Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Ali se z Ojstre peči (516 m), vidi reka Sava?
Glasaj
Novosti / Zapora poti Mrzli dol-Križ nad Logarsko dolino

Zapora poti Mrzli dol-Križ nad Logarsko dolino

12.09.2023
Na planinski poti se bodo izvajala nujna večja vzdrževalna dela.

V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Celje Matica obveščata, da bo od 14. do 17. 9. 2023 ZAPRT zelo zahtevni odsek planinske poti Mrzli dol (1878 m)-Križ (2114 m).

Prosimo, da dosledno upoštevate zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost markacistov na akciji.

ALTERNATIVNE POTI: Na Križ in naprej na Koroško Rinko se lahko povzpnete iz smeri Ledin ali Malih podov. Iz Logarske doline je najkrajši vzpon po zelo zahtevni planinski poti čez Turski žleb.
OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Vir: https://www.pzs.si/novice.php?pid=16571
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići