Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj

Jakobova pot - Višarska smer

Print
sirt16. 04. 2014 10:18:20
Bagi ne zamerit,če te malo popravim.V Radolci se spustiš do Save,ki jo v Lancovem prečkaš in mimo sotočja obeh Sav poteka pot ob Savi Bohinjki(sl.18) proti Bodeščam.Do Radovne pa boš prišel v Krnici.
Pa brez zamere.zavijanje z očmi
(+1)všeč
bagi6. 04. 2014 15:35:31
Seveda ne bom zameril, maš čisto prav zadrega. Sem bil z mislimi že mal pri naslednjem dnevu ko Radovna dolgo družbo dela. Hvala za popravek nasmeh.
(+2)všeč
bagi20. 04. 2014 21:57:51
Dan 3 - pot od Bleda do Kranjske Gore

Še eno lepo jutro se dela nasmeh. Zadnji pozdrav gostiteljem, nahrbnik na rame in pot pod noge. Madonca, a sem že povedal kolko je težak ta moj sopotnik ??? Za dobrih 10 kg ga je z vsem kar rabiš za teden al pa mesec hoje, ni razlike. Kar postaven je ko ga takole gledam do vrha napolnjenega zavijanje z očmi.

No pa pojdimo naprej. Mimo odcepa na Blejski grad nadaljuješ ob glavni cesti v smeri Gorij dokler te naslednji odcep levo ne povabi proti blejski želežniški postaji. Prehodiš še dober kilometerček nato pojdi desno skozi podvoz. Tu se začnejo oznake za Jakobčke ki te do Italije ne bodo več zapustile. Kmalu preideš na gozdno potko ki te po obronkih travnikov popelje proti Zg. Gorjam, mimo cerve do trgovine najboljšega soseda. Za njo se boš proti grajskim mlinom in Grabčam spustil, čez most šel in se čudil kako lepo je tam velik nasmeh. Po desnem bregu te pot vodi proti Krnici in naprej po dolini Radovne. Smer je jasna. Do Psnaka na okrepčilo in nato kolenogriz po asfaltu čez Kosmačev preval proti Mojstrani mrk pogled.

V Mojstrani pa le malce popazi. Ena sama majcena rumena puščica na pločniku blizu trgovine ti bo pokazala pravo smer. Po levem bregu Save boš šel mimo parka in nato po večinoma neznanih potkah proti Martuljku. Vmes se boš kolesarki priključil in v Martuljku pred mostom spet malce popazil. Pot tu zapusti kolesarko in preide čez cesto na desni breg Save. Mimo hotela Špik nadaljuj po široki stezi in kasneje po gozdni stezici vse do Kranjske gore.

Tu sem spal v hostlu Nika, ki je takoj ob poti. Mala sobica je postala moja za eno noč in tuš je poskrbel da sem se pošteno odmočil velik nasmeh. Da je bilo veselje še večje so me za zajtrk kar v sosednji hotel napotili in tam sem imel olala hrane na razpolago. Dobro za želodček, slabo za prve jutranje korake zadrega.

Današnji del poti bo pisana na kožo vsem ki raje malce bolj po ravnem hodijo nasmeh. 38 km nanese in nekje na od 8 do 10 ur le računaj


1
2
Tam spodaj je oznaka za Jakobčke3
Majcen utrinek na poti proti Gorjam4
No, tole so pa že Zg. Gorje. Cerkvica je tvoj cilj, tam so oznake5
Grajski mlin je tu spodaj, le oglej si ga6
Radovna v Grabčah7
Potka proti mostu v Krnici8
Moj domači kraj. Cesta po dolini Radovne gre po desni.9
Dolgo boš hodil po njej10
Malce so jo načela leta11
Včasih letno kopališče, danes vse ograjeno in prepovedano12
Lej kako je nasmejan ker mu ni treba peš13
Nič ne laže, res je tako strmo14
Ta te v Mojstrani popelje na pravo pot15
Desna je tvoja16
Takole skrita je potka ob levem robu Save17
Tegale lepotca pa skoraj vsi poznamo, kajne ?18
Simpatična družba ob poti. Pogovarjal se pa nismo veliko19
 Tukaj boš v Martuljku zapustil kolesarko20
Po tej gozdni potki boš prišel v Kranjsko goro21
Prenočišče za to noč22
(+6)všeč
bagi21. 04. 2014 11:21:19
Dan 4 - pot iz Kranjske Gore do Višarij

Prišel je, zadnji dan je prišel nasmeh. Kar ne moreš verjeti kaj vse si že prehodil, kajne ?? Nimaš več veliko do cilja, lepa bo današnja pot, le malce vzpona bo še na Višarje. Tam okoli 1000 višincev bo za lep zaključek zavijanje z očmi.

Kar čez cesto proti osrednjemu trgu Kranjske Gore pojdi in se tam priključi kolesarki ob vznožju smučišč. Široko pot boš imel vse do Žabnice nad Trbižom, zato ne išči preveč oznak za Jakobovo pot. Ne bo jih več in jih tudi ne potrebuješ. Po kolesarki prestopiš mejo in jo pri razcepu za Belopeški jezeri mahni desno proti Trbižu. Lepa je ta trasa nekdanje železne ceste po kateri hodiš nasmeh. Tudi v Trbižu boš presenečen kako elegantno se boš izognil vseh prometnic in užival v razgledu daleč naokoli. Do Žabnice boš šel in sredi vasi levo proti gondoli obrnil. Sedaj se pa le pripravi na zaključen vzpon, vreden prehojene poti eek.

Nič ne glej na smučišče, ne boš šel tam. Na Višarje se boš povzpel po stari romarski poti. Mimo gondolske postaje se nameni kot bi se vračal proti Trbižu. Avtocesto imaš sedaj na levi strani, na desni pa velik travnik s parkirišči ob njegovem robu. Na koncu travnika imaš zborček hiš, proti katerim se desno obrne ozka asfaltna cesta. Tam boš znamenje ugledal in prve oznake za Mt. Lussari tudi niso več daleč. Na pravi poti si, kmalu boš hodil po makadamu, sem ter tja duškal nad strmino in se vztrajno bližal cilju. Malce pod planino boš na desni videl novi del poti. Tja pojdi. Stara je morala svoj prostor prepustiti napredku v obliki smučišča. Še malce, še slabe pol urce in na vrhu si. Cilj je dosežen, zmagal si. Čestitam tebi in vsakemu posebej ki je prehodil to pot od Ljubljane do Višarij. Lahko si ponosen nase nasmeh.

Današnje zaključne poti bodo veseli vsi tisti ki jim nekako vedno uspe da zaidejo zavijanje z očmi. To je tu skoraj nemogoče. Slabih 30 km nam bo na koncu pokazal števec in 8 do 10 ur hoje od Kranjske gore.

Še ena majhno opozorilce …. preveri vozni red gondole za povratek. Jaz sem bil tam konec septembra in med tednom ni obratovala. Takrat so tudi Višarje samo vasica duhov. Vse je zaprto, ni okrepčila in še peš moraš nazaj v dolino eek. In naj te ne premami povratek po smučišču zavijanje z očmi.


1
2
Prijetna pot, čeprav asfaltna. Ob robu hodi, je mehkejša3
Tele so pa iz Rateč doma4
Dovoljeno samo za lastnike ... hmmm ... meni čisto nov pomen prometnega znaka5
Ko te pozdravijo rumene črte si že pri naših sosedih6
Sosedje kar dosti kolesarijo, veliko več jih je bilo kot pri nas7
Tak lep železen most je bil dokler ga niso na novo z deskami obložili8
Takole gledaš Trbiž pod sabo9
Zgornji del Trbiža10
Na poti proti Žabnici11
Ta oznaka je čisto na začetku romarske poti na Višarje12
Prijeten makadam, vsaj na začetku :)13
Prošnja po neuslišani ljubezni ???14
Prijetna gozdna potka pod planino, pred kratkim na novo urejena15
Tako imenovani *napredek*16
Ta vasica bo še dolgo imela svoj čar čeprav napredek sili tudi tu gor17
Višarje18
(+7)všeč
barand10. 05. 2016 09:50:06
Gospod Emil (Bagi) na vaš meil gasperin.emil@gmail.com sem vam poslala nekaj vprašanj. Če boste utegnili odgovoriti bom zelo vesela. Hvala vam in lep pozdrav.
všeč
bagi10. 05. 2016 10:07:24
@barand ... odgovori vsekakor pridejo v kratkem. Komaj nekaj dni je namreč od zaključka mojega letošnjega španskega Camina in še nisem čisto na tekočem z vsemi zadevami nasmeh
(+3)všeč
barand10. 05. 2016 13:24:05
Najlepša hvala in čestitke za opravljeno pot.nasmeh
(+1)všeč
darinka410. 05. 2016 17:46:30
Čestitke še z moje strani .Upam, da so čevlji še celi.nasmeh
(+1)všeč
Majdag15. 02. 2017 15:11:12
Po oznakah rumenih školjk..

.. Pa sva šli včeraj z mojo Iro prehodit del te Jakobove poti. Začneva v Mojstrani in zaključiva pri glavni cesti malo pred Martuljkom. Luštne gozdne stezice, trenutno malo poledenele, ki vodijo na kolesarsko cesto. V obe smeri se kar nabere km. Na vsej poti tišina, mir in sonce. Le ptički se še niso oglašali.nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/02/ob-savi-dolinki-po-oznakah-rumenih.html
- Mojstrana1
- Utrinki2
-Pri glavni cesti3
- Utrinki4
(+3)všeč
Majdag4. 03. 2017 16:58:16

Po oznakah rumenih školjk..

...Nadaljujeva včeraj z mojo Iro, od tam pri mostu. Najprej po kolesarski in nato po stezicah, potkah tik ob gozdu. Luštno potepanje....nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/03/od-martuljka-do-krgore-po-oznakah.htmlo
- Zanimivo nebo1
- Martuljške gore2
 - Pozdrav ob poti3
- Pred hotelom Špik4
(+3)všeč
marsus7. 03. 2017 09:55:29
Majdag, tvoj blog od Martuljka do Kranjske gore se ne odpre...
(+1)všeč
geppo7. 03. 2017 10:02:44
Poglej na desno stran bloga - arhiv
klikni na: od Martuljka do Kranjske G. in bo odprlo
lp
(+2)všeč
Majdag7. 03. 2017 10:13:56
...Pa res, hvala marsus in geppo, že vem zakaj je do tega prišlo..nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/03/od-martuljka-do-krgore-po-oznakah.html
- Čaka na novo preobleko...1
(+2)všeč
Majdag16. 03. 2017 12:51:10

...Od Kranjske Gore do Zelencev... Vedno bolj mi je všeč to potepanje. Grem do kamor zmore Ira in se obrneva nazaj. Mimo Kranjske Gore se vedno le peljem. Pa je tako čudovita in veliko zanimivega je na poti...velik nasmeh


http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/03/od-kranjske-gore-do-zelencev-po-oznakah.html
- Odsev Ponc na gladini jezera...1
- Nova  razgledna hiška...2
- Trg v Kranjski Gori...3
- Čakata na goste...4
(+5)všeč
sirt116. 03. 2017 15:56:55
V komentar pred sliko 61 se je prikradla napaka. Vasica Podkoren.
(+1)všeč
Majdag16. 03. 2017 17:13:15
...Hvala sirt1, sem popravila.nasmeh
všeč
Petra53. 04. 2017 11:37:49
V soboto sem po petih dneh hoje tudi sama zaključila Gorenjsko Jakobovo pot. Bilo je nepozabno, posebno zato, ker sem sončni vzhod na Višarjah dočakala na svoj rojstni dan. nasmeh
Za pot se porabi vsaj pet dni, še bolje bi bilo šest... Dolga je predvsem iz Bleda do Kr. Gore ter od Kr. Gore do Višarij. Sama bi si vsaj zadnjo etapo malo skrajšala, da bi imela manj ravnine in je korak v klanec lažji. Sicer pa kljub občasno nejasnim oznakam prečudovita pot in občutki, ki se jih ne da opisati... Zato - pojdite na Pot.
(+3)všeč
Majdag3. 04. 2017 16:58:35

Od Zelencev do vasice Bela Peč...
...Pa sva zopet vzele malo pot pod noge in nadaljevale od Zelencev do vasice Bela Peč v Italiji. Zjutraj še ni veliko kolesarjev in ob poti je dovolj travnatega dela, da jih ne oviraš. Lepa je ta pot in uživanje v naravi je enkratno...nasmeh


http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/04/od-zelencev-do-bele-peci-po-oznakah.html
- Še sonček dela družbo1
- Vse je na ogled2
- Rateče3
- Labirinti4
(+3)všeč
Majdag13. 04. 2017 14:50:34
....Od Bele Peči do Trbiža...se kar nabere kilometrov v obe smeri. Včerajšnji dan je bil hladen in super za potepanje. Uživanje pod milim nebom, ko korak ubira svojo pot je posebno doživetje....nasmeh



http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/04/od-bele-peci-do-trbiza-po-oznakah.html
- Cerkev v Trbižu z dvema sredjeveškima stolpoma..1
- Rumena školjka pri prečenju glavne ceste2
- Nad nama avto cesta, spodaj pa tunela3
- Velikanski kip  ob kolesarski cesti4
(+5)všeč
Majdag30. 04. 2017 15:40:54

...Od Trbiža do Žabnice...naju je tokrat vodila pot. Lepo je hoditi tudi ob glavni cesti, kolesarska je široka in promet ne moti. Prav zanimiva pot, nasmehše malo pa...nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/04/od-trbiza-do-zabnice-po-oznakah-rumenih.html
- Rumena školjka, edina na tej poti..1
- Spodnja postaja kabinske  žičnice v Žabnici...2
- Nekaj se dogaja?3
- Trg enotnosti v Trbižu in cerkev sv. Petra in Pavla.....4
(+1)všeč
Stranica:1234
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići