Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Planjava
janez.novak     
10.10.2018
Popravil.
Macesna     
11.10.2018
@JTrogar in Neža, čestitke za to res velikopotezno turo, za tri ture v eni!
Planjava je res noro lepa in divja.
Zanima me, ali sta se na SZ grebenu Planjave izognila snegu tam okrog rdečega kamina, se pravi, v zadnjem delu grebena, kjer se vse skupaj še enkrat postavi pokonci? Kakšno je bilo plezanje po južni strani, je krušljivo, težko?
JTrogar     
14.10.2018
Hvala Macesna!
Snegu sva se res izognila tam. Po južni strani je bilo plezanje težavno. Problem je bila krušljivost, ko sva prečila pod grebenom navzdol desno. Lažje je bilo potem plezanje po enem stranskem grebenu, ko sva vdela lep raz, ki naju je pripeljal prav na vrh. Težavnost pa konkretna trojka ali celo več.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Tomaž11     
10.11.2018
Po dolini Kamniške Bele mimo slapu Orglice in potem višje mimo Velba....skoku sem se izognil po levi strani in potem po strmem melišču Šraj peska do Petkovih njiv kjer sem zaradi goste megle taval skoraj pol ure,da sem našel pot, ki vodi do Srebrnega sedla nasmeh.Končno sem na 2150 metrih prišel ven iz megle, kjer pa sem za nagrado poleg sonca dobil še močan vetervelik nasmeh.Povratek pa mimo Kamniškega sedla nazaj v dolino.
Planjava Na vrhu Planjave1 Planjava Tu sem imel še srečo z meglo :)2 Planjava Potem pa vse do 2150 megla, šele tu se je odprlo3 Planjava Vrh se že vidi4 Planjava5 Planjava6 Planjava7 Planjava Še malo...8 Planjava Na vrhu nisem bil dolgo9 Planjava Že proti Kamniškem sedlu10 Planjava Lepo je obarvalo 11 Planjava12 Planjava13 Planjava Po sončnem zahodu se je veter končno malo umiril14 Planjava15 Planjava Pa sem le nekoga srečal :)16 Planjava17 Planjava Komaj čakam,da pridem do melišča :)18
iUnknown     
11.11.2018
Jaz sem imel to sreco, da sem najprej sel dvakrat v megli. Obakrat so sli pred mano tudi drugi, samo jih nisem videl in sem bolj sledil glasovom pred sabo. Potem sem sel pa enkrat v soncnem vremenu sem se pa kar malo zgrozil, ko sem videl, kje sem hodil nasmeh

Kje si sel pa tam, ko je pod srebrnim sedlom konec ravnega terena in pot ostro zavije desno. Potem imas pa dve opciji, ali gres po enem zlebu okoli 10m visoko, da prides na oster greben, ali pa gres ob grebenu malo nazaj in potem nekako splezas na greben cez eno skalo nad precej prepadnim terenom.

Ko sem hodil v megli sem vedno sel po zlebu navzgor, tretjic sem pa videl precej dalec pred sabo dva druga, da sta lezla po tej drugi varianti in sem potem tudi sam tako poizkusil. Ampak verjetno nisem sel najbolj prav, ker sem se moral po steni potegniti gor na eno skalo, ki je bila precej visoko nad mojo glavo.
Stranica: 1 2 3 ... 25 26 27       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje