Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Puštalski krog
ločanka     
5.4.2020
Tudi jaz sem se na posamezne vrhove v tem krogu povzpela že neštetokrat, a celoten krog sva oba včeraj opravila šele prvič. Enkrat sem ga nekaj že delala, a takrat je bil pričetek na sv.Andreju, pa takrat ta krog še ni imel imena. Če pa ni imena, potem pa to ni istonasmeh. Z imenom se vendar vse šele pričnenasmeh.

Vsi vrhovi so v okviru naše občine, ali pa na meji. Vmes sva malo pogledovala v druge občine, ampak to vendar ni prepovedano. Gledaš lahko. Sta na vrhu Tošča sedela dva, ki sta pravila, da sta prišla iz Podutika. Sem pomislila, da sta kršila pravila, kolikokrat, pa že nisem računala.

Prelep je svet tega kroga, lepa pot in čudoviti pogledi prav na vse strani. Pot je dolga, daljša kot sem pričakovala, ampak vlekla se pa ni. Prav nikjer. Vedno je pa nekaj, kar človeka najbolj pritegne in včeraj so to bili prelepi zeleni travniki sv.Ožbolta in njegove bližine.

Puštalski krog  pri kopališču, začetek in zaključek prelepe ture1 Puštalski krog kuža te vedno pričaka na vogalu te, sila zanimive hiše2 Puštalski krog ostanki nekdanje domačije  Pr Ciber na Sv.Andreju3 Puštalski krog proti Lubniku4 Puštalski krog pri križu pod sv.Ožboltom5 Puštalski krog prelepi travniki6 Puštalski krog pogled nazaj na cerkev sv.Ožbolta7 Puštalski krog travniki Polancovega vrha8 Puštalski krog proti Aličevi domačiji9 Puštalski krog tu mimo, resje  v polnem razcvetu10 Puštalski krog po tej cesti11 Puštalski krog levo gre pot na Črni vrh, desno pa na sv.Ožbolt12 Puštalski krog pogled nazaj na vas Selo13 Puštalski krog naprej proti Tošču14 Puštalski krog pokuk v drugo občino15 Puštalski krog16 Puštalski krog breze, borovci, resa, vse to na enem mestu17 Puštalski krog Sv.Jedrt18 Puštalski krog ob poti19 Puštalski krog domačije sv.Ožbolta  - PrAlič, PrPolanc in  Vrbanček20 Puštalski krog v ozadju Pasja ravan21 Puštalski krog vzpon proti Tošču22 Puštalski krog razgledna točka23 Puštalski krog proti Osolniku24 Puštalski krog vrh25 Puštalski krog pogled do Storžiča26 Puštalski krog Mrtancova planina27 Puštalski krog proti Stolu28 Puštalski krog pogled na Loko29 Puštalski krog za gradom sv.Tomaž, za njim Ratitovec30 Puštalski krog tu pa zaključek, ob zasluženem  pivu iz hladilne torbe31
zvončica     
5.4.2020
Lepo, ločanka, kot vedno. To pot še zapisano duhovito in odlično dokumentirano. Vem, da nas boš razveselila še s kakšnimi izleti do ukinitve ukrepov. Lp
Stranica: 1 2       
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje