Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Strelovec
jprim     
14.10.2017
Današnje potepanje na Strelovcu in nabiranje šipka ...
Krasno za oči in dušo, res jesenski pogled na naše čudovite gore ti prinese radost in veselje, da ima človek srečo, da vse to doživi.Prekrasna jesen v gorah.
Strelovec1 Strelovec2 Strelovec3 Strelovec4 Strelovec5 Strelovec6 Strelovec7 Strelovec8 Strelovec9 Strelovec10 Strelovec11 Strelovec12 Strelovec13 Strelovec14 Strelovec15 Strelovec16 Strelovec17 Strelovec18 Strelovec19
sasgittariusvz     
23.12.2017
Da li je tko bio na Strelovcu iz Robanovog kota?
sasgittariusvz     
19.1.2018
Bio tko na Strelovcu?
KlemenD     
31.1.2018
V nedeljo 28/1/18 opravil pot Dom Planincev - Klemenča jama - proti Krofički ter prečenje pod njo na greben Strelovca. Sledi predhodnikov naprej od Klemenče jame (če so sploh bili) ni bilo opaziti. Razmere so bile precej neugodne - zaradi česar sem tudi opustil misel na Krofičko. Proti Strelovcu sem se kar namučil z gaženjem in od izhodišča porabil praktično več časa kot dan pred tem na Ojstrico z Lučke Bele.
Nazaj po poti pristopa se mi ni dalo, tudi za ovinek preko Icmankove planine mi je zmanjkalo volje, zaradi česar sem sestopil direktno na Plesnikovo planino mimo zanimivega bivaka po nekakšni grapi. Imata mogoče omenjena bivak (ali stan) ter grapa kakšno ime (sem priložil nekaj slik)? Če kdo slučajno ve, ker kolikor sem gledal karte in zemljevide teh podatkov nisem našel.

Več pa v video prikazu, kjer sta vidna tudi dva precejšnja plazova (eden že takoj pod Krofičko - pri macesnu, drugi pa na izstopu omenjene grape pod Strelovcem)….

https://www.youtube.com/watch?v=pgaCbLCS8H8


Strelovec Plaz pod Krofičko.1 Strelovec Greben Strelovca.2 Strelovec Stan pod grebenom Strelovca.3 Strelovec Izstop iz grape.4 Strelovec Plaz na izstopu grape.5 Strelovec Plesnikova planina - s potjo sestopa.6
ZoranPeternelj     
2.9.2018
Lp. Zanima me, če je slučajno kdo v zadnjem letu prehodil pot čez hudi graben?
geppo     
3.9.2018
Zanima me kje poteka pot čez Hudi graben?
Sem že poštudiral! Tu še nisem hodil.
Bo treba enkrat po tej poti.
lp
ZoranPeternelj     
3.9.2018
Oj. Tudi jaz še nisem hodil tam. Bi pa šel krožno iz Solčave do Kneza in Haudeja, čez Rožni vrh in Lucjan, do Strelovca, Icmankove planine in čez Hudi graben nazaj. Pot čez Hudi graben je na karti vrisana kot markirana pot med Icmankovo pl. In Spodnjim Icmankom. Lahko ti javim, ko bom šel. Če bo sreča, na lep oktobrski dan.
geppo     
3.9.2018
"Pot čez Hudi graben je na karti vrisana kot markirana pot med Icmankovo pl.in Spodnjim Icm. "
Se malo pozanimal in markacije so/nisozmeden
bo zanimivocool
Točna takšno varianto sem si zamislil tudi jaz. Edino me moti tisti ovinek - Zgornji Icmanik?
Tam bi se po moje dalo spustit v graben in presekati...
povej, pa greva
lp
ZoranPeternelj     
3.9.2018
Verjetno se da kje presekati nasmeh... Smo na vezi. Lp
Ninđa     
17.9.2018
@ZoranPeternelj imaš zs

@geppo obstaja kakšna lovska pot do Kneza iz Rogovilca/Govca? Gospod v Solčavi mi je rekel, da je bila včasih markirana planinska pot do Kneza iz Robanovega kota. Tista serpentinasta cesta ne predstavlja nobenega veselja nasmeh Lahko tudi preko zs mežikanje

Lp, Nino
geppo     
17.9.2018
Kar kmalu od Haudeja grem čez travnik in prvič prečim cesto. Potem je do Robana kar nekaj prečnic in tudi stare markacije se najdejo.
Del poti je pa treba tudi po cesti ( spodnji del ). Kar nekajkrat se izogneš ceste. Prečnice proti Rogovilcu nisem nikoli iskal, ker sem vedno imel avtomobil v Robanovem kotu.
S Strelovca sem se pa večkrat spustil po grapi Špilak do planšarije v Robanovem kotu.
Vedno sem se spuščal, gor tu nisem hodil.
lp
Strelovec Tu imam prvo prečnico in potem ko pridem do ceste spet prečim1
geppo     
11.10.2018
Greben strelovca/Icmanikova planina/Hudi graben

Pred mesecem sva z Zoranom podebatirala o Hudem grabnu. Se nama je pa uspelo dogovoriti in danes sva realizirala dogovorjeno. Ob 7:30 sva parkirala v centru Solčave. Prečila cesto in mimo cerkvice v strm breg, ki se pozneje potegne v široko gozdno vlako. Po blatni vlaki do opuščene Oprešnikove domačije. V breg po nepokošenem,opuščenem travniku v gozd. Uspe nama hitro poiskati markirano pot. Pot poteka nad gozdnimi strminami, preči zlizane gozdne grape pod skalnatimi pečmi. Užitek za hojo v tem jesenskem barvilu. Lepa pot je! Kaj kmalu sva pri Haudeju in odpre se pogled na Ojstrico, Krofičko, Križevnik. Prečiva pašnik nad Knezovo domačijo. Spotoma se spogledujeva z grebenom Strelovca. Vršni greben Strelovca je tako "nedolžen", travnat z lepimi macesni a ta SV kamniti greben del pa kaže popolnoma drugačno podobo. Skalni stolpi, konice štrlijo v zrak nad navpičnimi stenami. Ko načrtujeva kako se bova lotila grebena, se zavedava da ne bo čisto enostavno.
Do začetka grebena prilezeva po bljižnicah in nekaj po lepo prehodni vlaki, ki vodi do grebena. Ta nama kmalu pokaže, da ne bo šale. Nekaj časa še po lovski, potem pa uvidiva, da se umika skali in pelje precej nižje.
Do zadnjega skalnatega vrha naju čaka precej trdega dela. Skala, ozki prehodi, strmo, skoraj navpično mokro ruševje, še za "natečje"se grabiva. Na vrhu, ko preide skala v travnato podlago ( Lucjan 1679m nmv )si podava roki in si osveživa suha usta z vodo. Polna sva še adrenalina. Sledi še klasika grebena in spust proti Icmanikovi pl. Obiščeva Logarsko peč 1536m nmv. Malicava nad prepadi na toplem soncu. Mimo Icmanikove planine spust v Hudi graben. Poseka je malo skrila pot. Nad nama čistijo ostanke vetroloma in proti nama od vrha čez skalovje poleti drevesna rtina z razvejanimi koreninami. Delavci naju opozorijo z glasnim vpitjem, na drvečo navarnost. Poka, lomi, kruši kamenje, kot da bi vlak peljal po strmini. Se ustavi cck. 100m nad nama.
Večkrat pogledam navzdol in sedaj vem zakaj se imenuje Hudi graben...
Do kmetije Zgornji Icmanik še malce ponekod loviva pot. Od tam pa že vidiva cerkvico v Solčavi, kjer sva parkirala. Po cck. malo več kot 8urah sva na izhodišču.

Od Solčave do Kneza brez težav. Lepa slikovita pot!
Skalnati greben je zelo zahteven. Se dajo poiskati obvozi, je pa potrebna velika pazljivost!! Samo za zelo iskušene brezpotij.
Hudi graben bolj slabo markiran, smernih tabel skoraj ni in to je največji problem na poti.
lp
Strelovec Vzpon se prične v Solčavi1 Strelovec  Opuščena Oprešnikova domačija2 Strelovec Vlaka proti domačiji3 Strelovec Na markirani poti proti Haudeju4 Strelovec Na markirani poti proti Haudeju5 Strelovec Razpelo ob poti6 Strelovec Haudej 1:30ure od Solčave7 Strelovec Razmišlja, naju pride popljuvat...8 Strelovec Oglejuje si naju zelo pozorno9 Strelovec Tja gor sva namenjena. Čez tisti greben do vrha Strelovca10 Strelovec Prične se zares11 Strelovec Lep prehod in pošudran spust12 Strelovec Zadaj Rožni vrh 1478m nmv in v ospredju greben Strelovca13 Strelovec Lep prehod nama omogoči dokaj enostaven napredek14 Strelovec Na grebenu15 Strelovec Na grebenu16 Strelovec Na grebenu17 Strelovec Greben18 Strelovec Travnati greben Strelovca19 Strelovec Pogled nazaj20 Strelovec Kar naj še spušča trose21 Strelovec Klopca z razgledom22 Strelovec Po grebenu naprej23 Strelovec Icmanikova pl. in Hudi graben pod njo24 Strelovec Pogled na najtežji del grebena Strelovca25 Strelovec Holcarska bajta26 Strelovec Pozer pri Zg. Icmaniku27 Strelovec Pozer pri Zg. Icmaniku28 Strelovec Postrvi nadzirajo kvaliteto pitne vode29 Strelovec Urejanje Hudega grabna30 Strelovec Izhodišče 31 Strelovec Na Logarski peči 1536m nmv32
Ninđa     
11.10.2018
Čestitke!
Lp, Nino
pika     
12.10.2018
Lepo sta to izpeljala, čestitam.
garmont     
11.12.2018
Danes iz Robanovega kota mimo Knezove planine na vrh.
Snega je malo, mogoče največ 10 cm proti vrhu, je pa pot pomrznjena in ponekod poledenela. Zjutraj še lepi razgledi, kasneje pa se je stemnilo.
Lp
Strelovec Ojstrica in Krofička v jutranji zarji.1 Strelovec Lepotica...2 Strelovec Tole pa je razgled iz dnevne sobe.3 Strelovec Začetek poti nad Knezom.Spodnja,stara pot je težko prehodna.4 Strelovec Snega ni veliko.5 Strelovec Lokalci. Vsaj 20 jih je bilo.6 Strelovec Knezova planina7 Strelovec Zadaj se je pričelo temniti...žal.8
Stranica: 1 2 3 4       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje