Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Ali ste že bili na Plešivcu (1801 m)?
Glasaj
Novosti / Zaprta pot z Uskovnice proti Velemu polju

Zaprta pot z Uskovnice proti Velemu polju

23.05.2023
Planinska pot, ki pripelje z Uskovnice ali z Rudnega polja čez Gornjo Planino Tosc proti Vodnikovem domu na Velem polju, je do nadaljnjega zaprta na odseku Gornja planina Tosc - Na zagonu. Aktiven podor je odkril neeksplodirano ubojno sredstvo.
Pot proti Velem polju na odseku Gornja planina Tosc - Na zagonu bo do preklica zaprta. Prosimo, da se na to področje ne podajate.

Uprava za zaščito in reševanje ob najdi neeksplodiranega ubojnega sredstva svetuje, da je treba čim prej obvestiti center za obveščanje na telefonsko številko 112 ali policijo na številko 113.
Pri tem sporočimo čim več podatkov o kraju najdbe in predmetu. Če okoliščine omogočajo, najdbo fotografiramo z mobilnim telefonom in jo posredujemo operaterju v klicni center.

Ob klicu na številko 112 ali 113 posredujemo podatke kdo kliče, kraj najdbe, za kakšen predmet gre z opisom ter ali so ogroženi ljudje in živali.

Kraj najdbe zavarujemo, predmeta se nikakor ne dotikamo, ga ne prestavljamo ali razstavljamo. Kraj, kjer je nevarni predmet, zapustimo po isti poti, po kateri smo do njega prišli.

Vir: https://www.pzs.si/novice.php?pid=16355
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići