Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Rinke
smatjaz     
25.7.2017
Užitkar, direktna pot iz Kamniškega sedla proti Rinkam čez kotliče je nepreklicno zaprta ker jo je odneslo in jo še popravljajo, tako da ti spust na Okrešelj in potem vzpon po Turskem Žlebu ne uide. Do Rink potem ni težav, nisi pa omenil kam se boš namenil iz Rink. Pot iz Rink proti Ledinam je pa tudi vsa stresena in uradno zaprta, vendar še hodijo po njej. Ker ne vem kako si tehnično pripravljen je morda bolje da se spustiš čez Žmavcarje nazaj v Bistrico.
jax     
25.7.2017
Pot iz Rink proti Ledinam je pa tudi vsa stresena in uradno zaprta, vendar še hodijo po njej. Ker ne vem kako si tehnično pripravljen je morda bolje da se spustiš čez Žmavcarje nazaj v Bistrico.

Eh?
https://stanje-poti.pzs.si/stanje.php
Uradni viri ne navajajo ničesar takega ...
Trobec     
25.7.2017
Je obvestilo. Res pa da samo na postaji tovorne žičnice za Ledine, če prideš iz katerekoli druge smeri tega ne moreš vedet.

Je pa res v precej slabem stanju. Veliko klinov prosto visi na zajli. Za (izkušenega) posameznika načeloma sicer ne bi smolo biti veliko težav, za skupio pa absolutno ni, ker vse leti dol, marsikje ne moreš stopit tako, da ne bi sprožil vsaj nekaj grušča.
Rinke1
užitkar     
26.7.2017
vsem hvala za odgovore, avto bo v Logarski dolini, tako da bo spust nazaj proti Okrešlju.
Bo pa najbrž izveden plan B, če pot skozi Kotliče popravljajo, zato bi tale tura počakala na boljše čase?
Koroški hams     
15.8.2017
Šel sem včeraj po ferati iz Ledin na Koroško Rinko in bil prav presenečen, da je uradno razpuščena. Napisa na žičniški postaji nisem videl, morda ker je bil še mrak ali pa ker ga mogoče ni več. Tudi na Kranjski koči ni pisalo, da bi bila pot zaprta. Edino na enem od razcepov proti savinjskim sedlom je visel rdeč list z opozorilom, da pot uradno ni več pod nadzorom in je uporaba na lastno odgovornost. Pri naslednjim odcepom pa zopet brez opozorila... Ker pa tudi na strani pzs-ja ni pisalo, da bi bila pot zaprta, sem se kljub temu odpravil po njej. Težave so šele blizu vrha in vsaj eno mesto je resno problematično, ker je rahlo previsno in brez žice oz. klina ni možno čez. Po tem prvem kritičnem mestu so skoraj pri vseh žicah izpuljeni klini, vendar je možno z nekaj plezalnim znanjem opraviti pot do vrha brez uporabe varoval.
Ker sem bil popolnoma v modusu, sem pozabil narediti slik od pokvarjene poti...
Ali kdo ve, od kdaj naprej so varovala v tako slabem stanju oz. je uradno razpuščena (če sploh je), saj vem da je bila pot v preteklosti vedno spet ogrožena za zbita varovala.
tone1     
15.8.2017
zdravo
tudi jaz sem šel včeraj na Koroško Rinko in res, da je obvestilo o nevzdržovanosti poti le na sedlcu. ni pa res da so na skoraj vseh žicah izpuljeni klini..sam sem opazil le dva in še to ni bilo kritično.drugače pa je na listku pisalo da se gre na lastno odgovornost kajne????
Koroški hams     
15.8.2017
Občutek nevarnosti je subjektiven.
Lahko bi se stanje poti vneslo na spletni portal pzs-ja.
Informacijo bi pa pritrdil na več kot le enem mestu, ki se vidi tudi samo, če greš prav iz smeri Ravenske Kočne. Tudi na vrhu Križa o razpuščenosti poti ni bilo informacije.
tone1     
15.8.2017
S tem se pa strinjam
lencka     
15.8.2017
Tudi midva z možem sva se včeraj podala na to pot, vendar v obratni smeri...iz Križa na Ledine.
Dodala bom nekaj slik za lažjo predstavo dejanskega stanja poti...nevarnost pa res vsak po svoje doživlja.
Jaz na celi poti nisem občutila strahu ali pa da ne bi vedela kako naprej.. Res je na vršnjem delu problem šoder na strmini.Na enem delu morda zmanjka kakšen meter zajle. Dva izpuljena klina in razrahljana zajla nista tak problem. Dol sva šla previdno in počasi, večkrat v rikverc , s tem da je treba prej preveriti stope in oprimke, saj je celotno področje zelo krušljivo.
Na koči pa je obvestilo o nevzdrževanosti poti, morda malce prenizko, pa je ne opazite.
Pot pač zahteva dobro fizično pripravljenost in sleherni korak prej premišljen. Ampak celotna ta prečudovita divjina KSA je taka.
Pa varen korak...nasmeh

Rinke začetek poti z vrha1 Rinke2 Rinke tu vmes manjka nekaj jeklenice na zelo strmem delu3 Rinke4 Rinke5 Rinke jeklenica ni napeta6 Rinke7 Rinke ...še nekdo se spušča za nama8 Rinke9 Rinke10 Rinke okno11 Rinke ob vznožju nekaj melišča12 Rinke13 Rinke ...nasvidenje prečudovita divjina14
Jany     
15.8.2017
Čestitke. Zadnja slikca je pa zelo zelo lepa, "pravljična".
lencka     
15.8.2017
Hvala jany,
Res je bil čudovit vikend.
Sem pozabila še slike s turskega žleba pripet.
Lahko povem da je pot brez težav razen v vrhnjem delu, ko je šodra za izvoz...
Najbrž najtežji del turskega žleba
matzaj     
21.8.2017
Živjo.
Iz Ravenske kočne so opisane tri variante.
Slovenska pot, pot skozi Žrelo in Lovska pot.

Katera je po vašem najbolj primerna za gor in katera za dol.

Hvala
DarkoZ     
21.8.2017
Gor po Slovenski ali skozi Žrelo, dol po Lovski.
Stranica: 1 2 3 ... 21 22 23       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje