Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasaj
citroncek / Zadnja sporočila

citroncek - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
citroncek30. 12. 2020 15:23:03
Žal GRS velikokrat namesto od smeha poka od besa, pa tega zaradi profesionalnega odnosa ne pokažejo. Ko februarja na Kamniškem sedlu srečaš tekača v kratkih hlačah ali pa na Lanževici modela z derezami brez cepina, si o človeškem razumevanju misliš marsikaj.
citroncek30. 12. 2020 14:23:51
Z umikom dvokilske meje, lepšimi razmerami in razjasnitvijo cepinskega dualizma se nabor zelo razširi. V premislek dajem nekaj manj znanih poslastic: Kobilja glava s planine Stador, vrhovi Dleskovške planote (Deska, Dleskovec...), Kozji vrh in Goli vrh (oba blizu Jezerskega). Vsi so nori razgledniki. Še blizu Stare trte se kaj najde - v zelo trdih razmerah sem capina pogrešal celo na Pohorju med Roglo in Ribniškim vrhom.
Kako se lahko za trening vržeš na glavo po flanki z lepim iztekom, je fino opisano na primer na http://alpirocnik.rasica.org/index.php/Uporaba_cepinov_in_derez
Tudi Turbo je dal zelo dobre povezave. Kot je lepo zapisal Zavest, šteje vsaka sekunda.

Z nasmehom, četudi citronsko kislim, vsem srečno v boljše novo leto
Citronček
citroncek30. 12. 2020 10:41:24
DPrapr, sarkazem mi je domač. Ker se pri varnosti hec konča, sem ga preusmeril na "Zasebna sporočila".
citroncek30. 12. 2020 09:09:46
Poleg previdnosti v hribih (trenutno nevarnost snežnih plazov 4. stopnje) priporočam tudi previdnost pri dajanju in upoštevanju nasvetov. Recimo, bolj ali manj vedno varna Raduha ima kar nekaj lavinskih žrtev, tudi kočo.
Svetovati povsod obvezno uporabo dveh cepinov in SVK (samo varnost kršimo?) neizkušenemu, ki želi z dvema cepinoma na tehnično nezahtevno zimsko turo, je milo rečeno neodgovorno. Če ne zna uporabljati cepina, ta še za harakiri ne bo dober.
Ejnit, najbolj boš v zimskih hribih užival, če se boš odpravil v družbi nekoga, ki ti bo poleg dobre volje nudil še izkušnje pri izbiri poti in varni uporabi opreme. Predlagani cilji so zelo lepi in želim ti varno pot v dobri družbi in boljših razmerah.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići