Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
V kateri državi se nahaja Grlovec (1840 m)?
Glasaj
a5 / Zadnja sporočila

a5 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
a520. 11. 2013 21:58:56
If you can't beat them...join them.

Škoda energije, da bi PZS tekmovala z OeAV kar se zavarovanj tiče.

Bolj bi mi bilo logično OeAV Sekcija Slovenija za zavarovanja ter popuste v tujini. V naših kočah naj pa velja samo PZS brez recipročnosti. Pa naj bo možno se učlanit direkt v koči.
a518. 10. 2013 23:04:27
Sonce ti lahko tudi preobrazi sneg. Se mi je zgodilo prejšni vikend, pozen štart, nekaj časa še soliden sneg potem ga je pa sonce kar pošteno omehčalo. Nič kaj prijetno ni bilo.

Me zanima, če so plazovi sredi noči manj verjetni kot čez dan. Ne bi me presenetilo, če je tako.
a516. 10. 2013 19:40:24
Ja, imam podobne izkušnje s ProMontano. Sem jim dal svoje kontaktne podatke, da bi nekaj naročili zame ... več kot mesec je minilo pa niti toliko niso bili, da bi poklicali pa rekli, ej sorry ne gre. Podoben ignoranski odnos tudi pri eni drugi trgovini.

Sem pa navdušen, da prodajajo DMM. Tudi za popust ne komplicirajo. V živo v redu odnos. Tam sem kupil cepin DMM Cirque ne bi mogel biti bolj zadovoljen. Opazno kvalitetnejsši od Nepal SA. Mislim kupiti tam tudi komplete od DMMa (Alpha Trad) pa dodatne vponke. Tako, da za nekaj je že dobra ProMontana. Me veseli, da ne rabim naročati po pošti DMMja. mežikanje
a514. 10. 2013 20:00:22
Jaz bi rekel, da se ti najbolj splača kupit vrh kvalitete sintetičnih spalk. Vrh kvalitete puhastih je pa tam ene 3-4x višji od sintetike.

Za puh je višek tehnologije sedaj, da se puh obdela s posebnimi zvarki, da je stvar "kao" vodoodbojna. Pred parimi leti je bila ta tehnika še bolj v povojih, sedaj pa naj bi bile te stvari bolj izpopolnjene. V naslednji sezoni bodo od spalke od Raba uporabljaje to tehnologijo. Škoda kupovat nove stvari, ki niso trenutni višek tehnologije. mežikanje
a51. 10. 2013 19:23:56
Pri SVKju je bistveno, da je karabin lahek in enostaven za uporabo. Drugače ti gre hitro na živce se preklaplat vsakih par metrov. BD Easy Rider ima brez dvoma najboljši karabin za ferate. Imam ga tudi sam. Če bi še enkrat kupoval bi se najbrž odločil za Iron Cruiser. Je skoraj toliko dober vendar 20 eur cenejši.

Mogoče zmoti, da ima BD malo večjo ter težjo "torbico" vendar v praksi to ne igra vloge. Ostali proizvajalci imajo manjše torbice vendar težje in bolj okorne karabine. Brez dvoma je vredno dati malo več pa vzeti ali BD Iron Cruiser ali pa Easy Rider.

Kar se varnosti tiče največ kar lahko narediš je, da SVK pregledaš po navodilih proizvajalca. Imaš v mislih letnico izdelave in življensko dobo. Ter preveriš, če ni bilo kakšnega odpoklica http://safety.theuiaa.org/front/front_search_list_recall.php (Energy absorbing system).

Če ti pas ne sede dobro je to metanje denarja skozi okno. Ni vredno kupit nekaj kar te potem žuli itd. Sploh za kakšne dolge ferate. V tvojem primeru bi se sigurno raje odločil za pas, ki je prilagojen ženskam.

Idealno se traki za noge odpirajo tako, da ni treba vleči gojzerje skozi. Ter super je, če ima zadaj na clip za pripet elastike.

Če si s Kranja bi šel v ProMontano pogledat pasove. Do sedaj so mi še vedno dali 20% popusta na lepo prošnjo. Recimo

http://www.promontana.si/oprema/plezalna-oprema/plezalni-pasovi.html?spol=451

Sploh tisti pas Puma Lady je iz prejšne sezone tako, da za manj kot 20% ga ne bi hotel. Ali kaj v tem stilu

http://www.iglusport.si/zenski-pas-plezalni-primrose-sa/3

Za 50 eur dobiš super pas, ki ti bo super udoben.

Čelada rabi biti lahka ter zračna. Taka, da jo daš gor ter pozabiš, da jo imaš gor. Če bi še enkrat kupoval bi se najbrž odločil za Mammut Rock Rider. V tvojem primeru bi probal Petzl Elia (285g).
Half dome ni ravno neki biser med čeladami.

Razlika v ceni med tem, da imaš nekaj kar je OK in nekaj kar je SUPER je mogoče 20%. Sploh, če malo zatežiš za popuste.

Tale BD komplet je iz 200 eur znižan na 140 eur. Če pa vzameš
BD Iron Cruiser = 80 eur + 50-60 eur pas + Petzl Elia 53 eur. Te pride brez popustov manj kot redna cena BD kompleta. Če pa še malo zatežiš za popuste boš pa blizu znižane cene kompleta.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići