Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Rinke
30.7.2007 - kočna
Pozdravljeni!
Mene pa zanima najlažja oz. najprimernejša pot na Križ(Rinko),po možnosti markirano. Lep pozdrav.
Gost     
31.7.2007
Če te je strah prepadnih pogledov v globino, se odpravi čez Ledine (iz Jezerskega) preko Jezerskega sedla po plezalni poti; lahko štartaš tudi iz Okrešlja čez Turski žleb, na vrhu žleba desno lahko dostopno na obe Rinki ali Skuto (poteka PP), lahko tudi iz Cojzove koče preko Malih Podov, vendar je pristop dolg.nasmeh
Gost     
31.7.2007
Je rekel najlažjo...

Na Rinke lahko greš po brezpotju čez Gamsov skret ali čez Žmavcarje (dobro uhojeno) ali pa od Kokrskega sedla po markirani poti čez Pode.
Gost     
31.7.2007
Ja, po brezpotju ?? Da se bo izgubil. Tam ni MARKACIJ in rabiš nekaj smisla za orientacijo.velik nasmeh
Gost     
11.8.2007
Markirana ni lahka! Tista če Kokrsko sedlo je nekaj lažja a dolga. Priporočam neoznačeno pot čez Žmavčarje. Orientacija je mestoma res nekoliko težja a to je dober trening za orientacijo. Če imaš možnost vzami s seboj nekoga, ki pozna pot.
kočna     
13.8.2007
Hvala za vse nasvete.Kaj pa iz Kamniškega sedla? Je izvedliva?Koliko pa je od tam hoje?
Vsem en lep pozdrav
Gost     
22.8.2007
Kaj pa, če bi pogledal v kak gorniški vodnik? Objektivna informacija je tam še vedno najbolj verodostojna. mežikanje

Je pa res najlažje prek Žmavcarjev (še lažje s poznavalcem)!
Tura je dolga.
Gost     
23.8.2007
Še enkrat hvala vsem.V nedeljo sem bila na Rinkah čez Žmavčarje,orientacija ni bila težka kljub megli,saj je bilo veliko pohodnikov.Pa tudi ,če jih ne bi bilo je pot zelo dobro uhojana.Paziti je treba le od bivaka pa do markirane poti iz Kam. sed-na kok, sed. Vsem še enkrat en lep pozdrav!
zamet     
19.7.2008
Danes Rinke iz Okrešlja(mala,štajerska,koroška,kranjska),nazaj bivak pod Skuto,spust do Kamniške Bistrice.
Lp
Rinke1 Rinke2 Rinke3 Rinke4 Rinke5 Rinke6 Rinke7 Rinke8
velkavrh     
2.8.2008
Danes sem bil na Koroški Rinki oziroma Križu z Ledin.Meni se zdi srednje dolga.je zahtevna,dobro varovana,jeklenic kolikor hočeš,pravi plezalni eldorado.Za ljubitelje zahtevnih vzponov priporočam.
aljazek     
2.8.2008
Jaz pa sem šel iz Logarske na Križ! Torej čez Okrešelj, pa že pred Savinjskem sedlu levo proti češki koči/Križu. Ker dosti plezanja po klinih ter "zajlah"... Nazaj pa čez Štajersko ter Malo in v Turski žleb.
onsight     
19.8.2008
Zdravo!
Zanima me pot, ki jo je Aljažek opravil, torej z Okrešlja, na Savinjskem levo na Križ, nato čez Štajersko in Malo rinko pa v Turski žleb. Koliko je časovno dolga tura. Na izletih piše samo do Križa od slapa Rinka -5 ur. Kaj pa ostanek poti? Koliko je z vrha Križa še čez ostale Rinke in čez žleb nazaj na Okrešelj?
panda     
19.8.2008
Če sem prav prebral, je "Aljazek" plezal na Rinko/Križ kar iz Mrzlega dola po plezalni poti (če se je izognil Savinjskega sedla) in se priključil poti iz Ledin (Kranjske koče) preko Jezerskega sedla. Je tako ?
aljazek     
19.8.2008
Mrzli dol: okoli 7ih
Križ: 9:45
Okrešelj: 12:00

Jaz nisem šel na Kranjsko Rinko, ampak samo na Malo pa Štajersko. Panda, prav imaš, po ferrati iz Mrzlega dola do tiste poti iz Ledin, nato pa na vrh. Na vrh Savinjskega sedla sploh nisem šel, ker je že prej ferrata gor.
onsight     
19.8.2008
Saj menda mislimo isto stvar. S poti na Sav. sedlo zaviješ levo, kjer gre plezalna pot. Vse naokoli sem že prehodil, po njej še pa nisem šel, zato me je zanimalo, če se namenim po tej plezalni poti na Koroško rinko in nato nadaljujem še naprej do male in do žleba, če je to časovno dokaj udobna enodnevna tura ali je treba kljub zahtevnosti držati soliden tempo za en dan.Če sem sedaj Aljažeka dobro razumel, je startal v ferrato ob 7h, prečil rinke in sestopil po žlebu do okrešlja, kjer je ob 12 h že pil pivo. Drži?
aljazek     
19.8.2008
Drži, drži! nasmeh
Fifi     
21.1.2010
En lep pozdrav, malo prehitro sem se spolnil za informaci da vam jo posredujem. V Nedeljo smo se odpravili na Malo Rinko skozi Turski žleb, Kar se tiče zimskih razmer so zelo stabilne in se še delajo. Do vznožja se da kar hitro priti brez večjih muk in vdiranja po plazovini, sam turski žleb je zbit ni pa poledenel tako da se da prijetno hodit, od Turskega žleba naprej je mestoma poledenelo na vetru izpostavljenih območjih pa ni sile... Kljub slabi napovedi smo imeli zelo lep sončen dan! Kar se pa tiče snežnih razmer na Okrešlju samem pa je bol slabo sneg se kar melje in sploh ni uredu predelan, mestoma kakšna kloža, posebno na Mali rinki. Tko da za grape bl težko. Z avtom se pa da pridet do Dragice... 2 uri do Okrešlja. pa lep pozdrav...
Rinke V ozadju Kranjska Rinka in Skuta1 Rinke V Turske žlebu2 Rinke Na pobočju Male rinke3
stankoju     
30.6.2010
Zanima me kakšne so kaj razmere na plezalni poti na Rinke, če je kdo bil pred kratkim gor.Kolko še je snega na poti.Hvala za info. lp
Jure S     
30.6.2010
Ta vikend sem bil na poti proti Savinjskemu sedlu, pozabil sem slikati del kjer pot preide v plezalno, bi bilo bolje oceniti razmere. Drugače je pa vstop v plezalni del poti še vedno pod snegom in tudi višje ga je nekaj.

Lp.
panda     
30.6.2010
Odcep v Mrzlem dolu se prečka snežni jezik, ki ni problematično. Vstop v plezalno pot je kopen. Višje se začnejo problemi, saj je v dveh žlebih (prve skobe in lojtra) polno ostankov zbitega snega, ki težko onemogoča napredovanje. Ne rečem, da ne gre, ampak je težavno in naporno (brez derez in cepina ni priporočljivo). V kolikor želiš gor preko T.žleba, ni problema, saj je na izhodišču (Skuta-Rinke) melišče kopno do vrha. Pot iz Savinjskega sedla bo kopna čez kaki mesec. Zdaj se boš pa moral sam odločiti, katero pot boš izbral. LPnasmeh
matejam     
30.6.2010
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če je kdo v zadnjem času hodil na Rinke čez Žmavcarje in lahko pove, kako je s prehodnostjo - so morda še potrebne dereze in cepin?

Hvala za morebitne odgovore in varen korak vsem!
Stranica: 1 2 3 ... 22 23 24      
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje