Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Ojstrica
Planinček     
20.7.2008
Je šel v zadnjem času kdo na Ojstrico ali Planjavo čez Grlo? Zanima me lovska pot iz Logarskega kota. Hvala
Izzy204     
13.10.2008
Včeraj šla se kolegom iz planina Podvežak do Kocbekovega zavetišča nato preko MaleO jstrice na Ojstrico in nato do Kocbekovega doma in nazaj na planino Podvežak. Super turca.
Mam pa vprašanje: Ko greš o Kocnekovega zavetišča po poti naprej mimo cerkvice, imaš smerokaz obrnjen na desno, direktno v steno, čeprav je shojena pot naravnost. Kaj je sedaj prav. Čeprav je tudi v steni z uporabo domišljije videti, da je shojeno, vendar v nadaljevaniju ni videti nobenih merkacij oz. puščic, šele kasneje na vrhu prozi Mali Ojstrici.
Ojstrica1 Ojstrica2 Ojstrica3 Ojstrica4 Ojstrica5 Ojstrica6 Ojstrica7 Ojstrica8 Ojstrica9 Ojstrica10 Ojstrica11 Ojstrica12 Ojstrica13 Ojstrica14
benjamin7     
13.10.2008
Če se ne motim (prosim, naj me kdo dopolni), je bila včasih naravnost od kapelice proti Ojstrici markirana pot. Pred kakšnimi tremi leti sem šel po tej poti gor. Sprva je malo bolj strma, kasneje pa se priključi markirani poti, ki vodi mimo Male ojstrice na Ojstrico. Tudi markacije so blede, a se da najti pot, pa tudi orientacija v lepem jesenskem vremenu ne bi smela biti problem.
Pa srečno!
jozo     
13.10.2008
Izzy204 a je dom na Korošici še odprt in ali je pot na Onasmehjstrico kopna; jutri bi jo mahnu mal tja gor.Hvala za informacijo!
benjamin7     
13.10.2008
V soboto je še bila. Najbolje bo preveriti po telefonu.
panda     
13.10.2008
jozo: po Kopinškovi ne hodi, saj je severna stran pod pobočjem (ko prečiš iz SV na SZ stran gore) še zasnežena in tako bo verjetno tudi ostalo. Snegu se ne moreš izogniti, so sicer stopinje ampak je ledeno....Če nameravaš gor, pojdi iz Podvežaka ali Robanovega kota. Tudi čez Škarje ti odsvetujem, saj je spust do zgornjega dela Klemenče jame v snegu.nasmeh
jozo     
13.10.2008
Sem pravkar govoril z oskrbnico ki pravi, da ravnokar kočo zapira in da se vrača v dolino.Pravi pa, da je pot od koče na vrh kopna in normalno prehodna.Vseeno lepa hvala za informacije.
Izzy204     
13.10.2008
Kot sem ujel v pogovoru naj bi bil včeraj zadnji dan, ko so imeli odprto. 100% ti nemorem zatrditi, ampak glede nato da so včeraj stregli samo še pijačo (Laškega nimajo več, samo Union), bi rekel da so končali s sezono.
Za pot pa naredi kot ti svetuje panda.
jozo     
13.10.2008
Še enkrat hvala vsem za ažurne podatke.
PUHI     
29.10.2008
V nedeljo sva šla s konca ceste na Planini Ravne mimo V.Vrha, Moličke planine na Malo Ojstrico in po vzhodnem grebenu na Ojstrico.Greben je malo zoprn predvsem v obratni smeri.Z vrha sva sestopila na Korošico, šla mimo Črnega vrha in pod pobočji V.Vrha pomotoma na planino Dolge trate po slabši poti in v dolino do Planine Ravne in potem do avtomobila.
Zelo lepa tura ob izrednem vremenu. Zaradi nepredvidenega daljšega povratka in neprestavljene ure sva hodila zadnje pol ure ponoči.Priporočam turo pričeti zgodaj in nikakor ne v megli.Seveda bodo v tem tednu verjetno že zimske razmere.
zamet     
23.11.2008
Pa še nekaj utrinkov iz sredinega 19.11.08 pohoda do Škrbine (pod Ojstrico)Šel sem mimo Kl.jame,prvi sneg se začne ravno na križišču za Škarje-Škrbina na vrh Škrb.ga je cc 10cm,ampak že jutri bo verjetno drugače tako napovedujejo.
Ojstrica Če si žejen ga mal cukneš1 Ojstrica2 Ojstrica3 Ojstrica Prvi sneg4 Ojstrica5 Ojstrica6 Ojstrica7 Ojstrica To je treba pa malo zasukati8
ogo     
9.1.2009
Jo je mogoče kdo v kratkem obiskal? Kakšne so kaj razmere?
Lp
Fifi     
17.1.2009
danes sm jo obiskal pršl smo iz podvolovjeka namenjeni do planine podvežak avto smo pustili na zadnjem križišču(1250m) do podvežaka pa peš! pot je bila mučna saj smo delali prvo gaz,drugače je blo kar lepo shojeno ampak je novi sneg prekriu! v prihodnosti bo vrrjetno malo bol trden saj je ze pod vznožnjem male ojstrice bol trden in kložast! klub novemu snegu plazov ni bilo videt tak da lepa turca zdaj je gaz nareta! nismo pa prsl cist do ojstrice saj nam je zmankalo časa zaradi nepredvidenega gaženja! samo do sedelca! lp če bo kdo hodil te dni kaj tam okoli naj sporoči.
ogo     
16.5.2009
Danes sem šel od Podvežaka, do Korošice, na vrh, vračal pa sem se čez malo Ojstrico. Sneg se začne na 1600m, je moker, udira pa se ne. Dostop do vrha je kar težaven, saj je sneg precej južen in dereze bolj slabo primejo. Vrnil sem se čez malo Ojstrico, ki pa je skoraj v celoti kopna le tu in tam je potrebno prečiti kakšno snežišče.
Lp
Ojstrica vsak sopotnik je bil dobrodošel1 Ojstrica vhod v kočo bo še nekaj časa pod snegom2 Ojstrica ker obstoječega  vrha ni, je nekdo postavil novega3 Ojstrica opast na vrhu 4 Ojstrica hotel Plesnik5
rozka     
24.5.2009
Bila včeraj na Ojstrici čez planino Podvežak. Vreme je bilo odlično, tu in tam kak oblak, sonce pa je svoje naredilo tudi na mojem obrazu in odkritih rokah.zadrega Šla gor po grebenu čez malo Ojstrico in so tista snežišča,ki so še ostala malo neugodna, nazaj pa na Korošico, kjer je samo pod vrhom kopno, ostalo je sneg. Vreme je zdržalo in kljub močnemu soncu se sneg nazaj od Korošice do avta ni ugrezal, kakor sem pričakovala. Lep dan!
csita     
26.5.2009
hi

We would go to Dom Okreselj. How is the weather there? could we hikking there, or everything is full of snow?

thanks,

spoty     
26.5.2009
On the way to Dom Okreselj is not snow so you can hike there.
viharnik     
26.5.2009
But on high mountains near by,you must have with you also ice pickel and mybie crampons.
legenda     
15.6.2009
V nedeljo,14.6.09 smo se preko planine Podvežak prvotno odpravili proti Planjavi.V Kocbekovem domu smo od prijazne oskrbnice dobili informacijo,da je na poti še vedno veliko neugodnih snežišč,katerih prečenje brez derez in cepina je lahko nevarno.Padla je odločitev,da se povzpnemo na Ojstrico po direktni poti od koče navzgor.Pot je deloma še zasnežena,prečiti je treba nekaj manj zahtevnih snežišč,ki pa se jim lahko tudi izognemo.Vršni del je kopen.Na vrhu je še vedno velika snežna opast.
Sestopili smo grebenski poti mimo naravnega okna in preko Male Ojstrice do sedelca,ki je prekrit z ostanki napihanega snega.
Vreme je bilo čudovito,sicer zelo vroče in brez vetra,obiskovalev kar nekaj.Kar je motilo so bili roji malih muh,ki so po mojih lastnih izkušnjah v tem letnem času značilnost celotne Dleskovške planote.
Lep pozdrav in korajžno na pot.
Ojstrica planina Podvežak1 Ojstrica Veliki vrh2 Ojstrica sedelce3 Ojstrica Ojstrica4 Ojstrica Kocbekov dom na Korošici5 Ojstrica deloma zasnežena pot6 Ojstrica ostanki snežišč7 Ojstrica pogled proti Planjavi8 Ojstrica vršni del poti9 Ojstrica na vrhu10 Ojstrica pogled z vrha proti Kocbekovem domu11 Ojstrica cvetja je vse polno...12 Ojstrica pot po grebenu preko Male Ojstrice je kopna13
gorska koza     
15.6.2009
Včerajšnjo sončno nedeljo sva z boljšo polovico izkoristila za turo na Ojstrico - v dvoje je lepše.

S konca ceste na planini Ravne mimo Stare Lučke koče se najde še nekaj zaplat snega, ravno tako pod Velikim vrhom proti Molički peči. Prej kot težavo povzročajo prijetno osvežitev v vročem dnevu.
Staro Kocbekovo zavetišče je sicer še zaprto, vendar je nekaj minut pred najinim prihodom prišel nov pastir na ogled, nama vljudno postregel s pijačo in odklenil kapelico.

Vzpon levo od kapelice na Malo Ojstrico je še precej snežen, krušljiv in mestoma izpostavljen. Zahteva previdnost.
Vzhodna grebenska pot na Ojstrico je kopna, nekaj več snežišč je po klasiki proti Korošici, katerih prečenje v toplem dnevu ne predstavlja težavo.
Na izhodišče sva se vrnila po nemarkirani poti čez Vrtače in planino Dolga trata, kjer preseneti slikovita in dobro sledljiva stezica s precej bolj obžaganim rušjem kot markirana pot pristopa. Stalno te spremlja občutek, da se bolj vzpenjaš kot spuščaš.

Kar naporen celodnevni 'marš', ki ga otežujejo roji muh, popestrijo v tem letnem času planjave živopisanih cvetic ob poti.
Ojstrica Zlata pogačica1 Ojstrica konji nad Planino Ravne2 Ojstrica konji na poti3 Ojstrica goba na macesnu4 Ojstrica5 Ojstrica Ojstrica izpod Velikega vrha6 Ojstrica Stara Kocbekova koča in kapelica na Molički pl.7 Ojstrica kapelica na Molički8 Ojstrica notranjost kapelice9 Ojstrica stara Kocbekova koča (zavetišče)10 Ojstrica Clusijev svišč11 Ojstrica vzpon na Malo Ojstrico z dodatno težo na glavi12 Ojstrica z Male Ojstrice proti Ojstrici13 Ojstrica Korošica14 Ojstrica Robanov kot15 Ojstrica Logarska16 Ojstrica od Planjave do Rink17 Ojstrica18
Stranica: 1 2 3 4 5 ... 55 56 57      
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje