Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Šmartinsko jezero
8.10.2019 - ločanka
Včasih izbereš pot po ravnem in ker je bila hoja okoli Šmartinskega jezera že dalj časa v planu, sva v nedeljo izbrala prav njo.
To jezero je bližini Celja in po tabli sodeč, je sprehajalne poti za okoli 3 km, primerne za vse vrste pohodnikov, videti je bilo tudi tekače.
A nama samo urejene poti ni bila dovolj, zato sva se odločila jezero spoznati po celotni dolžini njegove obale, torej malo je bilo potrebno po gozdu, pa prečenje močvirskih travnikov, brez skakanja čez vodne jarke pa tudi ni šlonasmeh. Ponekod res povsem zaraščeno s trsjem, pa tudi razno trnje je bilo vmes, da te je grabilo z vseh strani.
Se je nabralo celotne hoje za okoli 13,5 km.

Celotno pot okoli jezera najbrž opravijo bolj redki, če sploh kdo. Srečavala sva pa ribiče, ki so potrpežljivo namakali svoje trnke, za ribolov so sicer točno odmerjene ribiške trase, z nekakšno dovolilnico je bilo moč prebrati.

Ko sva pot zaokrožila, pa sva naletela na še na pravo tekmovalno regato modelarskih jadrnic, ki jo jih njihovi lastniki spretno krmarili na obali, mi gledalci smo si pa pri tem tudi napasli oči.

Sva bila zadovoljna s celotnim izletom, še posebno zato, ker sva jo odnesla brez večjih prask, pa tudi brez hujše moče v supergahnasmeh. Par dotikov ob žice električnih pastirjev pa tudi ni bilo prehudo.

Šmartinsko jezero začetek poti, najprej po sprehajalni poti, potem pa naprej ob celotni obali jezera1 Šmartinsko jezero2 Šmartinsko jezero taščica pod mostičkom3 Šmartinsko jezero4 Šmartinsko jezero ob prijetni ograji5 Šmartinsko jezero6 Šmartinsko jezero pogledi s sprehajalne poti7 Šmartinsko jezero8 Šmartinsko jezero tu čez in nato okrog9 Šmartinsko jezero ob poti10 Šmartinsko jezero11 Šmartinsko jezero ribolovna mesta12 Šmartinsko jezero rogos13 Šmartinsko jezero dosti čolnov ob obali14 Šmartinsko jezero jesensko-ribiški moment15 Šmartinsko jezero16 Šmartinsko jezero včasih kar ob ograjah17 Šmartinsko jezero nisva jih motila18 Šmartinsko jezero19 Šmartinsko jezero20 Šmartinsko jezero21 Šmartinsko jezero preko močvirskih travnikov22 Šmartinsko jezero23 Šmartinsko jezero bolj klavrna podoba24 Šmartinsko jezero prihod na izhodišče z nasprotne strani25 Šmartinsko jezero prava mala regata modelarjev26 Šmartinsko jezero prav cortkane27
zlatica     
9.10.2019
Ločanka, res zanimiv cilj za vaju, ki sta vajena vseh vrst gora. Imela pa sta res lep dan. Morda veš, kateri hribi so v ozadju na sliki 16?
ločanka     
9.10.2019
zlatica, a veš da ne vem, zanima me pa! Posebno tisti kot tebe s slike 16. Če kdo slučajno ve, naj nam povenasmeh
redbull     
9.10.2019
Po obliki bi lahko bil Gozdnik 1090m. Zasavsko-Posavsko hribovje

lp

D
garmont     
9.10.2019
Ali pa Kamnik...861m.
ločanka     
9.10.2019
hvala obema za mnenja, nič od tega mi ni poznanonasmeh
zlatica     
9.10.2019
Hvala obema tudi z moje strani. Malo sem preverjala oba omenjena vrhova po fotogafijah in se bolj nagibam v smer Gozdnika.velik nasmehnasmeh
Zvonček     
9.10.2019
Bo kar Gozdnik!nasmeh Lp
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje