Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Dovški Babi (1891 m)?
Glasaj
castro37 / Zadnja sporočila

castro37 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
castro3720. 06. 2013 08:28:54
Bogdan najlepša hvala. Upajmo, da bo vreme v soboto dobro, ker je koča na Golici že rezervirananasmeh.
castro3720. 06. 2013 00:39:46
Sedaj pa imam še jaz eno vprašanje.

Sicer sem že nekaj našel tukaj na forumu vendar me zanima koliko je v bistvu od koče na Stolu do koče na Golici? Na netu piše cca 5 ur, nekateri pravijo 8 vendar je to verjetno v drugi smeri saj se pot vzpenja in je višinske razlike kar nekaj, s Stola na Golico pa se spušča in verjetno to naredi lahko razliko tudi do 1-2 ur?

Zanima me neka realna ocena povprečne hoje, ker mislimo iti isti dan z Valvazorja na Stol in direkt na Golico in tam prespati in potem dol z Golice.

Sicer pa kako je z varnostjo na tej poti, kaka je sama pot in ali je dobro markirana, ker mi je enkrat oskrbnik na Stolu povedal, da sta pred leti dve punci celo večnost hodili do Golice, da so ju skoraj že pogrešali...

V soboto napovedujejo malo oblačnosti in me zanima ali mislite, da bo ok iti iz Stola do Golice saj tam verjetno ni dobro, da te dobi kaka nevihta...

Upam, da se kdo javi do takrat...lp
castro3720. 06. 2013 00:35:29
Lepo pozdravljena urskas. Evo sem šel prav pogledati na programček na telefonu sports trackerja, da ti iz prve roke povem kako poteka pot.

Jaz sem šel 4.5.letos iz Bleda s kolesom na Valvazorjev dom.

Kot vidim mi je hitrost krepko padla na 13.5 km iz Bleda torej se tam nekje začne vzpon, saj sem šel mimo Žirovnice do Most in nato preko Završnice do doma. Na koncu sem prevozil 20.90 km . Torej je vožnje po klancih cca 8 km kot ti je enigma zgoraj napisal. Glede samimh asfaltiranih strmin so samo na začetku potem pa greš skozi gozd kjer vozijo avtomobili vendar jih takrat ni bilo saj je bil na Stolu še sneg. Ta gozdna pot je dolga cca 5 km od skupno 8 km in tukaj ni asfalta. Jaz sem potreboval iz Žirovnice cca eno urico in malo čez vendar nisem nek hudo natreniran kolesar in verjamem, da nekateri to zvozijo v dobre pol ure ali 40-45 minut ampak s tem se ne obremenjuj. Sem se tudi malo šparal saj sem imel s seboj v nahrbtniku planinske čevlje in sem nadaljeval direktno gor na Stol...me je zamikalo vendar verjetno ne bom šel ponovno saj je bil pošten napor ampak je nekako šlo kljub dosti snega na vrhu.

Jaz, ko sem prišel do Valvazorjevega doma sem prosil gospoda, ki dela notri, če lahko kje na varnem mestu pustim kolo in mi je odklenil v pritličju eno veliko sobo in tam sem pustil kolo, čelado itd...

Skratka, če te mika se ti splača iti, ker je lepo samo raje med tednom, ker za vikend verjamem, da gre v tem času ogromno avtomobilov po poti.

Upam, da ti bo šlo lepo.

Lp
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići