Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
Popis foruma / Slovenija / Opći razgovori / Vreme za Grintovec

Vreme za Grintovec

Print
edita2. 09. 2009 21:55:48
Dragi moji planinci in planike...ker verjamem da ste zelo izkušeni prosim za en nasvet in sicer: ali sta sobota in nedelja primerni za pohod na Grintoveczmeden? Šla pa bi iz smeti Cojzova koča. Hvala za odgovor.
všeč
Mate073. 09. 2009 00:17:47
V noči na soboto se bodo padavine okrepile in najpozneje v soboto dopoldne ponehale.
Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Čez dan se bo delno zjasnilo. V nedeljo bo povečini jasno.

Jaz ne rad hodim v hribe takoj po dežju, ker so spolzke skale. Že tako so v suhem obdobju "zglajane".
všeč
Mate073. 09. 2009 00:22:40
No pa še mal bolj podrobno iz ZEVS spletne strani

Danes 3.9 bo več oblačnosti, na zahodu se bodo pojavljale plohe in nevihte, zvečer bo prehodno deževalo tudi v severovzhodni Sloveniji.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s kar pogostimi plohami in nevihtami. Pihal bo jugozahodni veter. Največ dežja bo padlo v noči na soboto, ko bo začel pihati SV veter. V soboto zjutraj bo dež ponehal in delno se bo zjasnilo, osvežilo se bo. Podnevi bo okoli 20 stopinj.

Od nedelje naprej pa bomo spet pod vplivom visokega zračnega pritiska, ker pa se bo središče anticiklona tokrat pomaknilo nad severno polovico Evrope bo k nam od severovzhoda pritekal bolj hladen zrak in temperature več ne bodo presegle 25 stopinj.

Vsaj do sredine prihodnjega tedna bo povečini sončno s temperaturami od 18 do 23 stopinj Celzija, nekaj več oblačnosti bo občasno le na vzhodu Slovenije in predvsem tam bo pihal severni do severovzhodni veter. Tako vreme bi se kot kaže lahko nadaljevalo tudi v drugi polovici tedna.
všeč
edita4. 09. 2009 07:23:45
Hvala mate07 in medo. Razmišljam, da bi šla v soboto samo do Cojzove koče pa potem v nedeljo zjutraj, ko bo suho komaj na Grintovec. Lepo bodite!
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići