Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
popis foruma / Slovačka / Ostali planinski masivi - Slovačka / dolini mylnicka in furkotska
 Dolini Mylnicka in Furkotska
28.8.2015 - mito3000
Med enotedenskim potepanjem po Slovaški sva se zapeljala tudi do Velikih Tater. Za izhodišče sva izbrala Štrbske Pleso. Izbrala sva krožno pot, ki je lepo markirana z rumenimi markacijami. Dobesedno tlakovana pot po uri in pol pripelje do slapa Skok. Malo nad njim je manjše jezero. Nato nadaljujeva po zložni poti do naslednjega večjega jezera in nato po malo strmejšem delu do sedla Bystre, ki je bila tudi najvišja točka ture – 2314 m. Na zadnjem delu so pri vzponu v pomoč verige. Nato je sledil spust na drugo stran do naslednjega jezera. Tlakovana pot se začne spuščati, ki čez nekaj časa preide v malenkost strmejši spust. Rumena markirana pot se priključi na rdečo, ki ponovno pripelje do izhodišča. Za celotni krog sva lepo turistično potrebovala slabih 6 ur. Razgledi na poti so res bili nekaj posebnega tako da pot vsekakor priporočam.
Dolini Mylnicka in Furkotska1 Dolini Mylnicka in Furkotska Zložna tlakovana pot...2 Dolini Mylnicka in Furkotska Slap Skok3 Dolini Mylnicka in Furkotska Slap Skok od malo bližje4 Dolini Mylnicka in Furkotska Ob prvem jezeru5 Dolini Mylnicka in Furkotska Rumena markirana pot6 Dolini Mylnicka in Furkotska Tlakovci7 Dolini Mylnicka in Furkotska Končno se je začelo razkrivati...8 Dolini Mylnicka in Furkotska9 Dolini Mylnicka in Furkotska Jezero na drugi strani prelaza10 Dolini Mylnicka in Furkotska Spet malo več jasnine...11 Dolini Mylnicka in Furkotska Malo drugače kot pri nas...12 Dolini Mylnicka in Furkotska Prehojena pot...13 Dolini Mylnicka in Furkotska Razgledi14 Dolini Mylnicka in Furkotska Križišče poti15 Dolini Mylnicka in Furkotska16 Dolini Mylnicka in Furkotska maneken17 Dolini Mylnicka in Furkotska Štrbske Pleso18 Dolini Mylnicka in Furkotska Štrbske Pleso19
Maemi     
28.8.2015
Magično lepo... nasmeh
Po slikah sodeč prava tura za dušo.
mito3000     
28.8.2015
Tura je res za oči odpočit saj je ob poti precej jezer, slapov, zanimivih z zelenimi lišaji poraslimi kamninami... Precej drugačen svet kot sem ga vajen iz naših gora. Je pa zanimivo, da redko koga srečaš s pohodnimi palicami, ki jih pri nas na podobnih poteh uporablja večina pohodnikov.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje