Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Ali ste že bili na Krimu (1107 m)?
Glasaj
Planinski venci / Posavsko hribovje i Dolenjska / Veliki Javornik (Bohor) / Jablance - Veliki Javornik (Bohor) (čez Koprivnik)

Jablance - Veliki Javornik (Bohor) (čez Koprivnik)

Print
Ishodište: Jablance (500 m)
Širina/Dužina: 46,0467°N 15,4454°E
Ime puta: čez Koprivnik
Vrijeme hodanja: 2 h
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 523 m
Visinska razlika po putu: 600 m
Zemljovid: Posavsko hribovje Boc - Bohor 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Pogleda: 30.392
 3 osobe voli ovu objavu
Broj slika: 25
Broj komentara: 22
Pristup do ishodišta:
Iz Krškog vozimo prema Sevnici ili obrnuto. Ubrzo nakon Krškog desno se odvaja cesta prema Brestanici (a iz Sevnice malo prije Krškog lijevo). Pratimo ovu cestu naprijed prema Senovu, gdje uočavamo prve putokaze za Bohor (u Senovu skrećemo lijevo). Cesta koja dalje ide uz potok gore, više nas dovodi na slabo označeno raskrižje gdje nastavljamo blago lijevo prema gore (cesta koja ide ravno, dalje uz potok dovodi nas do planinarskog doma Koča na Bohorju. Naša lijeva cesta zatim dva oštra zavoja i ubrzo izlazi iz šume, gdje se nakon dodatnih 100 metara vožnje parkiramo na parkingu kod informativne table.
Opis puta:
Sa parkirališta nastavljamo desnom cestom u smjeru planinarskog doma Koča na Bohorju. Nakon nekoliko minuta hoda, gramofoni nas usmjeravaju desno na široku stazu koja se umjereno uspinje kroz šumu. Kada izađemo iz šume, staza skreće lijevo i zatim prelazi travnatu padinu (loše označena). Ovu stazu koja se uspinje pored polja pratimo prema kućama u selu koje vidimo ispred sebe. U selu stupamo na cestu kojom potom hodamo nekoliko desetak koraka do kapelice koju vidimo s lijeve strane ceste. Iza kapelice nastavljamo markiranim pješačkim putem koji se uspinje paralelno s cestom. Staza koja je naprijed vrlo dobro markirana, kroz šumu i nešto manjih livada u umjerenom usponu dovodi nas na asfaltnu cestu koju slijedimo lijevo. Cesta kojom hodamo, potom nas za tri minute dovodi do planinarskog doma Koča na Bohorju.
Od planinarskog doma nastavljamo cestom u smjeru Lisca, Javornika i Koprivnika. Nakon nekoliko minuta hoda od planinarskog doma, put nas dovodi do raskrižja putova, gdje se staza odvaja lijevo prema prirodnom prozoru i Petrovoj skali. Tu nastavljamo ravno cestom koja nas nakon nekoliko desetak koraka dodatnog hoda dovodi do mjesta gdje se staza odvaja desno prema gore na Koprivnik (ravno po cesti, Veliki Javornik, direktan put). Idemo ovom stazom koja se umjereno uspinje po kolovozu. Nakon kraćeg uspona, kolovoz se lagano spušta i prelazi u široku pješačku stazu koju zatim u blagom usponu slijedimo do vrha Koprivnika.
S vrha Koprivnika nastavljamo u smjeru Javornika stazom koja se umjereno spušta kroz šumu. Nakon nekoliko minuta spusta vraćamo se cestom koju smo napustili pri usponu na Koprivnik. Ovdje na raskrižju staza nastavljamo lošijom cestom u smjeru Velikog Javornika i Lisca. Lošiji put, postupno prelazi u kolovoz koji nas dovodi do sljedećeg križanja. Nastavljamo blago desno u smjeru Javornika, (lijeva staza vodi na Liscu i izbjegava vrh) po kolovozu koji se još uvijek uspinje kroz šumu. Naprijed je dobro označen kolovoz s nekoliko manjih križanja, ali nema problema s orijentacijom. Naprijed se kolovoz mijenja u široku pješačku stazu koja nas u umjerenom usponu izvodi iz šume, gdje ispred sebe uočavamo tek nekoliko koraka udaljen vrh.
zemljovid puta - Veliki Javornik (Bohor)
Ob poti: Koča na Bohorju (896m), Koprivnik (Bohor) (984m)
Preporučujemo: izleti s istog polazišta, slični izleti, panorama, upisna knjiga
Slike:
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)1
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)2
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)3
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)4
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)5
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)6
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)7
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)8
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)9
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)10
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)11
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)12
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)13
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)14
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)15
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)16
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)17
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)18
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)19
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)20
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)21
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)22
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)23
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)24
Jablance - Veliki Javornik (Bohor)25
Rasprava o izletu Jablance - Veliki Javornik (Bohor) (čez Koprivnik)
dora15. 07. 2008 00:00:00
Sobota je bila kot nalašč za potepanje po Posavskem hribovju. Naredila sem krožno turo: Jablance-koča na Bohorju-mimo bolnice na Veliki Javornik-čez Koprivnik nazaj do koče na Bohorju -mimo "Kačje slince" nazaj do Jablanc.
Pot ni zahtevna, dovolj zanimiva in dobro označena.
lubi15. 07. 2008 00:00:00
Kako pa zgleda pot mimo Ubijalnika??
Tadej15. 07. 2008 00:00:00
andrejjerina27. 09. 2009 00:00:00
Lep popoldanski izlet, katerega smo zaključili pri koči, kjer imajo tudi nekaj igral za naše najmlajše. Priporočam družinam, pot je lahka in na poti ni nikakršnih težav. LP Andrej
marinka678. 04. 2012 00:00:00
A se da na Bohor priti še od kje drugje, npr s Kozjega ali Podloga pod Bohorjem? Poleti bomo v Podčetrtku, pa se mi zdi brezveze voziti okoli Bohorja na južno stran, pa tratiti čas in (predrag) bencin, če je kaka možnost bližnjice. A je kaka druga pot na Bohor označena??? Obožujem spletno stran Hribi, veliko izletov sem splanirala tu gor, ampak večkrat sem na cilju ugotovila,da bi se dalo štartati še s kake druge strani, bližje mojega doma- Koroška.
Hvala za komentarje in lep pozdrav M
bruny8. 04. 2012 00:00:00
Ja vsekakor ob Bohorju in, da ne boš tratila časa in seveda predragega bencina in če boš že v Podčetrtku imaš praktično mežikanje takoj v bližini zanimivo točko o kateri sem že pisal.....

Rudnica

marinka679. 04. 2012 00:00:00
BRUNY, hvala za tvoj predlog Rudnica izgleda zanimiva in na izzy, ampak, od kod (natančno) še lahko štartam peš na Bohor? Pa označeno je??? Saj veš, ženske smo bolj ziherašice, 3x vprašamonasmehnasmeh Lp M
bruny9. 04. 2012 00:00:00
Najbližje in verjetno najbolj pametno izhodišče za Bohor iz Podčetrtka je predvidoma naselje Lesično od koder bi naj po dostopnih podatkih vodila planinska pot 14. divizije, ki pa naj bila slabše označena. Verjetno je na forumu kakšen poznavalec, ki so mu poti in tereni !? bolj znani in se bo javil.

Vir:Geopedia
Lp
marinka6710. 04. 2012 00:00:00
Hvala, Bruny, upam, da se bo do julija našel kak domačin, ki mi bo svetoval. Če ne, bomo pač trošili cajt in bencin, a na vrh vsekakor gremo!!! Lp M
kozlevčarca11. 04. 2012 00:00:00
marinka67 Priporočam ti,da na spletnih straneh www.pdbohor.si odpreš program aktivnosti tam najdeš letni program pohodov in drugih aktivnosti tam je kar nekaj tel.št. članov PD BOHOR med drugim vodje pohodov in verjamem,da ti bodo svetovali. Jaz sem tudi članica društva vendar nimam še toliko izkušenj s potmi po Bohorju čeprav sem jih že nekaj prehodila. Vem, da je iz Podčetrtka najbližje iz Kozjega kjer poteka tudi tradicionalni Valentinov pohod.Pot je nekaj tudi označena.Mislim pa da gre pot tudi iz Podsrede.Vsekakor ti priporočam PD Bohor
bruny15. 04. 2012 00:00:00
@ marinka67, da boš imela miren in seveda zaradi mežikanje Bohorja ne-stresen dopust sem ti kot član PD Poljčane in Tekaškega foruma ,,odhodil,, relacijo Lesično - Veliki Javornik(Bohor) čez Koprivnik. Pot poteka kar po planinski poti 14. divizije in je odlično označena. Več bo sledilo v temi Forum - razmere...fotke in tudi trasa GPS.

Lp bruny
marinka6720. 04. 2012 00:00:00
Bruny!!

Šele danes sem odkrila, kaj si naredil zame!! Hvala, hvala, tudi tebi, Kozlevčarca. Vsekakor se bom oglasila poleti in poročala. LP M
bruny23. 04. 2012 00:00:00
Bohor sem imel mežikanje tako in tako že nekaj časa v planu in zapis je samo pospešil zadevo. Sicer sva pa v nedeljo 22.04.2012 s kolegom odhodila tudi krožno vzhodno varianto iz izhodišča Kozje na Bohor s spustom v Planino pri Sevnici in od tam preko Šentvida pri Planini in Zagorja ponovno iz Lesičnega vzpon na Bohor do višine, ki je omogočil spust v Kozje...Zapis bo še sledil v temi Bohor-razmere.

Lp
marinka6729. 07. 2012 00:00:00
Hja, je otrok zbolel in nismo šli na dopust. pa drugo leto ali pa enkrat kar tako. Hvala za trud. Lp
darh2. 05. 2013 00:00:00
Mi smo lepote Bohorja raziskovali minulo nedeljo. Čeprav smo sprva imeli drugačne načrte, smo se na kocu v dolino vračali prav po tu opisani poti. Več o našem izletu, vključno s slikami, pa najdete tule.
Tomasso26. 06. 2019 00:00:00
Z ženo sva šla na Bohor včeraj in sicer po krožni poti Jablance - Ubijavnik - Bolnica - Javornik - koča. Do tu vse v redu in prav.
Od koče navzdol po kakšnih 300 metrih ni table niti markacij, da je treba desno v gozd, pa tudi precej blatno je bilo in sva si z ženo rekla, da greva raje po cesti. Nekje na polovici poti je zmanjkalo asfalta in tudi poti. Nikjer nobene oznake. Ko sva se ozirala naokrog, koga vprašati kam, je mimo naju pritekel kuža Beagle. Prej sem slišal njegovega gospodarja, da mu je nekaj dopovedoval, pa takrat nisem bil pozoren, zato najprej nisva vedela kakšne namene ima kuža, potem pa sva se čudila, ko naju je pred vsakim ovinkom čakal, stekel do naslednjega ovinka, ko sva ga došla in naju tako uspešno spravil okrog precej pašnih ograj do naselja, ko že lahko vidiš kozolec in kovinsko leso pod njim. Upam, da bom našel lastnika, da se bom psu in njemu lahko oddolžil, vsekakor pa že zdajle hvala.
Jani3331. 03. 2021 00:00:00
Zdravo,

mene pa zanima ali se žig za "razšerjeno slo pot" nahaja v skrinjici na Bohorju?

hvala
zdejan3. 03. 2021 00:00:00
Da.
zdejan3. 03. 2021 00:00:00
Zabetoniran je v betonski steber.
Jani3334. 03. 2021 00:00:00
zdejan HVALAnasmeh
glorija27. 01. 2022 11:30:02
Hodili smo od Koce na Bohorju in je zelo lepo označena pot do vrha-Javornika..
glorija27. 01. 2022 11:30:13
Hodili smo od Koce na Bohorju in je zelo lepo označena pot do vrha-Javornika..Lep razgled je 100m naprej po travniku kjer vidiš Snežnik in vse do Kuma in Lisce...Varen korak!
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići