Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Opći razgovori / Pijača na bone?

Pijača na bone?

Print
Karletto2. 08. 2011 09:16:28
Zadnjič sem v mojih planinskih krogih slišal eno hudo idejo. Pijača na bone.
Torej v koči kupiš naprimer 20 bonov (posebej) za pivo, čaj in potem jih unovčiš v tej isti koči pač, ko si žejen. Ta način bi bil verjetno primeren za domačine oziroma za pogoste obiskovalce in še oskrbniki/oskrbnice ne bi imeli težave z drobižem.
Če zadeva že obstaja, ne vem. Gruntamo toplu vadu? velik nasmeh
všeč
bats2. 08. 2011 11:23:14
meni osebno se to zdi preprosto brezobrestno kreditiranje koč.Poizkus (gnili kapitalizem) kako iz žepov ljudi potegniti čimveč in čimprej se je očitno preselil tudi višje.Kolikor bom spil in pojedel bom sproti plačal, pa tudi vezan ne bom na neko lokacijo, da bom moral bone porabiti(četudi je domač hrib).Pa še bankovec velja povsod, euro še čez mejo.velik nasmeh
všeč
wolphgang2. 08. 2011 13:15:53
žal mi je te razočarat, bats, vendar je planinarjenje že od samega začetka skomercializirano. Svetujem ti branje knjige "Iz mojega nahrbtnika" Janka Mlakarja, v eni zgodbi piše kako so oskrbniki koč zadolženi za striženje teh čudnih živali, ki jih sam strokovno imenuje homo sapiens alpinus, in to že v obdobju pred 1.svetovno vojno. Naš priljubljeni triglavski župnik Jakob Aljaž je imel tudi idejo za postavitev vzpenjače na vrh Triglava. Še je takih primerov.
Drugače pa nimam proti uvedbi bonov popolnoma nič, kake posebne prednosti pa tudi ne vidim.
všeč
bats2. 08. 2011 23:20:44
@wolphgang nisi me razočaral, je komerciala (pre)globoko prisotna pri vseh zadevah v danšnjem življenju, brezkoristna ideja me pa res spominja na fevdna obdobja.No ja smo takšni in drugačni, hribe in gore imamo pa vsi radi in zato tja tudi zahajamo.
všeč
wolphgang3. 08. 2011 12:31:50
brez skrbi bats, nisem hotel nič slabega, ko si pa že omenil fevdalni sistem, takrat je moral kmet dat desetino, sedaj pa je samo ddv 20%. pa pustimo zdej politiko, kot si sam rekel, važno je da se imamo v hribih fajn
všeč
VanSims3. 08. 2011 14:30:08
Tudi meni se zdi rahlo trapasto, da bi vnaprej nekaj plačeval pa tudi če sem stalen gost. No v zadnjem primeru bi se splačalo, če bi bil ob nakupu bonov deležen kakega količinskega popusta, sicer pa res ne vidim prav nobenega smisla.
všeč
sirt13. 08. 2011 19:06:20
Res ne vem v čem je problem.Komur odgovarjajo boni bi pač kupil bone,komur ne,plača z gotovino.
Bi se pa od Mlakarja lahko kaj naučili.
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići