Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Rinke
JTrogar     
1.7.2010
Sliki od včeraj. Razmere so ok.
Lp, Janez.
Rinke1 Rinke2
hočo     
4.7.2010
na vrhu koroške rinke so ble dons najdene sončna očala reebok, lastnik naj se javi
SilvestrO     
3.9.2010
Včeraj sva iz Okrešlja naredila krožno turo .Preko mrzlega dola sva obiskala Rinke in se preko Turskega žleba vrnila na izhodišče.
Na severni strani Križa so bile proti vrhu prave "zimske" razmere (sneg, led) zato je potrebna dodatna previdnost...

lp
stankoju     
16.9.2010
Včeraj iz Logarske preko Okrešlja čez Križ na vse Rinke ter sestop čez Turski žleb.Razmere idealne, kakor tudi pogledi iz vrhov.Varovala so vsa v odličnem stanju vendar previdnost in čelada niso odveč.Sem pa opazil, da je pastirska pot na Okrešelj v spodnjem delu normalno odprta, če pa greš navzdol pa je pot zaprta.Mislim da bi tudi spodaj morala biti tabla z napisom pot zaradi podora zaprta.
Rinke pogled na Rinke iz Okrešlja1 Rinke2 Rinke pogled navzdol3 Rinke nekateri tudi na takšnih poteh brez čelade4 Rinke pogled na julijce5 Rinke Skuta, Dolgi hrbet, Kočne6 Rinke Košuta7 Rinke naravno okno8 Rinke Julijci in Karavanke9 Rinke10 Rinke dobro varovana pot11 Rinke na vrhu Koroške Rinke12 Rinke pogled na Mrzlo goro13 Rinke skupinska na vrhu Koroške Rinke14 Rinke Kalški greben15 Rinke pogled na Julijce16 Rinke na vrhu Krajnske Rinke17 Rinke Ojstrica, Planjava, Kamniško sedlo, Brana18 Rinke pogled na pot iz Tuskega žleba, ki je še pred nami19 Rinke na melišču v Turskem žlebu je potrebna previdnost20 Rinke varovana pot v žlebu21 Rinke22 Rinke spominsko obeležje23 Rinke24 Rinke Kamniško sedlo je že v megli25 Rinke vojaški helikopterji so danes povzročali kar nekaj hrupa26 Rinke slap Rinka27
geppo     
16.9.2010
Stanko!
Ta pot je imela običajno malo od izvira Savinje tablo, da je zaptra. Poleti sem enkrat se spustil po njej ( table ni bilo ). Ne vem ali sem bil tako smotan ali je markacist tako nelogično namalal markacije, da sem naenkrat izgubil sled ( predno prečiš gruščnati žleb ), ki je verjetno posledični krivec za zapiranje poti.
Iskal sem pot ali markacije in se potem vrnil do tam, kjer se mi je vse končalo. Logično nadaljevanje je spust do žleba ampak tukaj je sedaj speljano levo gor v strmino in potem spust v žleb, ki ga potem prečiš.
Ni mi pa izgledalo, nikjer tako nevarno prečenje žlebov ( prečiš jih več ), da bi pot bila zaprta.
Ali pa se mi je zdelo lahko, ker sem prej prečil večje število gruščnatih žlebov, ki so bili veliko bolj nevarni za zdrs.
Pot je kar precej daljša, kot če se spustiš mimi slapa in manj razgledna, tako da veliko nisi zamudil...
Lp
stankoju     
16.9.2010
Zlatko
Pastirsko pot sem pred leti že prehodil, vendar mi sedaj ni logično da je od spodaj pot odprta od zgoraj malo pod izvirom pa je zaprta.To pomeni da će greš gor je prehodna, če pa dol pa ni.
lp
geppo     
16.9.2010
Spodaj pa nikoli nisem pogledal, če je bila kdaj kakšna tabla o zaprtosti. Tudi nikoli nisem pomislil, da bi od spodaj šel gor.
Drugače pa vem, da je bila zgoraj vsa leta tabla ( Pastirska pot je ZAPRTA ).
Ni pa logično, če so dali zgoraj opozorilo, da ga niso namestili spodaj!!

Mogoče pa bo kdo prebral, ki več ve o tem in posredoval odgovor...!!
Lp
capin     
17.9.2010
Tudi jaz sem prehodil Pastirsko samo navzdol,pa se ne spomnim da bi bila spodaj sploh kakšna tabla.Sicer pa kot je rekel geppo ,kdor je ne prehodi nič ne zamudi.Pot je res daljša ,poteka pa večinoma po gozdu brez razgleda,ne spomnim se kakšnega nevarnega mesta ,je pa slabo označena.Mogoče pa je zaprta zaradi s labega obiska,kajti vsi ki so jo prehodili so jo samo enkrat(vsaj ti ki jih jaz poznam)L.p.
geppo     
17.9.2010
capin
to si dobro napisal...
več let se spomnim te lesene tablice, ki je bila pribita na lesen kol ( imam nekje še fotko, pa se mi ne ljubi iskat )

je pa tako bolje da je zaprta, kakor pa, da se kakšen "nedeljski" obiskovalec Okrešlja izgubi...
Lp
Bbrina     
17.9.2010

Tudi mi smo jo pred leti prehodili navzdol in se tudi ne spomnim nobene table, ne spodaj ne zgoraj.Je pa res, da je bolje da je zaprta za običajne planinske obiske. Takrat ko še leži sneg, pa je tudi precej zdrsna.....Je treba biti kar previden

LP
geppo     
17.9.2010
če že raziskujemo sem našel post iz leta 2009

storžek
29.9.2009 Antik, pred mesecem sem šel po tej poti, ki je bila več let zaprta in sicer navzdol. Od kioska greš direktno gor, sprva v desno, potem levo čez dve grape nad slapom. Na običajno pot prideš malo pred izvirom Savinje. Pot je malo slabše označena, potrebno je dosledno paziti na markacije, je pa daljša od direktne.
storž     
17.9.2010
Po težki bolezni sem vesel, ko vidim svoj kratek prispevek, ki ga je našel goram zvesti geppo.Pred dobrim letom, ko sem prišel s Turske gore je bila pot pod izvirom odprta, prehod čez grapo nad slapom sem najprej zgrešil, a potem našel. Je pa res pot dolgočasna dol po gozdu, mislim, da so tu nekoč gnali ovce proti kamniškemu sedlu, ker ni bilo druge možnosti.Pot je res dolga,ampak enkrat jo pa moraš prehoditi.l.p.
geppo     
17.9.2010
storž
to mi je všeč: ampak enkrat jo pa moraš prehoditi..
s tem namenom sem jo tudi jaz!
Držžiii se storž in želim ti...
Lp
storž     
17.9.2010
Ja Geppo, hvala, zdravniki delajo čudeže, tudi oni so pogosto gorniki, saj tako lažje vzdržijo. Če zdržim, v to ne dvomim, greva skupaj na Storžek, ti ga gotovo poznaš, je v tvojem koncu. l.p.nasmeh
geppo     
17.9.2010
OK
povej in greva!!
Lp
storž     
17.9.2010
Trenutno nimam veliko kondicije, ampak bi šel, predlagaj najkrajšo pot.
geppo     
20.9.2010
Verjetno nisi prebral ZS. Jutri se potepam v predelu Storžeka - Babe
Lp
jozo     
21.9.2010
Koroška rinka danes obsijana z vseh strani.Gor mimo Okrešlja naprej proti sedlu in nato levo v steno. Malo pod vrhom nekaj pomrznjenega snega, ki pa ne predstavlja težav. Povratek skozi Turski žleb. Varovala tam bp. Ena izmed lepše varovanih poti po mojem mnenju.
Rinke1 Rinke2 Rinke3 Rinke4
geppo     
21.9.2010
Sta bila zjutraj ob cck.9uri?
jozo     
21.9.2010
Na vrhu sem bil ob 10.30, a si bil kje blizu?
Stranica: 1 2 3 4 ... 22 23 24      
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje