Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Raduha
306     
20.8.2018
19.8. DO 13h super, potem ploha in mokre skale.

Rad bi apeliral na ljudi, planince, gornike, ki se nevarnosti v skalah zavedajo in so ustrezno opremljeni, da turiste čim pogosteje opozarjajo na nevarnosti, ki prežijo na njih namreč tudi meni je uspelo včeraj videti kar nekaj 'priložnosti' za obisk helikopterja v gorah. Najbolj presenetil me je par s dvema psoma na flexiju, v supergah, kratkih hlačah in brez čelade. Rečem lahko samo bravo. Dva starejša para enako brez ustrezne zaščite pa nista 'vedela' kako je tu zahtevno čeprav spodaj na razpotju piše zelo zahtevna pot. Včasih res ostanem brez besed ampak ljudje, resno, razumem, da ste supermeni in ravno danes se sigurno super počutite in vam sigurno nebo zdrsnilo...kaj pa planinci pod vami, nad vami, ob vas...Naslednjič ste lahko prav vi pod nekom, ki nehote butne kamen dol......
Raduha1 Raduha2 Raduha3 Raduha4 Raduha5 Raduha6 Raduha7
Domch     
20.8.2018
Jaz sem bil gor v soboto 19.08. Gor po zavarovani, dol pa skok še na Lanež in preko Durc nazaj na Grohot in do Bukovnika. Na Zavarovani nisem srečal nikogar, skala pa mestoma mastna, pa tudi krušljivost je vsako leto večja. Preko Durc pa vidiš marsikaj od zgoraj napisanega.
pohodnik38     
20.8.2018
Včeraj v nedeljo 19.8. sem opravil pot Rogovilec-Grohot in na Raduho po plezalni.En dan prej so napovedovali da bo malo verjetnosti za nastanek neviht.Potem pa med potjo še preverim svežo napoved in ugotovim da so možne nevihte ob cca 14 uri.Pa še držalo je.Zato sem malo pospešil korak in lepo opravil pot le ni bilo daljših postankov in čilanja na soncu.Pri Rogovilcu dam radler hladit v Savinjo med tem da se preobujem pa ga potem kresnem preden grem domov pa je že zagrmelo in se ulilo.

Pot pa na začetku malo kaos poti ni pa sem se vse eno zanešl in potem v nadaljevanju ujel pot.Podor na poti ki je še aktiven zato previdno.Malo pred Grohotom pa nekaj smrek čez pot.Sama plezalna pot pa ni nekih posebnosti le skale so bile malo spolzke.

SLIKE in osebni vtisi z poti

Lp! Tonenasmeh
Raduha Na začetku malo kaosa na poti1 Raduha Lepi jutranji razgledi2 Raduha Pozor podor3 Raduha4 Raduha V plezalnem delu5 Raduha Pa štempel za spomin na opravljeno pot6 Raduha Malo čudni časi na tablah7 Raduha To bo že bolj držalo8 Raduha Kar po vlaki ob povratku9 Raduha Malo je zagrmelo10 Raduha Potem pa se je vlilo kot iz škafa11 Raduha Pa še držalo je kot zadnje čase vedno...12
Janezs     
20.8.2018


Trije smo bili gor ponoči ( na K-24), zato smo šli gor preko Durc, sama tema,mir in tišina. Lp.
Raduha1 Raduha2 Raduha3 Raduha4
306     
21.8.2018
#pohodnik38 očitno sva delala isti krog. Si uro pred mano štartal. Ampak na začetku je pares kaos skozi poseko. Komaj slediš stezo. Saj gre...ampak majceno iznajdljivosti in pozornosti je treba. Kar se dežja tiče se je pa vrhunsko izšlo...2 min po prihodu do avta velik nasmeh Srečno in varen korak v prihodnje.

LP, R
Stranica: 1 2 3 ... 55 56 57       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje