Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili pri Jezeru v Lužnici?
Glasaj
občasni bralec / Zadnja sporočila

občasni bralec - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
občasni bralec26. 01. 2012 14:10:56
Lep pozdrav.

Sicer zelo zapoznel odgovor na Alpinski Lhotse, pa vendar:
Tako kot velja za vse čevlje....najprej ti mora kopito čevlja ustrezati, nato lahko nadalje "raziskuješ" obutev in njegove funkcije.
Dobre lastnosti ima Lhotse iz rjavega nubuka. Rdeči Lhotse iz pervangerja ima povsem drugačne lastnosti. Za moj okus neustrezne, predvsem kar se tiče daljše življenske dobe in njegovega preoblikovanja med uporabo.
Če se vrnem nazaj k rjavemu nubuku. Čevelj ima relativno široko kopito. Njegov volumen se da prilagajati z VCP. To je plutasta plošča (2,5mm) pod vložkom katera je odstranljiva. Hkrati je pluta dobrodošla tud pri izolaciji. Pri samem Lhotseu mi je najbolj všeč njegovo udobje in prilagodljivost. Sprva me je nekoliko motilo zavezovanje, katero pa se je hito uneslo. Peta odlično prime. Zavezovanje je pomaknjeno nekoliko naprej, tako da se ga da dobro prilagoditi nogi. Kljub temu je pri nakupu treba biti pozoren in kupiti dosti veliko številko. Ker imam nizek nart, sem opazil, da mi pri hoji navzdol noga sili v nevarno obmoje za prste. Ampak to rešujem tako, da čevlje še enkrat močneje zavežem. Torzijska stabilnost se mi pri tem čevlju zdi zelo dobra. Odgovarja mi tudi uravnovešenost čevlja in njegova naklonina ovratnika, katera je dinamična. Če bi bil čevelj za 1 cm nižji ne bi bilo nič narobe. Čevelj ima tudi nastavek za polavtomatske dereze. Podplat se sicer nekoliko ukrivi, a nikakor ni nevarnosti, da bi ti dereze zletele iz noge. Ker se podplat pri hoji nekoliko krivi, je s temi čevlji hoja zares odlična. Čisto drugačna kot pa s čevlji za avtomatske dereze, kateri so togi.
Skratka, meni čevelj zelo ustreza. Kot pa sem napisal zgoraj pa je prvi pogoj: interakcija oziroma odnos uporabnikove noge na točno določeno obliko kopita.

lp
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići