Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Šmarna gora
15.1.2008 - nele
NOCNI POHOD NA SMARNO GORO
Šmarna gora1 Šmarna gora2 Šmarna gora3 Šmarna gora4 Šmarna gora5 Šmarna gora6 Šmarna gora7
okmod     
22.10.2009
mi lahko kdo pove kdo je skrbnik cerkve na šmarni gori. Kje bi ga lahko kontaktiral.
turbo     
22.10.2009
Pokliči na spodnji naslov:

Šmarna Gora;
Podružnična cerkev Matere Božje;
Župnijski urad: Vodice 01/832 31 02

Če te zanima še kaka cerkev, pa poglej na:
http://lj.rkc.si/?id=44&fmod=0

Pomagaj si sam in internet ti bo pomagal ! mežikanje
tisa     
7.11.2010
Ker sem ljubljančanka se rada podam na Šm.g., zato me zanima, če je poleg običajnih poti, ki sem jih prehodila sama ali so navedene v pohodniških vodnikih, tudi kakšna druga pot, mogoče manj obljudena?
Hvala za odgovor.
viharnik     
7.11.2010
Iz Tacna je najbolje iti do Sp.Kuhinje,nato krenemo na izravnavi kuhinje v levo čez Zatrep in kasneje desno zavijemo na Pot Svobode.Na grebenu,ko se naša pot združi z Vestrovo iz Vikrč pa desno do vrha Šm.Grmade in podaljšek do vrha Šmarne gore.
Drugače pa predlagam skok v bližnje Polhograjce,kjer je več prostora,odnosno več poti in variant in več miru obenem.
Npr.1.Slavkov dom-Jeterbenk(po grebenu)2.Tošč iz Rovtarja ali Omejca.3.Dom Govejek-Gontarska pl.-Veliki Babnik-Rovtar...
tisa     
7.11.2010
Viharnik najlepša hvala za več kot izčrpen odgovor. Srečno!
tisa     
16.11.2010
Ampak povedati moram, da me zelo jezi, ker nobena pot, ki pelje na Šm.goro ni poimenovana po Jakobu Aljažu, saj je bil rojen ob njenem vznožju (Zavrh) in na njej služboval nekaj časa. Že njegov oče je kot cerkveni ključar služboval na njej.Tudi, ko je živel na Dovjem, je vedno nosil v srcu svojo goro in vasico pod njo.
POLJANC     
16.11.2010
Na vrhu Šmarne gore lahko kupite
razglednico,kjer so označene skoraj vse
poti.Sam sem prehodil prav vse.
Gorazd G     
16.11.2010
Za tiso mežikanje

http://www.gore-ljudje.net/novosti/32013/


http://www.kam.si/slovenske_pespoti/aljazeva_pot_od_doma_do_doma.html
tisa     
16.11.2010
Najlepša hvala POLJANCU in Gorazdu za razlago in pomoč.
To se pravi, da je pot od rojstne hiše do vrha, Aljaževa pot. Me zelo veseli.
Razglednico bom kupila prvič ko pridem gor.
Knjigo bom pa tudi takoj nabavila, upam, da je na razpolago. Čudi me, da je tudi v knjižnici nisem zasledila, ali pa je bila vedno, ko sem brskala po tovrstnem oddelku, sposojena.

Lepo vaju pozdravljam in srečno.
viharnik     
30.12.2010
Danes sem na kratko skočil gor čez Spodnjo kuhinjo(ime od Turkov,ki so na planoti postavljali kuhinje in tabore za obleganje Šmarne gore).Zgoraj srečam še sošolca in sošolko izpred 30let(osnovna šola),spijemo čaj in pokramljamo na toplem soncu.Zgoraj na sedlu je nekaj cm snega in tudi v vršnem kuclju cerkve.poti so vse kopne in lepo hodne brez blata.Šmarna gora pa s svojo višino 45 hiš,visokih 8m,naloženih ena na drugo,že oddaljuje od dolinskega smoga,ki je viden z vrha na obzorju.Zaradi tega sem celo s prostim očesom,kasneje z daljnogledom opazil,da je na Grintavcu že narejena močna široka špura-gaz do vrha.Razgled brez oblačka.Lp!
tisa     
28.4.2011
Moje telo ne bi zmoglo kakega dvatisočaka zato je bila Šmarna gora prava izbira za danes,vreme pa tudi ni obetalo kaj lepega, so pa lepa severna pobočja Grmade saj tam trenutno cvetijo narcise in to kar v velikem številu.Na sedlu so me razveselile tudi ovčke z mladim naraščajem, kozice in osliček. Malo je tudi rosilo, obiskovalcev pa je bilo malo. Ker sem pozabila denarnico doma in fotoaparat sem ostala brez čaja in brez slikanih narcis.mrk poglednasmeh Lp!
iskalec     
28.4.2011
Lepe beseade o Šmarni gori. Res je,da imamo v bližini Ljubljane takšno goro, ki ima toliko različnih zanimivosti na enem mestu. Ohranimo to kar imamo. Kar zadeva denar sem tudi sam že večkrat prišel na goro brez denarnice, vendar mi je prijazno osebje v gostililni vedno postreglo na kredit.
IgorZlodej     
28.4.2011
A so še vedno Ledineki gor? Pred dolgimi leti, ko je družina Ledinek bila na obletnici nesreče (22.avgust...je Jožico nad Doličem zadela strela)in takrat sva jo z Mihom ob polni Luni mahnila sredi noči na Triglav, naj mi kdo pozdravi Miho. Pred več kot 30 leti sem bil tudi jaz pogost obiskovalec Šmarne gore.
minca23     
28.4.2011
Ja, ja, Ledineki so še vedno...Sicer je šel Miha v "penzijo", gostinstvo je predal hčeri, vendar "ji vseskozi diha za ovratnik", saj on brez Šmarne ne moremežikanje. Sem zelo pogosta obiskovalka te gore, zato bom rade volje prenesla pozdrave. nasmehnasmehmežikanje Minca
tisa     
28.4.2011
Iskalec, hvala za informacijo glede kredita. Če bi to vedela.....velik nasmeh.
Igor, res je Šmarna gora kar oddaljena od tvojega mesta bivanja, ampak mogoče te bo pot v prihodnje le popeljala tod okrog in takrat jo pa le pridi pozdravit.nasmehmežikanje
Irina     
10.5.2011
Oh, Šmarna je za vse prilike in vse dni v letu. Če ne veš kam, če nimaš veliko časa pa bi se rad razgibal, če bi bil rad sam ali v družbi, ona je vedno tu in vedno te je "vesela".

In, ker ne grem nikamor brez fotoaparata so v desetletjih obiskov nastale različne fotografije. Najljubša mi je lanskoletna in poimenovala sem jo "soba z razgledom". Par in pod njima Ljubljana. Mlada in zaljubljena, a je lahko še kaj lepšega?
Šmarna gora Par1
otiv     
23.5.2011
Ob številnih avtomobilih pod Šmarno goro sem že pomislil,da danes ni ponedeljek oziroma delaven dan.Ura je bila 7 in 45 min in kar nekaj ljudi se je že vračalo nazaj do svojih vozil,morda so hiteli v službo ali po drugih opravkih,skratka tempo življenja je vse hitrejši in prehud,to mislim ni dobro za vse nas.Kaj je temu vzrok,pa ne vem.
Lep pozdrav!
GregorC     
9.6.2011
http://www.rtvslo.si/tureavanture/novice/nic-vec-tezav-s-parkiranjem-za-romarje-na-smarno-goro/259456
POLJANC     
9.6.2011
ŠMARNA GORA JE ZAKON. ČE GREŠ PO MAZIJEVI ALI WESTROVI NI PRAV NOBENE GNEČE.VSEM LJUBITELJEM ŠMARNE GORE LEP POZDRAV.NASVIDENJE.
pikec1     
9.6.2011
Luštno je tud po šmarnogorski gor in dol, pa z bajkom nasmeh
Stranica: 1 2 3 ... 104 105 106      
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje