosti in dolžini tur...Hvala in lep pozdrav! Gašper
Gost     
10.7.2007
Moje obljubljene reportaže pa ne bo, ker žal nisem šel. Zaradi slabega počutja kolegice se nisva odpravila na pot. Pa naslednjič. Lp Franci
Gost     
28.7.2007
jaz sem že tut bila na ojstrici in mi je bilo zelo lepo!danica
Gost     
30.7.2007
We are coming...
Gost     
30.7.2007
V soboto smo šli na Ojstrico z Robanovega kota. Odlično speljana in zavarovana pot. Do vrha smo porabili 5ur preko Male Ojstrice in krožno do Kocbekovega doma. Vreme je bilo odlično, zelo lep razgled. Za vrnitev v Robanov Kot smo porabili 4ure in pol. Danes malo "musklfibra", ostali bodo zelo lepi spomini.
Gost     
14.9.2007
Pozdravljeni vsi ljubetelji gora.
Zanima me, če je kdo v tem tednu hodil po Kopinškovi poti na Ojstrico, kakšna je pot? Ali je še kaj snega?
Najlepša hvala in lep pozdrav.nasmeh
Gost     
14.9.2007
Včeraj sem bil na Planjavi in glede na to da je proti vrhu planjave predvsem pa v senčnih delih proti Kamniškem sedlu še nekaj snega predvidevam da velja za Kopinškobvo pot enako. Količina snega ni velika in še južen je tako da če premoreš nekaj izkušenj ti nebi smel delati preglavic, je pa res da razmere niso kopne in zato večja verjetnost zdrsa (sneg ne prime na skalo, mokri čevlji in skale, obvoz snežišč...)
Gost     
17.9.2007
Hvala za odgovor. Sem bila v soboto 15.9. po Kopinškovi /nekaj južnega snega/, potrebna previdnost.Pot je lepa in ne preveč zahteva. Veliko bolj zahtevna se mi je zdela dol v Robanov kot. Veliko zajl in klinov in droben pesek /možnost zdrsa/.Vseeno je bil čudovit jesenski dan.
Lep pozdav vsem nasmehnasmehnasmeh
Gost     
21.9.2007
Ne ga srat!! Kopinškova ni težka??!! To je najtežji pristop na Ojstrico; pot v Robanov kot je piece of cake. Ja, to je moje mišljenje, zgoraj pa tvoje, zato z njim ne zavajaj drugih. velik nasmeh
Gost     
21.9.2007
Vsak ima svoje mišljenje. Tudi jaz se strinjam z njo, da je vsekakor bolj zahtevna v Robanov kot, ker je po zajlah veliko lažje hoditi navzgor kot pa navzdol.
Gost     
21.9.2007
Verjetno je bil tale sestop po Žvižgavcu navzdol. Tudi gor je zelo naporen. Že ime pove svoje. Bolj kot zahteven je naporen. In se strinjam, da je vzpon po Kopinškovi čudovit, sestop verjetno bolj zahteven. Jaz sem sestopala čez Škarje na Klemenčo jamo. Tudi ta sestop ni od muh, ker je dosti šodra. Je pa tako, da vsakemu posebej kakšna pot bolj leži kot drugemu. Zato, lepo prosim, ne bodimo nestrpni. Vsi imamo pravico povedati svoje mnenje. Srečno!
Gost     
21.9.2007
Jaz sem pred tremi tedni "prežvečil" Kopinškovo (sicer pa že parkrat).Spust čez Škarje na Klemenčo jamo (vmes še skok na Rjavički vrh).Se že moram strinjati z onimi, ki govorijo, da je po Kopinškovi naporno in izpostavljeno in ta pot prav gotovo ni za vsakega. To govorim zato, da se je naj ne lotijo planinci, ki imajo vrtoglavico in sploh oni, ki niso v dobri kondiciji.
Gost     
31.10.2007
Kdo ve kako je kaj te dni na Ojstrici ?
( mogoče se odpravimo za vikend, pa me zanima,koliko je kaj snega oz. če je kaj shojeno )
Gost     
13.11.2007
V nedeljo 18.11.2007, se nameravam odpraviti na Ojstrico iz planine Podvežak mimo Kocbekovega doma !
Zato me zanima, če je kdo v teh dneh prehodil omenjeno pot, in če je kaj snega ?
Hvala za informacijezmedennasmehnasmehnasmeh
Gost     
13.11.2007
V soboto je bilo na Korošici cca. 10 cm snega, pa tudi proti vrhu je bilo videti malo snega... Z ženo sva bila na Lučkem dedcu, kjer je bilo prav fletno razgledno pihajoče. O vremenu pa... Prihaja nova fronta in sneg z vzhoda, pa tudi za vikend je bolj snežna napoved, tako da previdno. Ali pa na kakšen nižji vrh!
MiV..
B nasmeh
Gost     
13.11.2007
Glede na obete bom kar v dolini ostal in počakal na sončne dni, bo več razgledanasmeh
Stranica: 1 2 3 ... 55 56 57      
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje